Šta je novo?

TRIOTEC DXM1000 problem, potrebna pomoc

vylota

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 5600X, WRAITH
Matična ploča
GA B450 DS3H
RAM
2X8 GB DDR4 3200
GPU
ASUS GTX 1660
Storage
M2 SAMSUNG 980 EVO PRO 512, WD GREEN SATA II 1TB
Zvuk
INTEGRISAN
PSU
LC POWER 600W 2.31
Kućište
COOLER MASTER
Monitor
SAMSUNG TV/MONITOR T27D390EW
Imam problem sa daljinskim upravljacem za dvd/divx plejer, TRIOTEC DXM 1000. Kupljen je odavno, verovatno pre 3-4 godine, vec je bio na servisu zbog poznatog kvara na motoru za vrata, i od tad je radio odlicno do sada. Daljinski upravljac je poceo da "preskace" komande, tj, neke ne reaguju uopste, neke deluju ali sa zakasnjenjem, neke ne reaguju. Pokusao sam sa detaljnim ciscenjem, otvaranjem itd, onda je radio krace vreme pa isti problem. Danas sama ga odneo u radnju gde su mi ga profesionalci toboz sredili, i opet isti problem. Baterije sam naravno menjao, stavim nove, radi krace vreme pa opet isto. Jel ima negde gde moze da se kupi novi daljinac za ovaj model, ili, da li bi radio sa nekim univerzalnim daljincem?
hvala na odgovorima

Istrošio ti se grafit na dugmićima iznutra, naravno. Ništa strašno, za probu otvori ga, i na neko dugmence koje najviše zeza, nekim lepkom tipa "Tigar" zalepi parče debele folije, najbolja je od Orbit žvaka. Naravno mrvicu lepka staviš na dugmence pa zalepiš belu papirnatu stranu folije na njega, tako da aluminijumska strana folije "udara" štampanu pločicu. Možeš i od nekih cigara da staviš foliju, ali proveri da li je elektroprovodljiva, jer sam naišao na plastične, a zakleo bih se da je aluminijum. Zatvori daljinac i probaj kako ti onda radi to dugmence. Po isteku početnog oduševljenja, isto odradi slobodno sa svim dugmićima.

Ne radi sa folijom sa orbita

Probao sam da zalepim tih par dugmica sa folijom sa orbit zvaka, cak sam stavljao i 3 sloja, i nema nikakve reakcije. Jel da probam sa nekim drugim materijalom??
U stvari, najbolje bi bilo kad bi negde nasao neki novi daljinac...

Sad` se problem produbljuje...mora da otkloniš sve moguće kvarove, pa su tako moguće prema tvom opisu dve varijante:kvar na nekoj komponenti daljinskog, a moguć je i kvar u prijemnom delu u samom triotecu, pa bi ti nabavka novog/univerzalnog daljinskog bila besmislena. Srećom ima fazon kako da vidiš gde je kvar. Uzmi mobilni sa kamerom i pritisneš to dugme na koje si zalepio foliju, gledajući prednji kraj daljinskog (diodu) kroz aktiviranu kameru na displeju od mobilnog. Ako daljinac radi, videćeš kako daljinski svetluca:) Prvo isto to probaj sa nekim ispravnim daljincem, da bi znao šta da očekuješ. Ako svetluca, a uređaj ne reaguje, kvar ti je u kućištu trioteca. U suprotnom riknuo ti je daljinac. Naravno, tu foliju si zalepio tako da sjajni, aluminijumski deo pada na kontakte na pločici, baterije su 100% ok i sl.

Probao daljinski sa mobilnim...

Pre svega, naravno da sam foliju stavio kako treba :)... probao sam daljinac onako kako si napisao, i svetli svako dugme koje pritisnem !? Znaci, izgleda da je ipak problem u samom uredjaju a ne daljinskom. Doduse, cudni su simptomi, to me zbunjuje. Desilo se da promenim baterije, tj uzmem skroz nove, i onda sve radi pa posle opet ne radi, posle, mislim vec kod sledeceg filma. Ocistio sam i dvd mislio sam da se nije zaprljalo oko dela gde prima signal... nista, izgleda da je odlazak u servis ipak jedino resenje.
pozdrav

Još bih samo pre servisa na tvom mestu proverio još jednu stvar, poslušaj me, stariji sam od tebe bukvalno 5 dana :). Dioda fercera kroz kameru, ali me zbunjuje ono da malo radi, kilavo, kada su ganz nove baterije...hm...? Možda je dioda malčice oslabila, ili kontakt na njoj (hladan lem). Priđi daljinskim na mm od uređaja, pa probaj jel radi. Ako da, trošak je neznatan, kupiš IR diodu, pritom mnogo bolju i jaču od te u daljinskom. Ili, otvoriš kućište trioteca i pogledaš da nije prljavština sa unutrašnje strane prijemnog dela, odnosno takođe hladan lem i loš kontakt. Tek posle ovoga u servis. Srećno.

Poslednja izmena:
ne vredi...

Vec sam ga juce otvarao, bas da bih proverio cistocu, i izgleda da je sve ok, a proverio sam i daljinac sa 1mm :), daljine, ne prihvata komande tako da ce morati u servis... u svakom slucaju, hvala na pomoci!
pozdrav

ps
ako ne bude pomoci u servisu, ili ako bude preskupa popravka, sta bi doslo u obzir kao sledeca kupovina? Neki pionir, ili philips?

Ja sam sa Trioteca (još uvek u funkciji kod ćere), prešao na Philips 3260 i to je sada pesma, gledanje sa flasha od 8 GB je praznik komocije. Tople preporuke ako uspeš da ga nađeš, a ovu temu si sigurno video.

Naravno...

Gledao sam tu temu, kao i mnoge druge... izgleda da je sada tesko naci taj model, ali ako bude trebalo, potrazicu svakako.
pozdrav

Vrh Dno