Šta je novo?

Trilema oko kucista

dexns

Cenjen
Učlanjen(a)
11.01.2010
Poena
154
Ovako, narucio sam sve komponente u jednoj radnji, ostalo je samo da izaberem kuciste. Konfa je sledeca:

AthlonII x3 425
MSI 770 c45
2GB Patriot
500GB WD
Powercolor 4670 1GB ddr3
samsung DVDRV

U radnji su mi ponudili codegen 3335-a2 sa 400w ali ja sam hteo nesto bolje i lepse.
Jedino sto su oni imali ozbiljnije je "cuveni" CM elite 332 sa "onih 420w". Pa sam ja rekao da cu mozda da uzmem kuciste u nekoj drugoj radnji.
I sad se troumim izmedju

1. tog njihovog CM elita

2. LC power 913b 420w

3. Frontier sporting sa nekim LC 500W u kombinaciji
(malo skuplja varijanta od planiranog budzeta)

Ovo LC 913b ne izgleda lose i za sada mi je favorit, ali ne znam nikog ko ima to kuciste i kakvo je? Koje je napajanje bolje, to iz LC 913b ili ovo u CM elite.Oba su deklarisana na 420w. Kao sto vidite budzet za kuciste mi je ne vise od 50E.

Samo nemojte ono : " Dodaj jos 10 ili 20 E pa uzmi ovo ili ono"
Dajte konkretan odgovor oko ova 3.

Nije jedno od ta tri, ali ako već razmišljaš o LC-u imaš za nešto malo preko 5000 LC-914BII sa 600W.

Moj predlog - Xigmatek Asgard je oko 3500 din... Doduše, bez napajanja... Ali stvarno je fantastično...

Od ova tri...

CM Elite je sa 420w ThermalMaster napajanjem... Nije loše... Ako baš ne možeš da se ispružiš za Asgard, Elite je sasvim ok za te pare...

Ja sam vec probio budžet sa tih 50 e, i znam da se za te pare nemoze kupiti nesto ekstra kvaliteta. Tako da od kucista očekujem dve stvari :

da mi se dopadne estetski i

da ima solidno napajanje koje će stabilno raditi i izdržati mali overklok( pokusaću da otključam 4 jezgro) i možda još 2 GB RAM-a da dodam kasnije.

Znači mislite da je taj termalmaster ipak bolji od LC u ovom slučaju?
Vidim neki da pljuju a neki kažu da je OK.

Što se tiče LC914BII to kod nas u Novom Sadu nema. Ova 913-ka je jedino LC koje sam našao.

Poslednja izmena:
Estetika je relativan pojam... :)

Zaboravi na LC... Uzmi Corsair CX 400 npr, poruči iz BG i stiže ti za 1 dan... Garancija 3 godine...

Pozajmi/nabavi/kupi najobičniju limariju, krš neki neprovetreni, drži ga sa otvorenom stranicom dok ne skupiš 30 evra za neko koje ti se sviđa.

Džaba ti lepo kućište ako ćeš ga gledati ugašenog, sa spaljenim komponentama :)

P.S. Ako ti se sviđa CM Elite, mislim da može da se uzme i bez napajanja... Kad skupiš kesh samo mu ubaciš taj Cors :)

Ako ćeš rešavaš stvar pod hitno uzmi LC 914 600w.... bolje od toga u tom rangu cena nemaš.

Ako hoćeš da se malo zabavljaš i igraš.... pa kupi CX400 ko što ti čovek reče i posle dobaci Asgard i da te bog vidi.

Nazad
Vrh Dno