Šta je novo?

Treperenje slike na monitoru

liliugljevik

Cenjen
Učlanjen(a)
21.05.2011
Poena
151
E ovako, ne znam da li je ovo pravo mjesto za ovu vrstu problema ali morao sam postaviti negdje pitanje. Naime, imao stari CRT monitor i konstantno je slika na njemu treperila, odnosno ponekad se smiri na par minuta. Kupim novi monitor, LCD Samsung SyncMaster 1930N al i na njemu se slika trese. Izmedju ostalog posle hiljadu pokusaja da rijesim problem skontao sam da je u pitanju USB kabl od modema. Pokusao sam da internet prikljucim preko Ethernet kabla ali izgleda da mi je crkla ta Ethernet kartica, inace integrisana je. Povezem monitor na drugi komp da bih mozda iskljucio problem s kucistem ali cim ukljucim USB slika na monitoru zaigra! E sad, mene zanima u cemu je problem, jer do sada nisam nasao ni jedno rjesenje sem da instaliram novu Ethernet karticu...

Cini mi se da sam negde na forumu video slican problem koji se javlja sa sbb kablovskim modemom na usb-u... i mislim da je jedino resenje modem na lan... ali proveri...

Hm, imam i ja slicne probleme na monitoru, ali nisu izglada uzrokovani time, vec mi vise izgleda da je do Win7 ili visoke rezolucije. Naime kada podesim max. rezoluciju 1440x900 dolazi do pomenutih problema, mada neznam da li je odgovarajuci izraz treperenje, vec vise nesto kao igranje piksela ili kao da "tece voda" od piksela:d
Smanjim na manju rez. opet isto i dok ne dodjoh do 1280x960 kada se pojavi ovaj problem na par minuta (obicno kad se tek upali komp) i vise se ne javlja.
Eh da, ovo mi se koliko se secam nije pojavljivalo na XP-u...

E ovako, ne znam da li je ovo pravo mjesto za ovu vrstu problema ali morao sam postaviti negdje pitanje. Naime, imao stari CRT monitor i konstantno je slika na njemu treperila, odnosno ponekad se smiri na par minuta. Kupim novi monitor, LCD Samsung SyncMaster 1930N al i na njemu se slika trese. Izmedju ostalog posle hiljadu pokusaja da rijesim problem skontao sam da je u pitanju USB kabl od modema. Pokusao sam da internet prikljucim preko Ethernet kabla ali izgleda da mi je crkla ta Ethernet kartica, inace integrisana je. Povezem monitor na drugi komp da bih mozda iskljucio problem s kucistem ali cim ukljucim USB slika na monitoru zaigra! E sad, mene zanima u cemu je problem, jer do sada nisam nasao ni jedno rjesenje sem da instaliram novu Ethernet karticu...

Da, ovo se zna desavati kada negde "probija" struja, odnosno koliko predpostavljam kada nemas dobru instalaciju kuci. Vidi sta se desava kada:
promenis drugu uticnicu za struju
promenis produzni kabel
iskljucis racunar sa mreze/modema
iskljucis tv karticu (izvadis je iz racunara)
izvadis svaku nepotrebnu karticu iz racunara (ono da comp moze da radi bez nje)
promenis kabel za monitor
i tako te gluposti :)

Jeste zeznut problem, ali sigurno nema veze sa OS-om.

Poz

pogledaj da li ti je eternet kartica upaljena u biosu i da li je instalirana ne moze ona tek tako samo da crkne....a to treptanje moguda izazovu i zvucnici ako su blizu monitora....

Taj problem se javlja ako imas tv karticu ili na bilo koji nacin signal od kablovske stigne do kompa (npr preko hdmi kabla koji je nakacen na tv i komp)
Resenje tog problema je ugradnja galvanskog regulatora, ako je to uzrok, nazovi kablovskog operatera i reci da iams problem , treba oni to da ugrade
pozdrav

Hm, imam i ja slicne probleme na monitoru, ali nisu izglada uzrokovani time, vec mi vise izgleda da je do Win7 ili visoke rezolucije. Naime kada podesim max. rezoluciju 1440x900 dolazi do pomenutih problema, mada neznam da li je odgovarajuci izraz treperenje, vec vise nesto kao igranje piksela ili kao da "tece voda" od piksela:d
Smanjim na manju rez. opet isto i dok ne dodjoh do 1280x960 kada se pojavi ovaj problem na par minuta (obicno kad se tek upali komp) i vise se ne javlja.
Eh da, ovo mi se koliko se secam nije pojavljivalo na XP-u...
Jel`ima neko za mene neki savet mozda ili da otvaram novu temu, tj. da se ne ubacujem ovde s ovim problemcicem?
Ili niko nema neku ideju?

Poslednja izmena:
Da, ovo se zna desavati kada negde "probija" struja, odnosno koliko predpostavljam kada nemas dobru instalaciju kuci. Vidi sta se desava kada:
promenis drugu uticnicu za struju
promenis produzni kabel
iskljucis racunar sa mreze/modema
iskljucis tv karticu (izvadis je iz racunara)
izvadis svaku nepotrebnu karticu iz racunara (ono da comp moze da radi bez nje)
promenis kabel za monitor
i tako te gluposti :)

Jeste zeznut problem, ali sigurno nema veze sa OS-om.

Poz

ma pokusao sam skoro sve, cak sam odnio i monitor, kuciste i modem kod druga... sve je u redu dok se ne ukljuci usb u modem i na njegovom i na mome, znaci nije struja problem. Posto mi je bila crkla mrezna, zamjenio sam je i sad mi je internet preko LAN kabla. Sad je sve ok sem sto kad se dobro zagledas u slova primjeti se da malo "plivaju" :)
Pojma nemam vise sta da radim, ali vazno je da sam uklonio glavni problem :)
Sad me samo interesuje sta bih mogao uraditi povodom tih slova sto igraju... Dal' je moguce da je do graficke karte, u pitanju je ATI Radeon 9250 ( cini mi se ) od 126mb. Hvala

Nazad
Vrh Dno