Šta je novo?

Treba mi program za snimanje sa mikrofona ili sa kazete.

Voljeni_vuk

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2006
Poena
301
Htio bih snimiti neke stvari sa kazeta preko mikrofona sa zvučnika ukopčanog na računar, pa mi treba nešto kao program recorder za snimanje, ako tko zna neki dobar ili free za preporuku.
Također volio bih znati postoji li mogučnost da muziku sa kazeta prebacujem u računar npr.mp3 format.
Unaprijed velika hvala.

uf, ima mnogo varijanti Sound Recorder-a kao stand-alone aplikacija koji ti nude i real-time compresiju u mp3 između ostalog ili su integrisani u okviru nekog Sound Editora (Sony Sound Forge, Adobe Audition, besplatni Audacity itd...) i u njima nakon snimanja možeš srediti snimak pre finalnog eksportovanja u mp3, wave i sl.

Htio bih snimiti neke stvari sa kazeta preko mikrofona sa zvučnika ukopčanog na računar
Moram priznati da ovaj deo nisam najbolje razumeo, zašto bi išao preko mikrofona i zvučnika na računaru (odavde zaključujem da bi kasetofon/dek već bio povezan na linijski ulaz preko kabla) pa potom preko mikrofona? To je najlošiji način, jer mikrofon (i još ako je jeftin) unosi velika izobličenja i ima neravnomernu fekventnu karakteristiku, plus treba dodati i ambijentalni šum... sem ako nije potrebno za neki test/eksperiment.

vezi dek ili liniju (sta vec imas) line out u muzicku kartu line in. Proveri nivo snimanja da ne dodje do distorzije, premodulisanosti, pikovanja, kontrolisi u mixeru muzicke karte.

Prebacivao sam neke audio kasete na hdd.I sada bi trebalo da otklonim šum.
Sve radim u Sound Forge-u + Noise Reduction 2.Medjutim , ja sam već prebacio WAV >> MP3.
Da li i koliko to utiče na konačni kvalitet , da ne snimam sve ponovo:wall:

Poslednja izmena:
audacity

Nazad
Vrh Dno