Šta je novo?

Treperenje Monitora LG l1900j-bf

kept

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2009
Poena
330
Pre par dana su mi se pocele pojavljivati treperujuce horizontalne linije na monitoru visine oko 3 px ,sto me jako iritira i onemogucava mi ikakav rad na racunaru .Linije se pojavljuju povremeno ,tipa 2 min se pojavljuju pa posle 3 sata nista...refresh mi je stalno bio na 60 ,juce sam stavio na 75 al bez ikakve znacajnije promene rezultata.

Kad uradim print screen ekrana za vreme pojavljivanja linija ,posle otvaranja slike u PS linije se ne vide na slici

Model monitora je itsvet.com/proizvod/lg-l1900j-bf/comp_comp_monitor/9/409 star je oko 17 meseci (12 sati dnevno je min radio ).

Da li je vreme da zamenim monitor ail mozda nesto drugo moze biti uzrok ovome

Pretpostavljam da je povezan preko DVI-ja.... Mogao bi eventualno da ga probas na drugom kompu.
U svakom slucaju, u garanciji je, pa mozes da ga zamenis.

Hvala Pejo na brzom odgovoru

Da monitor je povezan preko DVI-ja,sto se tice garancije sad bi tu verovatno bilo mnogo problema posto sam monitor narucio online posto ne zivim u bg a i morao bi pronaci garantni list koji ko zna gde je + verovatno bi cekao mesec dana na opravku monitora ( pretpostavljam )... uzgred da li bi trebao da se obratim za reklamaciju uvozniku lg pin s... ili prodavcu gde sam kupio monitor.

Drugi komp mi je trenutno neispravan tako da nemogu da probam na njemu monitor

Da li bi mogao jos nesto da probam od trivijalni stvari da proverim koje mozda prouzrokuju ovo tipa driveri (instalirani su ) pre nego sto se odlucim na slanje monitora ili kupovinu

Pa bio je brz odgovor, ali ne i nesto koristan.:d
U principu, prvo se obracas prodavcu, ali mislim da bi mogao odmah i uvozniku, ali to neka kaze neko ko zna preciznije.

Da li bi mozda mogao da probas neki drugi monitor kod tebe, cisto da se eliminise moguca neispravnost graficke karte, mada mislim da je u ovom slucaju 99% problem do monitora. Povezi ga VGA kablom ako ga imas, da vidimo da li to nesto menja.

kept:

Da li imas tv kartu ? Meni se ranije desavalo da monitor treperi kao lud svaki put kada bi neko ukljucio neki veci potrosac u kuci i to sve zato sto ljudi iz sbb-a nisu dobro uzemljili kablovsku.

kept:

Da li imas tv kartu ? Meni se ranije desavalo da monitor treperi kao lud svaki put kada bi neko ukljucio neki veci potrosac u kuci i to sve zato sto ljudi iz sbb-a nisu dobro uzemljili kablovsku.

Ista prica. Niti uzemljena kablovska, niti uzemljena mreza. Javlja se treperenje povremeno. Cak sam jedan monitor davno prodao zbog toga - mislio da se nesto pokvarilo :-D

Poslednja izmena:
To nije neobicno ako se povezuje VGA kabom, uz DVI ne bi trebalo da se desava.

Kod mene na poslu se dešavalo da na jednoj utičnici monitor treperi a na drugoj je sve ok. Ali kod tebe treperi povremeno tako da ovo ne bi pomoglo!

Meni se takvo treptanje desava kad stavim najnovije nvidia drajvere, na laptopu.

Ja imam već duže vreme problem sa tim treperenjem na mom samsungu. Kod mene nije povremeno već konstantno i najbolje se vidi na crnoj pozadini. Mislim da znam šta je uzrok kod mene.Kad sam kupovao mašinu setio sam se da bih mogao da uštedim na kućištu pa sam uzeo neko najgore moguće (aurora frontier).Kad mi se pojavio problem sa treperenjem povremeno sam mogao da ga ublazim pomerajuci DVI kabl. Onda sam provalio da imam napon na zadnjem delu kućišta gde su konektori a naročito na delu gde je grafička. Prosto varniči gde god da pipnem.To mi je omogućilo da na duže otklonim ovaj problem a da ne trosim novac tako što jednostavno izvadim dvi iz kućišta i vratim ga.To mi reši problem na nekoliko dana.Pogledaj mozda ti bas neki takav napon prouzrokuje treperenje.
Ako se pak to dešava kad radi neki veći potrošač (veš mašina npr.) to verovatno znači da su na istoj fazi i za to nema leka. I zvučnici znaju da pucketaju kad je na istoj fazi neki veći potrošač.

@kept

Imam isti monitor, a pre nekog vremena sam imao identican problem.
Resenje: nadji garanciju, posalji ga direktno u PIN servis - Novi Sad (ne zaboravi da su oni duzni da plate postarinu, posto je proizvod u garanciji) i ako imas srece, dobices monitor bukvalno za par dana.
Meni su rekli da je u pitanju bila neka "sitnica". Ne znam sta je, niti me zanima, monitor sam dobio nazad u roku od dva-tri radna dana. Uglavnom, od tada je sve ok, kao i do tog 'treperenja'. Da ga ne ureknem, ali slika je fenomenalna:)
p.s. Znam jos bukvalno 5 vlasnika istog monitora i samo meni se zadesi ovaj peh. Konacno znam da nisam sam:)

Poz svima

Poslednja izmena:
Imam taj monitor na DVIu i vec oko dve godine ga koristim,za sada sve oK.Nema tih treperenja.

I meni treperi Asusov monitor ali je to zbog Tv kartice tj zbog kablovske cim iskljucim antenu iz kompa ne treperi monitor

Nazad
Vrh Dno