Šta je novo?

Trebaju mi vasa iskustva sa iPad 2 vs iPad Mini

Vukmon

Cenjen
Učlanjen(a)
28.10.2012
Poena
170
Odlucio sam da uzmem polovni Apple tablet i dvoumim se izmedju iPada 2 i iPada Mini. Najvise me brine ostrina slika i slova posto cu vecinom koristiti tablet za citanje magazina, internet portala i slicno.

Gledao sam po trgovinama iPad Mini i iPad 3, pokusavao sam ih drzati u ruci malo duze i za duze koristenje Mini mi se cini kao zgodniji jer je dosta laksi i lepse stoji u ruci. iPad Air je bas lagan, ali je van mog planiranog budzeta.

Ukoliko vas saveti budu naginjali ka Miniju, razmisljam da dodam jos koji Evro i da uzmem Mini 2 (najvise zbog velike rezolucije ekrana).

Bas me zanima kakve cu odgovore dobiti :wave:

Poslednja izmena:
Hardverski, Mini 2 je praktično umanjeni Air. Ipad 2 je izašao u martu 2011-te, mnogo toga se promenilo od tada, a pogotovo zabrinjava 512 MB rama.
U odnosu na ono što si naveo kao svoje potrebe, čini se da bi veći ekran imao prednost.
Ja bih se ipak odlučio za uređaj sa jačim specifikacijama, dakle Mini 2, mislim da je danas glupo uzimati bilo šta slabije od toga.

Veci ekran bi definitivno imao prednost, ali brine me sto svi prethodnici Air-a su poprilicno teski (bar meni kada ih drzim par minuta).

Koja bi bila realna cena za polovni Mini 2? Ne mora biti u idalnom stanju, bitno mi je da je ispravan i da nema zakljucan iCloud.

moje iskustvo sa Ipad mini,

uzeo sam ga zbog pdf magazina i igrica.
sto se tice pdf-a to radi perfektno(ostrina ok, zumiras ako negde je previse sitno, pdf fajl od 200mb listas kao od shale...), igrice rade ok(barem one koje sam ja igrao: boom beach, soliter).
e sad, npr mail(gmail) sa native aplikacijom radi uzasno, doslo mi da ga polomim par puta koliko je to sporo, o surfu da ne pricam, to je postalo patnja, nebinto da li je chrome ili safari, ako imas par tabova, pocinju traume :)

tablet je zavrsio na kp za 120e
kopiranje pdf i video fajlova sa itunes ili nekim drugim alatom mi se nije svidelo, i sve u svemu ne uzimam mini 2 ili jaci ipad. pre cu neki android, mnogo vise nudi nego ipad.

polovan mini 2 nisam nesto vidjao ali novi su od 250e, a bolje ti onda uzeti nov, npr u Svajcarskoj je 289CHF

Poslednja izmena:
Vrh Dno