Šta je novo?

Trilema oko izbora LCD

david

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
620
U poslednje vreme, dosta sam citao po netu, utiske korisnika razlicitih tv kao i razne recenzije, ali i dalje nisam pametan sta da kupim. Naime , prvo se razmisljam oko dijagonale, da li 32" ili 37", (mislim da mi je 40" preveliko), jer mi je LCD namenjen za sobu i gledao bih tv sa udaljenosti oko 2,7 do 3 m. Tv bi mi prvenstveno sluzio za gledanje HD filmova, (povezao bih ga sa kompjuterom )i naravno za gledanje kablovske (trenutno je analogni signal i prilicno je losa slika na LCD Tvu koji imam u dnevnoj sovi, i bolje izgleda na CRtu.... tako da bih verovatno uvodio digitalnu)
Razmisljao sam u pravcu modela Samsung SAMSUNG UE32EH6030 3D LED TV , citao sam jedan review i koji kaze da je dobar za hd filmove (iz istog razloga sam odustao od npr modela 325300 zbog "ghostinga prilikom reprodukovanja hd filmova ) Jedina "mana" je sto je 32" , da ne ispadne da mi je posle nije dovoljno veliki, takodje 3d mi nije uopste potreban ali ne znam sta bih drugo uzeo u tom nekom cenovnom ran , kazu da je cela serija 5 za 2012 poprilicno losa.(mozda eventualno ES serija, ali je ona proprilicno skupa )
Danas sam gledao i u radnji i neke ostale modele , npr od 37LS570S LED TV , i prodavac ga je ishvalio , kao i LG37LS5600 LED (mislim da je razlika sto nije 3d i sto je 100hz u odnosu na 570 ). Pre bih uzeo 37" Lg nego Samsung 32 , ali brine me IPS paneli i mali kontrast i kako se to reflektuje prilikom, npr gledanja filmova. Kakvi su generalno ovi LG monitori?
Zamolio bih vas da mi preporucite jos neke modele LCD LED (full HD) 32" ili mozda jos bolje 37 incha , moze i od ostalih proizvodjaca ,do nekih 60 000 RSD.(moze i malo preko)

Hvala unapred

Ako ces da gledas HD filmove onda uzmi tv od 40". Ja inace tv gledam na rastojanju od oko 2m. E sad sto se tice kvaliteta slike nece nesto biti dobra ni kada je digitalni signal u pitanju mada to opet zavisi i od kablovskog operatera. Mozda ce ti ovo biti glupo sto cu sada da napisem ali ako bi se vracao unazad pola godine pre bi kupio neki SET TOP BOX i nakacio ga na moj Sony trinitron jer dobar SD signal daju plazme i crt tv-i.

Poslednja izmena:
Za daljinu od 3m potreban je TV od minimum 46 incha (pozeljno je 55 incha) da bi mogao da uzivas u svim detaljima prilikom reprodukovanja HD filmova. TV od 32 incha je dobar jedino za razdaljinu od 1.5m

Za daljinu od 3m potreban je TV od minimum 46 incha (pozeljno je 55 incha) da bi mogao da uzivas u svim detaljima prilikom reprodukovanja HD filmova. TV od 32 incha je dobar jedino za razdaljinu od 1.5m

Aj brate ,malo ga pretera.40 incha je sasvim ok za tu razdaljinu,jer i sam gledam sa 2,5-3 m/42 incha/Naravno vece je uvek pozeljno ali ne treba ici u krajnost.

Poslednja izmena:
Sharp LC40LE540E ti ulazi u budzet. Moj tast:smash: ga ima, kao glavni TV u dnevnoj sobi , a ima i Samsung 32EH5300 u spavacoj. Kablovska je IKOM. Uporedjivao sam oba, i nekako mi vise prija Sharp. Ne znam samo koje panele stavlja Sharp u 40"? Sve preporuke za Sharp.

Aj brate ,malo ga pretera.40 incha je sasvim ok za tu razdaljinu,jer i sam gledam sa 2,5-3 m/42 incha/Naravno vece je uvek pozeljno ali ne treba ici u krajnost.

Covek je naveo da se dvoumi izmedju 32 i 37 incha za daljinu od 2.7 - 3m sto je predaleko za tu velicinu ekrana. Licno sam uporedjivao razne velicine ekrana na razlicitim daljinama a sa tobom jedino mogu da se slozim oko toga da je velicina od 40 incha prihvatljiva (iako ne i pozeljna ako se zeli uzivanje u svim detaljima HD signala) za daljinu od 2.5m i ni jedan milimetar vise.

Nazad
Vrh Dno