Šta je novo?

Trillian i neka pitanja

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
1. Kada stavim gtalk u trillian (jabber) i stavim i plugin za chekiranje mailova na gmailu, onda gtalk (jabber) ne moze da se konektuje! Chim iskljuchim plugin za chekiranje mailova sve je ok.
2. Zashto ne radi video chat preko msn-a u trillianu. Kada kliknem desni klik na usera pa "Invite to video conference" nikako ne mogu da se gledam sa nekim (druga strana koristi msn messenger). Ne mogu yahoo jer user na drugoj strani ima kameru koja se ne prepoznaje u yahoo-u.

Hteo bih da imam sve to na jednom mestu da se ne bih zezao sa 10 programa. Ima li reshenja?

i ja sam pokusao sa trilianom ali mnoge "napredne" opcije od msn jednostavno ne rade na njemu 🙁 uglavnom koristim icq i msn i hteo sam to da objedinim ali na kraju sam odustao, ne znam mozda se nisam dovoljno zanimao time...

Aj ovo sa gmailom sam nekako i sredio. Sve ponovo instalirao i sada shljaka kako treba. Proverava mailove a radi i gtalk (ali samo chat).
Sada me zanima kako pokrenuti msn video...

Zna li neko kako pokrenuti MSN VIDEO preko trilliana. Kamera se prepozna, moguce je pritisnuti dugme koje bi trebalo da pokrene video chat ali se nakon toga nishta ne deshava. Ne mogu chak ni audio chat da pokrenem. Druga strana koristi MSN messenger.

Video podržava Trillian Pro, ali dosta slabo to radi. Na njihovom forumu ima more problema i tek poneki savet kako ih rešiti da se dobije video...

Znam, imam TrillianPro i gledao sam po njihovom forumu. Video sam da se svi zivi zale na to. Retko kome radi. Ali su isto tako najavili da ce kao u ovoj Astra verziji biti sve to dosta bolje.
Voleo bih da i to srede jer je stvarno super prog (jedini koji koliko toliko sve objedinjuje).

Trillian je loše rešenje za napredne funkcije za bezmalo svaki od protokola. Za njega praktično ne postoje nezavisni pluginovi a sam Trillian retko nudi update i to po pravilu samo kad je nužno. Ko hoće da koristi sve napredne funkcije ipak mora da se odluči za native program, u nekim slučajevima je možda Miranda bolje rešenje zbog mnoštva nezavisno pisanih pluginova.

Recimo, sa Trillianom je nemoguće korektno promeniti user details na ICQ, a već dugo kad izabereta da vas mogu staviti na ICQ listu bez autorizacije izabrali ste, u stvari, suprotno (i obratno).

Sve potrebno mi za sada radi na trillianu sem pomenutog video chata. Ostatak programa zadovoljava moje potrebe. Probao sam sa mirandom i to vishe puta ali nekako nije to to. Jednostavno mi vishe prija trillian.

Nazad
Vrh Dno