Šta je novo?

Trenuto naj ploca sa integrisanom grafikom?

Government

Slavan
Učlanjen(a)
02.09.2004
Poena
304
Razmisljam da kupim AM2 plocu sa integrisanom grafikom, jer koliko sam mogao da vidim danasnji chip setovi su sasvim zadovoljavajuci cak i za Crysys (game) koliko sam mogao da procitam po forumima, pored toga sto imaju direktan HDMI izlaz i ostale izlaze kao sto su 8.1 zvuk...
Koju bi vi plocu preporucili da sve ovo podrzava, da ima solidne overclock bios mogucnosti, solidan zvuk i magistralu...

ako nije problem da opisete graficki cip tj. u kom je rangu, sa kojim neintegrisanim grafickim karticama.

cena naravno da je pozeljno da je sto pristupacnija.
meni je za oko zapala MSI K9AG Neo2 Digital i Gigabyte MA78G-DS3H sta vi mislite o ovim plocama, ima li neko iskustva sa njima???

Hvala!

Poslednja izmena:
To su ok ploče, posebno Gigabyte(mada imam loša iskustva sa tom firmom).Imaju stvarno more mogućnosti, ali je pitanje da li ti to sve treba.Što se tiče igranja na njima, za sve igre stare dve i više godina poslužiće.Što se tiče Crysys-a zaboravi, jer npr. AMD690G daje 10-tak frejmova na 800x600(isprobano).To ne liči na igru već na mučenje a izgleda očajno.Zato recimo HL2 radi ok na 1024x768 uz neke kompromise.780G čip ima bolje performanse realno 50% a možeš i da ga upariš sa nekom slabijom grafikom u hibridni CF.Teorijski to diže performanse mada ne znam kako to funkcioniše u praksi.Ipak ako hoćeš da se igraš pazari posebnu grafičku jer i jedan otpisani 6600GT je jači od svih integrisanih rešenja.

da izostavimo sada hibridni CF

hoce li crysis da klizi na 780g chipsetu makar na nmanjenim detaljima.... i 800x600 ?

nebih da se trenutno bacam na trosak kupujuci dodatnu graicku zato i gledam ove integrisane, igrice mi nisu prioritet ali bih bas voleo da probam i taj crysis...

i ja se nadam da ce mi neko sa ovom maticnom plocom preneti svoja iskustva, naj vise zbog ove igrice...

Tesko da je neko uopste i pokusavao tako nesto. 90% ljudi instaliraju Crysis samo da gledaju besne efekte i vrte GPU Benchmark :)

Ako ti nesto znaci, drugar je presao Crysis sa single core Sempronom na 1.6GHz, 1280MB RAMa na 400MHz i Radeonom x1650Pro. Izgledalo je jadno, ali njemu se svidja GamePlay...

Ja se dvoumim izmedju ove Gigabyte MA78g-DSH3i Asusove M3A-H-HDMI.Ako je neko imao prilike da proba obe neka preporuci.Meni je najbitnija stabilnost u radu i cena a karakteristike su priblizno iste.

Ja se dvoumim izmedju ove Gigabyte MA78g-DSH3i Asusove M3A-H-HDMI.Ako je neko imao prilike da proba obe neka preporuci.Meni je najbitnija stabilnost u radu i cena a karakteristike su priblizno iste.

sem ECS, ne verujem da bilo koja druga amd780 ploca ima problem sa stabilnoscu. iz prve ruke, mogu da kayem da je biostar ta780g super-stabilan.

Po meni ne najbolji J&W RS780UVD, ima 4-phase naponsku jedinicu i ima jos 128mg DDR2 SidePort memorije za graficku na ploci :) Takodje sam video na netu da se GPU moze nasvirati do 950-1000mhz i da su overcloc mogusnosti ploce dobre.

Pišeš o onome što ne znaš.

AMD's New 780G Chipset Has Powerful GPU:

Benchmark Analysis - 2.4 Times Faster Than The 690G

Pogledaj moju prethodnu poruku.

Ono 50% bilo je otprilike na osnovu ličnog utiska.Ne kažem da 780 nije puno brži(posebno u OpenGL igrama) ali je test prilično diskutabilan kao i još gomila njih na tom sajtu.Najočitiji primer je što im je rezultat u 3D 06 za 690G 151.Na svim ostalim testovima na netu je skoro duplo veći.Reklama je reklama i od nje se živi a nove stvari treba prodati.
Uostalom pogledaj npr.

http://www.legitreviews.com/article/676/8/

pa reci da pišem o onome što ne znam.Baš i pišem ono što što sam probao a ne ono što sam vidio na nekom sajtu.
Ono što ja sigurno znam i potpisujem je da 5 ili 2.4x5 frejmova na nekim pristojnim rezolucijama i podešavanjima i nije neka
razlika.

Ono 50% bilo je otprilike na osnovu ličnog utiska.Ne kažem da 780 nije puno brži(posebno u OpenGL igrama) ali je test prilično diskutabilan kao i još gomila njih na tom sajtu.Najočitiji primer je što im je rezultat u 3D 06 za 690G 151.Na svim ostalim testovima na netu je skoro duplo veći.Reklama je reklama i od nje se živi a nove stvari treba prodati.
Uostalom pogledaj npr.

http://www.legitreviews.com/article/676/8/

pa reci da pišem o onome što ne znam.Baš i pišem ono što što sam probao a ne ono što sam vidio na nekom sajtu.
Ono što ja sigurno znam i potpisujem je da 5 ili 2.4x5 frejmova na nekim pristojnim rezolucijama i podešavanjima i nije neka
razlika.

Ovako nešto je moguće sa single core procesorom. 780G ploča ima čak 2.5x veću memorijsku propusnost i dve generacije mlađu integrisanu VGA (Ati 1250 vs HD3200 stvarno nema smisla), tako da nema potrebe porediti već prevaziđeni 690G čipset sa njime. Da ne govorimo šta se dešava kada je Phenom na ploči sa memorijom na 1066MHz (što je za sada luksuz).

O tome se i radi.To što je grafički čip brži 2 ili 5 puta ne znači da će i performanse u igrama skočiti isto toliko.U zavisnosti od procesora, memorije, drivera i još niz faktora to će sigurno biti brže ali nikada onoliko koliko je brža sama grafika.

Nazad
Vrh Dno