Šta je novo?

Treba mi savetovanje oko registracije .CO.YU domena

Bane R

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poena
810
Dakle, sta treba da radim, treba da se registrue domen za jednu firmu. Dakle, "www.firma.co.yu" . Pretpostavljam da treba neki uguvor da se potpise sa provajderom i interesuju me koriscenje mailova, ono, "[email protected]", "[email protected]"...
I naravno, kog provajdera preporucujete(da nije EUnet, jer koliko vidim je ocaj, a i deru :))...

Svaki savet mi je dobrodosao.

TNX

U principu treba ti dokaz da je firma registrovana u nadleznom ministarstvu... To je prakticno jedini uslov... Kada odes kod provajdera oni ce ti reci koji je to tacno papir koji treba da nabavis a ostalo sredjuju oni....

Sto si tice e-mail adresa... ti nemas svoj e-mail server.... vec prakticno *.*@firma.co.yu stize na jedan mail koji ti odredis....
e sada moguce je i da se recimo pojedinacni mailovi forvarduju... tipa [email protected] se forvarduje na [email protected] a ja podesim lepo u mom mail klijentu kada saljem mail da mi je adresa [email protected] i to ti je jedini nacin za neku "personalizaciju" mailova.... e sada kazem tako je kod vecine, mada ima i nekih koji ti u okviru tvog domena dozvoljavaju potpunu kontrolu nad mailovima (tvoj e-mail server sa web mail i pop pristupom) ali takvi su retki

Verat je ok.. za 1000din imas 100mb za godinu dana... imas php,cgi... ono totalno ok

OK, TNX, a koji su jos provajderi korisni :)...

Brate, nemoj na Verat, vec su svi tamo, gusi se i zamire lagano : >
Resenje za mail ti je da se otvori par virtuelnih email naloga kod tog providera, pa da se preko virtualnih email-ova forwarduju na naloge korisnika ([email protected] na [email protected]). Neznam tacno koji ce sve provideri da ti izadju u susret za ovo (Verat daje 5 virtuelnih email adresa, svaka preko se doplacuje)
Provider-a biras po zahtevima prezentacije....izmedju ostalog : )

virtual je napisao(la):
Provider-a biras po zahtevima prezentacije....izmedju ostalog : )
Pa eto u pocetku ce biti cista html prezentacija i cini mi se da ne bi trebalo ni 10 mb prostora i bilo bi mozda 50-100 poseta dnevno, ali sigurno da se planira za buducnost ona razna cudesa oko online narucivanja i trebace se sklopiti prezentaciju koja ne ulazi u moj domen :). U principu, odmah bi platio za najsire mogucnosti prezentacije, ko ce znati kad ce uleteti neka povoljna ponuda za neku bas modernu prezentaciju, koja ce samim tim i dosta mesta zauzimati, zelim da imam lufta.
LM, postoji li jos neko ime osim Verata? :)

Ima, ali kostaju n-puta skuplje, a ne daju toliko bolju uslugu (pricam generalno, SKORO kod svakog ima neki shite).
Za nesto ozbiljnije je jedino resenje host napolju...rade a jeftiniji su od ovih nasih derikoza.

Sto se tice domacih.. Verat nije zlato ali za te pare koliko kosta je xyz puta bolji od svih... Ono sa svih provajdera mu je ok pristup, ono nema nikakvi problema. Mislim sta da das silne pare EUnetu i posle da ne mozes da stavis svoj cgi skript i da server pada svaki cas?

Tacno da je u inostranstvu mnooogoooo bolji hosting... Covece imas lepo svoj cp i sve mozes da podesis, a sigurno je stalno on line... ali placanje je problem (osaim ako imas visu)... a i nemas local

Odes lepo na www.nic.co.yu i tamo lepo registrujes zeljeni domen. Na sajtu ces naci i detaljno uputstvo o registraciji. Sve sto treba je da popunis formulare na sajtu i pratis uputstvo. Posle nekog vremena ce ti stici mail sa zahtevom da im posljes faksom ili e-mailom dokument o registraciji firme za koju trazis domen, posle cega dobijas zeljeni domen. U zavisnosti od delatnosti firme mozes registrovati co.yu, org.yu, edu.yu itd. Uz domen dobijas i 4 ili 5 e-mail forwarding adresa tipa [email protected]. Sve je potpuno besplatno.
Znaci nema petljanja sa provajderima oko registracije domena (pretpostavljam da naplacuju tu uslugu), vec samo kod njih zakupis prostor na serveru gde ces drzati svoju prezentaciju.

Cile, ne petljaj se u to sto ne znas;)

Ne treba ti nikakav dokument. Bitno je da je firma postojeca i da das prave podatke, jer moze da se desi da je proveravaju. Registracciju domena vrse ljudi sa http://www.nic.yu/ i tamo ces naci neke mnogo rigorozne zahteve, ali meni nisu postavljali nikakva pitanja niti trazili te izvode iz suda (registrovao sam 2 domena).

Oba domena su na Veratu i povremeno se desi da je otezan pristup doticnima, ali se dosta brzo resi. Upravo sam zvao tehnicku podrsku da mi backupuju bazu (Stevs, nije onaj pass ali dogovorio sam se njima:)) i cak nemam ni sifru za MySQL, ali su bili toliko ljubazni da zipuju fajl i ostave ga na FTP prezentacije, pa ako imam taj user i pass mogu da ga skinem:)

Tehnicka podrska im je stvarno nikad bolja i usluznija. Strpljivi, opusteni i ql likovi....

Ovo nije reklama, vec prijateljska preporuka:)

Mana je sto ne moze da se pristup Veratovim serverima iz Beotelovog local rezima, a mislim da iz Lite moze.

Predpostavka je da ce firma platiti prostor, pa ti cena nije presudni faktor mozda ne bi bilo lose da pitas Pecu ged je hostovan Benchmark (Beonet???), jer sam ja vise nego zadovoljan brzinom....

Mnogo komplikujete. Preduslov je da imas firmu. Poneses pecat kod provajdera kog izaberes popunis obrazac lupis pecat i kraj price. Ja imam kod Euneta i Beocity. Beocity ima server koji se nalazi u americi ali deru.

PJ je napisao(la):
Cile, ne petljaj se u to sto ne znas;)

Ne treba ti nikakav dokument. Bitno je da je firma postojeca i da das prave podatke, jer moze da se desi da je proveravaju. Registracciju domena vrse ljudi sa http://www.nic.yu/ i tamo ces naci neke mnogo rigorozne zahteve, ali meni nisu postavljali nikakva pitanja niti trazili te izvode iz suda
Meni su bogami tražili.

Vrh Dno