Šta je novo?

Treba mi savet za graficku!!!

Poglavica

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2004
Poena
609
Trenutno Imam MSI FX5200 T-128,skoro sam je kupio i razocaran sam jer ne vidim nikakav pomak u odnosu na bivsu kartu(GF4 MX440 64mb sd ram).Ako mozete da mi peporucite neku graficku u rangu od 80 do 90 evra na kojoj ce stvarno da se vidi pomak u igricama,cuo sam da je dobra karta bilo koja Ti4200,i da je u tom cenovnom rangu,pa ja pitam koju je najbolje uzeti i koja ce relativno normalno terati novije igrice???I naravno gde mogu da je kupim??

Cudi me da vec nisi dobio odgovor :D
Da si ranije pitao , ne verujem da bi uzeo fx5200 .
Dobro si cuo , za tu cifru TI4200 je BestBuy , eventualno neki ATI8500 ali je definitivno TI4200 brzi .
Ne verujem da ces moci bas da biras koju ces uzeti ako zelis da to bude skoro - odavno se ne pravi i naci ces je samo polovnu .
U tu svrhu mozes da postavis oglas za kupovinu .
Moci ces relativno normalno terati novije igrice , ali u tu grupu nemoj da svrstas NAJnovije ...

Pozdrav , Misa...

Prodaj taj 5200 i uzmi polovan Ti4200...

dali je dobar izbor MSI GF4 Ti4200 128mb ddr i ako je ok jer treba da obratim paznju na nesto kad je budem kupovao??

MSI FX5200 T-128 je 64-bitni - bar da si uzeo 128-bitni FX5200, to bi bilo znatno bolje resenje.

za nesto vise...

Za 100 eura, mislim da bi mogao da nadjes Radeon 9600 (obicnu), sto je bolje resenje od ti4200, jer podrzava directX9, mozda moze i malo da se klokne i tako. inace za te pare koje si pomenuo ima samo 128 bita 5200, a za manje pare imas Radeon 9200 isto 128 bita, ali ni jedna ni druga ne podrzavaju directX9, doduse zavrsile bi ti posao za naredna 2-3 meseca, a za posle teze.
Zakljucak: 9600 sasvim dobro resenje. :D

Poslednja izmena:
Ja bih ti preporucio TI 4200 kartica je vrhunska i fenomnenalno ce te sluziti !!!

bigone je napisao(la):
Za 100 eura, mislim da bi mogao da nadjes Radeon 9600 (obicnu), sto je bolje resenje od ti4200, jer podrzava directX9, mozda moze i malo da se klokne i tako. inace za te pare koje si pomenuo ima samo 128 bita 5200, a za manje pare imas Radeon 9200 isto 128 bita, ali ni jedna ni druga ne podrzavaju directX9, doduse zavrsile bi ti posao za naredna 2-3 meseca, a za posle teze.
Zakljucak: 9600 sasvim dobro resenje. :D

Ala si se izlupao.
Ti4200 je brza od 9600 u DX8, u ima 20-30% bolji rezultat u 3D Mark 2001. Od tih karti koje si naveo da ne podrzavaju DX9, 5200 podrzava DX9. Sa bilo kojom od ovih kartica je glupo pokushavati igrati najnovije DX9 naslove, pa i sa 9600, jer je suvise spora za nove igre.

P.S. Izmedju 9600 i Ti4200, bolji je izbor Ti4200.

Brza ali...

Nisam ja rekao da je 9600 brza, naravno da je od pomenutih najbrza ti4200, tu nema dileme, ali 9600 samim tim sto je novija (jeste sporija) ali sigurno da podrzava po neku novu funkciju u igrama. FX 5200 u zemlji maste podrzava direct9x, ionako je low end, pa cak i da stvarno podrzava nema mnogo vajde. :beer:

Dobro znaci Ti4200 je najbrzi u svakom slucaju.E sad problem je sto moze da se kupi samo polovna kartica a tu se nikad ne zna,moracu da razmislim,a sta kazete za neki FX 5600,da li se isplati uzeti ga za nekih 100 evra i koji model??Da li je FX5600 bolja karta od Ti 4200??U stvari koji je model a ako se uzima nov najbrzi ali u okviru ove cifre koju sam naznacio??

I mene to zivo interesuje,posto sam za nekolika dana cuo sto misljenja i cini mi se da svak prica u skladu sa tim sta ima i koju stranu preferira.Moze li se sa Ge Force 5200-128-bitna,ili sa Radeon9200-128-bitna igrati vecina igrica,pa i novijih-naravno bez raznih naprednih podesavanja i efekata?Moj drug ima Ge force staru,zaboravio sam oznaku,nije ti4200 i sa njom igra sve igrice bez problema,na celoron procesoru 2,4 i asusp4pe-x i 258mb memorije.

256mb memorije.Nije valjda da to nije moguce sa ipak novijim i jos 128-bitnim karticama?

Poglavica je napisao(la):
Dobro znaci Ti4200 je najbrzi u svakom slucaju.E sad problem je sto moze da se kupi samo polovna kartica a tu se nikad ne zna,moracu da razmislim,a sta kazete za neki FX 5600,da li se isplati uzeti ga za nekih 100 evra i koji model??Da li je FX5600 bolja karta od Ti 4200??U stvari koji je model a ako se uzima nov najbrzi ali u okviru ove cifre koju sam naznacio??

FX5600 ako nadjes jeftin je uvek XT varijanta. Zaboravi ga u startu-chist promashaj :D

Najbolje za tu cifru je 9600 bez obzira sta ti tvrdi vecina TI-tanik-chara na netu. :d

Ti4200 jeste brza od 9600 u DX8.... i to je sve od nje.
Ostrina slike blagi ocaj...
Boje - isprane varikinom...
NFS7... da me izvinete... brze radi na 9600... a o kvalitetu boje i slike ne vredi pricati...

Ti4200 i pored svoje brzine ima ocajan propust: katastrofalno lose odradjuje magle i dynamic lighting, frame rate ume sa 150 u odredjenim trenucima da padne na 10. Najgore je sto se to primeti u svakoj 3D igri bar jednom.

Sve gore navedeno je iz licnog iskustva sa moje kucne makine :d

zoran l je napisao(la):
I mene to zivo interesuje,posto sam za nekolika dana cuo sto misljenja i cini mi se da svak prica u skladu sa tim sta ima i koju stranu preferira.Moze li se sa Ge Force 5200-128-bitna,ili sa Radeon9200-128-bitna igrati vecina igrica,pa i novijih-naravno bez raznih naprednih podesavanja i efekata?Moj drug ima Ge force staru,zaboravio sam oznaku,nije ti4200 i sa njom igra sve igrice bez problema,na celoron procesoru 2,4 i asusp4pe-x i 258mb memorije.

Mozes da igras sve. Normalno kao sto si sam rekao, neces bas da se razbijes od detalja ali ce da radi.

E sad ce neko da utrci sa onim: Nece moci da igra Far Cry i Doom3 i .... koje zahtevaju GF FX16400 i 12GB RAM :d :d :d :d

Znaci ako govorim o novoj varijanti Ati radeon 9600 je najbolja za ove pare.Ok,Stojcha jer mozes samo da mi preporucis koji tacno model da uzmem,mislim sa kojom tacno oznakom na kartici??Sto se tice Ti4200 varijante jos se razmisljam ali se polako suzava krug kartica:)

GF4 ti4200 je definitivno BestBuy , ima da se kupi nova , Xelo ,kosta
88 eura , malo potrazi po Beogradu.Radi veoma korektno , nije bas neka
extra ali bolje novo za 88 eura nego polovno za 70....
GF4 ti4200 je prava sredina izmedju nemocnih 9200se / GF4MX440 / FX5200
i skupljih 9600 pro / XT
Ako imas novca dobra kupovina , je 9600pro(mani oslabljenu 9600 i sakatu 9600se)
jer nemaju 3D snage ...

@Stojcha
Tvoja ogorcenost na ti4200
(lose performanse , los kvalitet slike) se moze povezati sa nekim losim
primerkom ,
kod moga kuma na MSI ti4200 NFS Unerground radi perfektno u 1024x768
na maximumu detalja , sa Bartonom @ 2.3GHz , 512 DDR-a , slika je inace
vrlo dobra - nema bledih boja , ostrina dobra

Ej estradni,a jer znas gde tacno ima da se kupi nova ti4200??To mi je vrlo bitno!

A sta mislite o Sapphire Radeonu 9600-128mb,128-bitna.Evo citam u Digitall-u dosta hvale o njom,s tim da napominju da radi samo na default-u.Kosta 118 eura.

Ej estradni,a jer znas gde tacno ima da se kupi nova ti4200??To mi je vrlo bitno!

ili postavi oglas dole na benchu ili idi na pcberza.co.yu i u oglasima uradi search "4200"

zoran l je napisao(la):
A sta mislite o Sapphire Radeonu 9600-128mb,128-bitna.Evo citam u Digitall-u dosta hvale o njom,s tim da napominju da radi samo na default-u.Kosta 118 eura.
Bolja kupovina od tog Sapphire-a je PowerColor Radeon 9600pro(EZ). Ovo je varijanta sa 9600pro chipom (400 MHz) a memorija na karti je kao kod obicnog 9600 (400 MHz). Za cenu od oko 120 € je sasvim ok kupovina, a inace full-pack je i uz nju se dobije CD sa igrom TombRaider the angel of darkness, i to full a ne demo verzija.

E, bas to domacine, igra perfektno radi u 1024x768, a na toj masini bi trebala perfektno da radi bar u 1280x1024, to ce 9600 da obezbedi, kao i podrsku za nove efekte, sto stare kartice ne mogu. Kao recimo sto mx440 ne podrzava sve najbolje efekte iz Undergrounda, ne znam kakav je slucaj sa TI4200.

Poglavice, neces pogresiti sa Sapphire 9600, samo pazi da je 128 bita mem. magistrala.

Znaci ako govorim o novoj varijanti Ati radeon 9600 je najbolja za ove pare.Ok,Stojcha jer mozes samo da mi preporucis koji tacno model da uzmem,mislim sa kojom tacno oznakom na kartici??Sto se tice Ti4200 varijante jos se razmisljam ali se polako suzava krug kartica:)

Imas Sapphire 9600 256MB za ~95E ako uspes da ih nadjes (u BGD ces sigurno uspeti). Odlicna kartica.

P.S. Kartica je 128-bit, i fino se oc.-uje.

Poslednja izmena:
Òàđìč ÐčŽìč je napisao(la):
@Stojcha
Tvoja ogorcenost na ti4200
(lose performanse , los kvalitet slike) se moze povezati sa nekim losim
primerkom ,

Nisam ogorcen :D daleko od toga.

Koristio sam je 2 pune godine kuci. Radi brzo u 3D (sa falinkama koje sam naveo :d ).
Boje su stvarno katastrofa jer prva sledeca kartica koju sam kuci ubacio je bio FX5200 sa kojim chovek "progleda" u odnosu na Ti4200 (konkretno MSI Ti4200 8x 64MB sam imao).

Pre Ti4200 sam imao R8500 b.by ATI i kad sam uzeo Ti4200 prosto sam se uplasio koliko su lose boje i mutna slika (na istom monitoru !!) :D :d :mad:

Nemam nista protiv Ti kartica ali su definitivno 'out of the game' za sadasnjost, a tek za buducnost....

Pozdrav.

Stojcha je napisao(la):
Nisam ogorcen :D daleko od toga.

Koristio sam je 2 pune godine kuci. Radi brzo u 3D (sa falinkama koje sam naveo :d ).
Boje su stvarno katastrofa jer prva sledeca kartica koju sam kuci ubacio je bio FX5200 sa kojim chovek "progleda" u odnosu na Ti4200 (konkretno MSI Ti4200 8x 64MB sam imao).

Pre Ti4200 sam imao R8500 b.by ATI i kad sam uzeo Ti4200 prosto sam se uplasio koliko su lose boje i mutna slika (na istom monitoru !!) :D :d :mad:

Nemam nista protiv Ti kartica ali su definitivno 'out of the game' za sadasnjost, a tek za buducnost....

Pozdrav.
Onda ova Leadtek 4200 sto je kod mene mora da je neki izrod.Konkretno je poredim sa ortakovim 9600 pro,ok. brza je nekih 10-ak frejmova zavisno od igre,ali prikaz brate u nekim igrama nadmasuje ovaj ortakov ati,sad da li je to zbog"meantobeplayed"ne znam,ali ovo je suva istina,cik da me neko opovrgne.

gozilla je napisao(la):
Bolja kupovina od tog Sapphire-a je PowerColor Radeon 9600pro(EZ). Ovo je varijanta sa 9600pro chipom (400 MHz) a memorija na karti je kao kod obicnog 9600 (400 MHz). Za cenu od oko 120 € je sasvim ok kupovina, a inace full-pack je i uz nju se dobije CD sa igrom TombRaider the angel of darkness, i to full a ne demo verzija.
Ok,ali ja nesto taj model nigdje ne vidim u ponudi,makar u casopisima.Probacu da ga nadjem.

Prolistaj Hot Hardware, pa vidi ko prodaje Hot grafiku :)

Hvala svima na savetu,posebno Stojchi i Estradnom umetniku.Mnoge sam nedoumice kod sebe razresio po pitanju nove graficke.Znaci sad biram samo izmedju dve varijante:
1)gf4 TI 4200 (xelo ili inovision),jer one imaju da se kupe nove za 90 evra
2)Saphire ati radeon 9600 cena oko 95 evra

Ovo su kako ste mi svi rekli dve najbolje i najbrze kombinacije za ove pare,tako da cu jos malo razmisliti,ali sad se mogo lakse dise :):)

ti4200 je jaci od obichnog 9600... secam se testa u digitalu od prosle godine gde je ti dobio 9500 u svim testovima, a posto je 9600 slabiji od 9500, zakljuci sam.

Hvala svima na savetu,posebno Stojchi i Estradnom umetniku.Mnoge sam nedoumice kod sebe razresio po pitanju nove graficke.Znaci sad biram samo izmedju dve varijante:
1)gf4 TI 4200 (xelo ili inovision),jer one imaju da se kupe nove za 90 evra
2)Saphire ati radeon 9600 cena oko 95 evra

Ovo su kako ste mi svi rekli dve najbolje i najbrze kombinacije za ove pare,tako da cu jos malo razmisliti,ali sad se mogo lakse dise :):)

Nisi ti lose razumeo ali jos uvek nisi sveo stvar na pravi izbor. Bolje je uzeti Abit Siluro Ti4200 polovan sa ostrom slikom i poznatim OC mogucnostima. 9600 zaboravi, to nije dovoljno snazna karta da ces imati koristi od DX9 podrske. Nije ni realno da ocekujes da ces sa cenom do 100€ resiti sebi pitanje u najnovijim igricama. Ako sve ovo uzmes u obzir neces pogresiti pri izboru.

Vrh Dno