Šta je novo?

Trilema-Sansa, iPod ili Zen

cavka

Čuven
Učlanjen(a)
23.10.2004
Poena
610
Trilema-Creative, iPod ili SanDisk?

Blizi se sestrin rodjendan, a ja jos nisam resio koji player da joj kupim.Budzet mi je ogranicen na max 50E.Nakon citanja milijarde tema i testova,knjiga spade na tri slova:

1.iPod Shuffle 1GB 2gen-4200 din
2.Creative Zen Stone 1GB-2700 din
3.SanDisk Sansa Clip 2GB-3700 din

E sad,koji izabrati?Koji ima najbolji odnos cena/sta se dobija za uzvrat?Dakle bitno mi je da je sto jednostavniji za koriscenje jer ne bih da me seka cima svakih pet minuta "kako ovo-kako ono" i sto duze trajanje baterije.Pretpostavljam da sto se tice kvaliteta izrade ni jedan znacajno ne odskace?

Moj licni favorit je Sansa,ali bih voleo da cujem misljenje ljudi koji su vise ovakvih spravica provukli kroz ruke(ja da budem iskren nisam ni jednu:wall:).

Pliz help:S: jer ja sam se totalno raspametio.
Pozdrav:wave:

Sansa favorit, imas ga u crvenoj boji, ima displej, zvuk je extra, meni baterija traje oko 13h, sve pohvale!!! Ne znam jedino kakve su mu slusalice jer ih nisam probao, koristim senn cx300.

Poslednja izmena:
Iskreno, sta god da uzmes, neces pogresiti.
Mada, i ja bih preporucio Sandisk, i zbog 2GB, a i zbog displeja. Jedino ako ti uleti primerak sa losom baterijom, pa posle budes morai da je menjas, to je smor. Plus, mozes da ga nadjes u roze ili crvenoj boji ( ili plavoj ili crnoj, zavisi sta ce joj se svideti ).

Ipod izlgeda fensi, ima odlican zvuk, jedino je tu smaracina sa iTunes-om.

Creative ima super zvuk, cvrst je i jeftiniji od Ipod-a.

Na kraju, po meni, Sandisk.

Poslednja izmena:
Jos jedan glas za Clip. Slusalice koje stizu uz njega i nisu bas nesto sjajne, ali daleko od toga da daju ocajan zvuk. Baterija podleze garanciji (a i valjda su prodavci do sada isprodali tu problematicnu seriju).

Sandisk bez preterano mnogo razmisljanja. Razlozi - navedeni iznad.

Prvo hvala svima na odgovorima.
Uzeo sam Sansu i skroz sam zadovoljan playerom(nadam se da ce biti i seka u cetvrtak kad ga dobije),ali...

Jos jedan glas za Clip. Slusalice koje stizu uz njega i nisu bas nesto sjajne, ali daleko od toga da daju ocajan zvuk. Baterija podleze garanciji (a i valjda su prodavci do sada isprodali tu problematicnu seriju).

Izgleda da ipak nisu.Zestok sam ti ja baksuz:wall:,ili mozda gresim...

Nakon prvog punjenja baterija je izdrzala 7,5 sati rada.Osvetljenost displeja i vreme gasenja istog nisam menjao(fabricke vrednosti).Sve vreme je jacina bila na nekih 70% i to normal(a ne high) volume moda.Koristio sam slusalice koje stizu uz njega.

Interesuje me da li je to normalno za prvo punjenje i ova setovanja?Da li se nakon nekoliko punjenja produzi vreme trajanja baterije ili da ga reklamiram odmah da sestra ne ostane bez poklona?
Recite mi sta da radim je ja pocinjem da sizim:mad::smash::smash::smash:
Pozdrav:wave:

Al su te ubedjivali.... ;)
Temu sam postavio i u sobi MP3, video i drugi mobilni plejeri ali posto dugo nije bilo odgovora pomislio sam da sam pogresio i postavio temu i ovde.
Tamo su ljudi odgovorili u vecem broju u malo opsirnije tako da je ubedjivanja i argumenata bilo dovoljno.
I pored toga red je da zahvalim coveku sto se uopste potrudio da odgovori i iznese svoje misljenje.
Toliko od mene:wave:

Interesuje me da li je to normalno za prvo punjenje i ova setovanja? Da li se nakon nekoliko punjenja produzi vreme trajanja baterije ili da ga reklamiram odmah da sestra ne ostane bez poklona?

Koliko dugo si punio bateriju? Vreme punjenja baterije je oko 2.5 sata.
Da li si testirao sa 7.5 sati muzike u kontinuitetu ili si pravio pauze? Ako jesi, da li si plejer tokom pauza drzao u stanby-u ili si ga gasio?

U svakom slucaju 7.5 sati u rezimu koji si naveo je malo.
Za sada mi izgleda kao da nisi dobro napunio bateriju.

Koliko dugo si punio bateriju? Vreme punjenja baterije je oko 2.5 sata.
Da li si testirao sa 7.5 sati muzike u kontinuitetu ili si pravio pauze? Ako jesi, da li si plejer tokom pauza drzao u stanby-u ili si ga gasio?

U svakom slucaju 7.5 sati u rezimu koji si naveo je malo.
Za sada mi izgleda kao da nisi dobro napunio bateriju.

Baterija punjena oko 4 sata-nisam siguran tacno da li je koji minut gore ili dole sve dok nije prestao da pokazuje punjenje kao na mobilnom fonu.Znaci baterija puna full i nista vise ne mrda.
Pravio sam pauze(recimo da sam iz 3 sesije spucao tih 7,5 sati) ali je u medjuvremenu player bio ugasen.
Uocio sam pravilo da svlaci po jednu "crtu" na svaka dva sata rada,s tim sto poslednju smakne extra brzo-reda velicine 0,5 sati.
Napunio sam ga sinoc ful i jutros ga pustio u rad.Cini se da ce ponovo da rikne za 7,5 sati.Bojim se da ce morati na reklamaciju.:wall::wall::wall:

Zapazio sam da otprilike nakon 5 pet punjenja baterija dostigne pun kapacitet. Kod moje Sanse e260: 13h, 13h, 15h, 18h, 22h i od tada u proseku oko 20h trajanje baterije, što je po specifikaciji. Ako se dobro sećam, Clip ima neki stand-by mod (znači ne gasi se u potpunosti), tako da to može dodatno da crpi bateriju.

Da pomognemo da tvoja sestra dobije kompletan poklon :)

1. Update-uj firmware http://www.sandisk.com/Retail/Default.aspx?CatID=1376
Poslednja verzija je 01.01.20 i pre toga prebaci svoj uredjaj u MSC mod, da bi ti update radio kako treba.

2. Da bi video tacan status baterije (u procentima), instaliraj WPM 11 i u onda pogledaj "properties" svog Clipa iz Windows Explorera (desni klik -> properties)

3. ....i sve to u nadi da ti komp nije previse star i da pusta dovoljne struje na USB 2.0 port

4 sata je u regularnim uslovima vise nego dovoljno za kompletno punjenje

Poslednja izmena:
OK,probacu sa jos par punjenja pa cu videti.U svakom slucaju hvala na odgovorima.Za par dana javljam kako se ponasa.
Poz:wave:

Da li ovde ne postoji private messaging ili sam ja slep?

Ides klik na nick user-a kom zelis da posaljes pm i spustice ti se menu sa nekoliko opcija-izmedju ostalog i slanje pm-a.Tako bi bar trebalo da moze:d.
Poz:wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno