Šta je novo?

Tri mrtva pixela na CCD-u CAnon S80 - savet hitno !

zorg

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
605
Poz, kupio sam danas Canon Power Shot S80, i imam tri mrtva pixela na CCD-u. Sta raditi, da ga reklamiram i trazim novi ili se to tolerise ?! Negde sam cuo da se za LCD tolerise, ali neznam kako stvari stoje za CCD. Jos jednu manu koju sam primetio je piskavi iritirajuci ton koji prati zvuk na video zapisu. Aparat je nov kupljen. Svaki savet vise nego dobrodosao ! Hitno, sutra bih nesto poduzeo po tom pitanju, samo sta ?
Thx !

Reklamiraj i traži nov, nema tolerancije kod CCD-a. Ja imam jedan BP na IXUS 30 aparatu, nisam ga reklamirao čim sam uzeo, posle je bilo kasno za zamenu a nisam imao 45 dana vremena da ostavljam aparat na servis.

Da, i nisu mali, pre mi lici na tri vece grupe pixela, od po npr 12 kom :(...

Nosi odmah na reklamaciju.....predpostavljam da je u garanciji....sta ti drugo preostaje? Da se nerviras jedino :wall:

Svaki senzor ima vruce i/ili mrtve piksele samo sto je vecina mapirana u fabrici, dok se neki pojave kasnije. Ako se pojavljuju na ekspozicijama duzim od 1/10s i na visim ISO vrednostima onda je to manje-vise normalno (ako ih je nekoliko) a u servisu mogu da ih softverski mapiraju. Na ekspozicijama duzim od 1 sec vecina aparata radi dve ekspozicije tako da locira takve piksele i onda ih obrise. Ako se vide na slikama i ako ti smetaju reklamiraj.

Poslednja izmena:
prvo zovi onog ko ti je prodo i izderi se na njih i najavi se da dolazish da ne bude e nije nam ovde aparat nego u "nekom" magacinu.Pa ne moze da zamenimo.

nekako mislim da ce bolje rezultate da postigne bez izderavanja

Idem danas da resim problem. Hvala na brzim odgovorima. Javljam sta sam uradio.

Bio sam danas, ljudi vrlo predusretljivi, dali mi da biram par primeraka. U pitanju je Canon zastupnik (generalni), tako da sam zadovoljan. Izabro sam novi i to je to!
Hvala !

Nazad
Vrh Dno