Šta je novo?

Trgovina preko Alibabe !?!

frenkyshka

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.09.2007
Poena
229
Interesuje me da li neko od vas ima iskustva sa trgovinom preko ovog sitea?
Kolko sam ja mogao da primetim site sluzi samo za ostvarivanje kontakta sa prodavcem a sve ostalo se dogovara direktno sa njim, znaci nije na ebay fazonu?

U pravu si, samo ostvarivanje kontakta. Ja sam nešto za firmu naručivao odavde, ustvari ostaviš RFQ (request for quote) i onda ti se ljudi javljaju da ti nude to što imaju. Cene JAKO variraju (recimo ventilator 220V 120x120x38mm je išao od 4$ do 8$). Takođe ti i količine određuju cenu. Ja sam prvi put po 100 komada 4 komponente naručio, drugi put po 1000 i dobio dosta bolju cenu. Sve možeš da se dogovoriš sa njima, ali moraš da ih cimaš jako puno i jako često da to ispoštuju (najgore je za rokove). Plaćanje može na 1000 načina, od moneybookers-a do wire transfera. Mene je zeznulo što sam morao da vadim potvrde o usaglašenosti za 3 komponente, to je koštalo oko 500e dodatnih, ali važi 3 godine i zatim svaki put kad uvoziš istu robu ti ne treba (u te 3 godine).

Ako ostavljaš RFQ, O B A V E Z N O ostavi neki bezvezni email, ubiše sa spamom, bukvalno svaki dan stiže po 10ak mailova. Ako te nešto konkretno zanima, pitaj.

Ako ti treba za neku glupost, sitnicu itd, trazi na aliexpress. To je ista fora samo sto tu sam sajt posreduje izmedju tebe i prodavca tako da je bukvalno kao internet prodavnica. Shipping cesto bude free a cene takodje variraju, pogotovo na kolicinu. Radi placanje karticama (ja imam visa internet od intese) i to je to.

daxyco, koliko ti tih ventilatora treba? Mnogo ti je visoka ta cena od 4USD u Kini.
Ja ih nabavljam za toliko ovde.

Sad mi je prošla druga tura, 1000 kom. Tražio sam ovde jako dugo, ali nigde nisam našao ispod te cene, čak prilično više su bile. A kad govorim o cenama, to su cene kompletnog posla, sa uračunatim prevozom, carinom, špedicijom, uračunatih 10% škarta i eventualnim troškovima atestiranja. U realnosti je malo bolja situacija.

Nazad
Vrh Dno