Šta je novo?

Trident Video Accelerator Blade 3D/ProMedia & multimedia

takinada

Znamenit
Učlanjen(a)
12.04.2004
Poena
1,045
Evo malo istorije ... Donese mi prijatelj neki muzejski primerak: ploča Chaintech 6aiv2t sa integrisanom grafom Trident Video Accelerator Blade 3D/ProMedia 8 MB sa 256MB SDRAM-a i CPU Celeron Tualatin na 1300Mhz. Sve nekako radi ali puštanje DVD fajlova secka (naravno sa HDD-a). Divx, Xvid nekako se i vuku ali DVD teško. Šta bi moglo učiniti XP-u pa da ovo profunkcioniše. Izgleda da je Trident grafa usko grlo, AGP slota nema a PCI grafu ne mogu da nađem (sa malo više VRAMA-a). Linux distroi ne dolaze u obzir, korisnik jedva i Win poznaje. Neki savet ... Hvala ... :wave::wave::wave:

Probaj ffdshow i neku staru verziju BSPlayera (imaš poslednji free bez spyware na mom sajtu).

Proveri u kom modu radi HDD.. PIO ili UDMA. Ako je PIO onda je to najverovatnije uzrok problema. Player ko player nema mnogo uticaja na brzinu dekodovanja.

Poslednja izmena:
Ništa ne pomaže. Celeronac ne može da se klokne, zakucava. SDRAM je na 100 Mhz. Jedino kad spustim rezoluciju desktop-a na 800x600 podnošljivo DVD klizi, ali nije baš savršeno. A sad (blam) pitanje: Jel ima neki player sa gde mogu da kontrolišem rezoluciju izlaznog videa, tipa Divx klizi - manja mu rezolucija, DVD jok ? Pozz :wave::wave::wave:

CPU i RAM tu nisu problem - ja sam puštao DVD na matorom laptopu sa P3 600MHz, 256MB sdram 66MHz i sa nekom ATi Rege LT karticom sa 8MB (valjda je i ona nekako integrisana na MB).

Isprobaj različite plejere, mislim da to isto ima velikog uticaja (neki plejeri jednostavno zahtevaju jaču mašinu - na pomenutom laptopu sve je seckalo sa MPCom, VLCom i GOMom, ali je radilo ok sa KMPom i starim BSPom).

mislim da je kvalitetni VIA PLE133T usko grlo.
kupi drugu plocu za 10e i ubodi u nju graficku od 2e i eto filmova

Ajde pusti kopiranje nekog veceg fajla sa DVD-a na HDD i gledaj zauzece procesora. TRebalo bi da bude manje od 10%.

Sve probao ... :S::S::S: Hvala ...

koliko se secam tih via-inih cipsetova...memara je mogla da se nasteluje da radi na fsb + ili - 33mhz.ne znam bas koliko bi dobio dizanjem memorije na 133mhz.mozda malo jos se dobije ako se "pametnije" posteluju latencije i cpu parity.***...jak je procesor,trebalo bi da ide??

Rade volje, ali BIOS je toliko siromašan. Samo dozvoljava FSB sa 100MHz pa naviše. Naravno čim se podigne za 1MHz zakucava. Hvala još jednom - vrnuo sam PC gazdi. :wave::wave::wave:

Nazad
Vrh Dno