Šta je novo?

Treba mi savet oko kupovine novog laptopa

cvetkic

Slavan
Učlanjen(a)
18.02.2008
Poena
301
E ovako, kupujem laptop i treba mi vase misljenje sta je najbolje uzeti za 500e, a da ima odvojenu graficku (obavezno), i da podrzava photoshop, painter, i tako malo jace programe. ono, sto je vise moguce. ni ja ne ocekujem za te pare zver, al da se raspitam, bolje nego da kupim nesto, pa da se kajem posle...

ja sam razmisljao o ovima:

MSI EX610X-018EU
MSI EX610X-046EU
MSI VR201X-019EU
MSI VR610X-021EU

e sad, ne znam ni da li je njima odvojena graficka, ali uklapaju se u cenu i kontam da su ok.

E ovako, kupujem laptop i treba mi vase misljenje sta je najbolje uzeti za 500e, a da ima odvojenu graficku (obavezno), i da podrzava photoshop, painter, i tako malo jace programe. ono, sto je vise moguce. ni ja ne ocekujem za te pare zver, al da se raspitam, bolje nego da kupim nesto, pa da se kajem posle...

ja sam razmisljao o ovima:

MSI EX610X-018EU
MSI EX610X-046EU
MSI VR201X-019EU
MSI VR610X-021EU

e sad, ne znam ni da li je njima odvojena graficka, ali uklapaju se u cenu i kontam da su ok.
podrska ne zavisi od hardvera vec softvera... radice to sve na svakom laptopu koji se prodaje danas....

2d bez problema radi na svim vrstama chipseta/grafike (integrisane ili neintegrisane). dakle, gledaj samo da ima sto vise memorije i sto jaci proc.

imas: 440 €, Hewlett Packard 530 KP477AA Intel-CoreDuo 2.16GHz 1024MB 120GB DVDRW 15.4'' WXGA, 2.7kg

488.24 €, Dell Inspiron 1501 Athlon64 X2 1.8GHz 1024MB 120GB DVDRW 15.4'' WXGA FreeDOS (ati x1150)

560 €: Hewlett Packard 6715b GR794ES Turion64 X2 1.9GHz 1024MB 160GB DVDRW 15.4'' WXGA Free DOS

amd dual core su jevtiniji od intelovih dvojezgrenih, znaci, vise snage za manje novca. ne bih da ulazim u pitanje sta je boje, ali ako ti je ogranicen budzet sa amd ces bolje proci, dakle, MSI VR610X-200EU (501€), a ako mozes da se otvoris do blizu 600 oda definitivno EX610X-018EU

Poslednja izmena:
pa da, i kontao sam da uzmem EX610X-018EU. mada moguce da ce me povuci i igranje, al ne verujem da ce to biti nesto zahtevnije od kantera, warcrafta, eventualno civilizacija 4.

al glavno je Photshop i tako ti programi, da bi radio na njemu.

e sad, jos jedno pitanje, kolko traje baterija na laptopovima? ja nemam pojma...

@cvetkic:
Pogledaj ovo
http://www.grappologroup.com/shop/?no_cache=1&id_att=NTB0576A00000&artgrp=1599765&id_konf=
evo i review-a
http://www.itsvet.com/tekst/packard-bell-easynote-f0252-b-065/1111/

i ja razmišljam da kupim laptop u tom cenovnom rangu, ali mi se zasad ovo nametnulo kao best buy. Gledao sam Acera Travelmate 5320 202G32Mi i Toshibu L40-18X, ali su em slabiji od ovog, em imaju samo jednu godinu garancije.

Ako bi neko znao da postavi linkove ka drajverima za ovaj PackardBell jer je to jedino što me sad sprečava da ga kupim. Hvala puno i poz...

pa da, i kontao sam da uzmem EX610X-018EU. mada moguce da ce me povuci i igranje, al ne verujem da ce to biti nesto zahtevnije od kantera, warcrafta, eventualno civilizacija 4.

al glavno je Photshop i tako ti programi, da bi radio na njemu.

e sad, jos jedno pitanje, kolko traje baterija na laptopovima? ja nemam pojma...
baterija uglavnom traje barem 2 sata pa navise (ako izuzmemo jevtinu FS amilo seriju, 40' - 1h) ali i za to ima leka - baterije sa 9 ili 12 celija.

pomenuti hd2400 u EX610X-018EU je nekakav minimum za udobnu igru ali je osetno jaci od svih ati x1xx0 ili intelovih igpova kada je u pitanju 3d. za 2d zaista nema mnogo problema bilo sta da uzmes.

pa okej, znaci da uzmem EX610X-018EU, necu se pokajati? :)

pogledao sam malo, video da moze da ima do 4GB rama, to mi je bitno, ako budem teo malo da ga dobudzim, e sad, ne znam kako da pogledam to da li je integrisana graficka i dal ima neki dobar da mu nije integrisana, jer sam cuo da tako manje koristi rama. zaista se ne razumem puno, al receno mi je da trazim takav, pa reko, valjda valja, hehe!

verovatno cu otici sutra da kupim, tj danas :)

pa EX610X-018EU ima neintegrisanu (ati hd 2400). super bi bilo ako mozes da se opruzis za lap sa hd 2600, ali oni su uglavnom oko 700 i vise €. na papiru izgleda skroz solidno, ali jedno je sigurno: za 2d editing ce ti sigurno raditi kao sat :D

Poslednja izmena:
Preskoci Hewlett Packard 6715b, koji sam imao godinu dana, jer ima konflikt izmedju cipseta i integrisane graficke (tako nesto), i flesira svremena na vreme, (procesljaj forum a i google), i to bas svaki primerak ovog modela.

Bolje uzmi Hewlett Packard 530 koji, i ako klasu ispod, se bolje pokazao.

Nazad
Vrh Dno