Šta je novo?

Treperenje slike na 753s

Beki Bekic

Slavan
Učlanjen(a)
18.02.2006
Poena
304
Imam jedan problem koji me iritira vec duze vreme. U pitanju je treperenje slike na monitoru 753s. Moram da napomenem da nije do graficke jer sam isti monitor probao na drugom kompjuteru.

Kada je oswezavanje podesheno na 60Hz slika se "vijuga" po ~2cm, medjutim kada postavim refresh rate na 85Hz treperenja vishe nema, ali se treperenje opet jawi kada malo wishe pojacam 5.1 zvucnike... Kada sklonim 5.1 zvucnike treperenja nema na 85Hz, ali zato na 60Hz opet treperenje po ~2cm, shto znaci da zwucnici nisu problem (waljda)...

Zna li neko shta ovo moze da bude, treba li da kupujem drugi monitor!?

Ajd' u zdrawlje

pa na 60 te boli dupe...
drzi na 85Hz
i skloni zvucnike ili bilo kakve magnete sto dalje....
i imas opciju degasus (tako nesto)
razmagnetisi ga!

Probao sam i degauss, nema efekta... Inace drzim ga na 85Hz, al me nervira shto nece na 60Hz, jer nemogu da igram Call of Duty1, jer izgleda da ne podrzava 85Hz...

Poslednja izmena:
mislim da je 75 max! i meni se to desavalo...pa je prestalo samo od sebe,tj. verovatno kad sam sklonio zvucnik!! :D ma oni polako,malo po malo CRKAVAJU!!!!

Vrlo verovatno, kod mene na 75Hz malo treperi, ali se ipak primeti...

Sto je vece osvezavanje - prijatnije je gledati u monitor. Jesi li probao u drajverima da cackas opciju "Vertical sync"? Koliko ja znam ta opcija nalaze igri da sinhronizuje svoje frejmove sa osvezavanjem ekrana, a kad je iskljucena - stvari rade nezavisno. Tada se desava da ekran iscrta deo jednog frejma na gornjoj polovini ekrana a ostatak na dnu ekrana iscrta sa sledecim frejmom. Ovo se desava vrlo brzo, pa i ne moze da se primeti, a malo poboljsava i 3D performanse.
Pozdrav

stavrov je napisao(la):
Jesi li probao u drajverima da cackas opciju "Vertical sync"?

Hmm... Pa nemam drajwere... Moze li neko da okachi link, nikako ne mogu da ih pronadjem.

Zna li neko shta je H i V-Moire? Primetio sam da se menjaju zajedno sa promenom frekvencije oswezavanja>>>

driverscollection.com/?file_id=12159 za XP

Kako to da XP nije sam isntalirao svoje drivere? Moj 700ift moze preporuceno da radi 1280x1024 / 85Hz. Trenutno ga drzim na 90Hz 1024...

Imam 15x753s na poslu i svi trepere posle nekoliko godina bez obzira na refreshrate i da li su blizu zvucnici ili napajanja. Degauss reshava problem na 15 minuta :) Nema tu pomoci, jednostavno su krsh...

Moj ne treperi niti nema nikakve anomalije, a star je vec 4 godina... Ubo sam neki bolji primerak I guess :)

Teram ga na 1024 @ 85Hz u Winu, a u igrama zavisi...

Poslednja izmena:
batice 5o cm od ekrana nek ti bude pbirani prostor skloni ga i od zida. Ne retko instalacije ili komshijin TV sa druge strane pravi elektromagnetni talas koji te muchi.
A mozda je i tvoj ekran produvao.

Brawo To3o, izgleda da je do instalacije, jer mi je iza monitora sa druge strane zida strujomer... Premestio sam monitor na drugu stranu sobe i treperenja wishe nema!!!

PozZdraw swima i hwala na pomoci!!!

Beki Bekic je napisao(la):
Probao sam i degauss, nema efekta... Inace drzim ga na 85Hz, al me nervira shto nece na 60Hz, jer nemogu da igram Call of Duty1, jer izgleda da ne podrzava 85Hz...

imas komandu u call of duty iz konzole r_refreshrate ili gl_refreshrate 85 poigraj se malo pa ces da vidis da radi a lepse i izgleda

Vrh Dno