Šta je novo?

Treperenje na monitoru

toxina

Cenjen
Učlanjen(a)
24.06.2012
Poena
154
Pozdrav svima, imam BenQ G2320HDBL i kada ga upalim počinje da treperi, s tim što je izraženije kad sam u gamingu. Počinju beli talasi odozdo ka gore. Grafička mi je Radeon 7850 HD i na monitoru je podešeno najviše 60Hz, ne može ni više ni manje. Monitor je prikačen VGA kablom s tim što je kod grafičke konvertor iz DVI u VGA, da li je on možda problem ili šta već?

Да ли постоји реалан разлог да монитор повезујеш VGA каблом који убије квалитет ... па да не кажем 80% али не бих прихватио ништа испод 50% у односу на оно што приказује DVI?

Pa mozda je uz monitor dosao samo VGA kabl a covek nije znao da je bolja slika preko DVI. Povezi ga preko DVI kabla i nece biti treperenja ako je graficka ispravna.

Mare u pravu si, uz monitor je stigao samo VGA kabl, ali koliko sutra cu da idem da kupim DVI kabl, i javicu da li se poboljsalo.

tipujem na los vga kabl :) barem je kod mene tako bilo na dell p2414h kad sam ga prikacio na laptop sa vga kablom... kada je regularno na desktop kompu preko display port kabla, nema problema, slika fenomenalna...

Los vga kabli je uzrok ovog treperanja slike.

Upravo tako, stavio sam hdmi na dvi kabal i slika je stabilna, bez treperenja.

Ako imas tv kartu oce zbog neuzemljene kablovske da treperi.

Meni je monitor trepereo kada je komp na bilo koji nacin bio povezan na kablovsku (antenski kabl u TV karticu, audio kabl u kucni bioskop a bioskop HDMI na TV i HDMI direktno iz kompa u TV). Problem su resili iz SBB-a kada su ugradili galvanski razdelnik.

Vrh Dno