Šta je novo?

Treperenje linija na monitoru

FilipV

Cenjen
Učlanjen(a)
07.06.2009
Poena
169
Imam LG L194WS kod koga su počele da trepere horizontalne linije i da se kreću prema gornjem delu ekrana. Jedva su primetne, ali sam primetio da nije prijatno kada se gleda u njega i da zaboli glava. Nadam se da sam raumljivo objasnio :smash:

Na TV LCD-u, koji mi je spojen sa kompom preko HDMI kabla, toga nema. Zatim sam uzeo ćaletov monitor (19" Samsung TFT), koji kod njega dobro radi, međutim kod mene očaj, slika jako vuče na plavu boju, a ovo treperenje još jače. Menjao sam frekvencu i to treperenje se smanji, ali je opet primetno. Instalirao sam nove drivere za grafičku i opet ništa.

Sad sam prikačio ovaj LG i čekam da mi neko pomogne.

Otkaci kablove do TV-a, muzicke linije, antenski od TV kartice i slicno...

Otkačio sam HDMI kabl i odmah je nestalo treperenje. Međutim čim ga ponovo uštekam, slika opet počne da treperi.

Zbog čega se to dešava, kad mi je pre i hdmi bio priključen i sve je bilo ok? Da li može da se nešto napravi da hdmi bude priključen, a da slika ne treperi?

Ne znam resenje, znam samo uzrok :) Trebalo bi da ima neke veze sa uzemljenjem...

Probaj da iskljucis kablovsku (tj. antenski kabl, pretpostavljam da imas kablovsku) iz TVa, pa povezi HDMI. Ako tada nema treperenja, postoji neki filter za kablovsku koji bi mogao da pomogne.

Drugo resenje bi moglo da bude da prikljucis komp na uticnicu/produzni bez uzemljenja, ali ovo nije preporucljivo...

Poslednja izmena:
Hvala na pomoći. Iščupao sam kabl od kablovske, prikopčao HDMI, ali ne pomaže, opet treperi. Čudno mi je što je godinu dana (tada sam prikopčao hdmi na tv) radilo bez problema i sad našlo da zeza.

Šta misliš da li bi vredelo da uzmem novi produžni (možda nešto sa njim nije u redu) ili je možda do napajanja kompa (imam nekog kineza)?

Ako nema veze sa kablovskom, onda ne znam zasto se to desava. Sacekaj pre nego sto kupis bilo sta, mozda ce neko napisati nesto na tu temu...

Mom drugaru se nesto slicno desilo pre 2 nedelje. Njegov otac je "popravljao" pec, izbio je osigurac i od tad i on ima smetnje na monitoru kada mu je prikljucena mini linija na komp. Ta ista linija i monitor su radili bez greske preko godinu dana. Ima neko Blueberry napajanje, sve ostalo radi kako treba.

Jel ti je sve nakačeno na produženi? Ako jeste probaj da promenis steker (da nakacis na neki drugi) Ortak mi je imao slican problem i cim ga je promenio, problemi sa treperenjem su nestali.

Da nemas slucajno neki novi el. uredjaj u blizini?

Ja tipujem na neki problem sa strujom/uemljejem.

Uspeo sam da rešim situaciju. Problem je bio u produžnom, čim sam stavio drugi, odmah se prestalo treperenje.

Hvala svima na pomoći.

Nazad
Vrh Dno