E, da se umesam malo, s obzirom da sam pitao za isti savet pre nekog vremena i sve do juce sam se dvoumio, buduci da nijedan DVD rezac danas nije kompletno kvalitetan uredjaj. Neki dobro rezu ali lose citaju (Pioneer i NEC), dok drugi imaju obrnut problem. Ni sam nemajuci pojma sta da kupim juce sam kupio gorepomenutog Asusa. I sta se desilo: drugi medijum koji sam ubacio u njega je bio komsijin cd, neki .avi film. Dosao do 99% i nije uspeo da ga procita, dok je moj LiteOn CD rezac procitao isti medijum k'o od sale. A zna se da LiteOn CD-ovi nisu mnogo dobri CD uredjaji (doduse, sada je pitanje da li se zna ili je u pitanju fama). S druge strane, znam dve nezavisne price vezane za DVD LiteOn rezace gde su se pokazali kao odlicni citaci. Imajuci u vidu da Asus 1608P ima u sebi Pioneera, to ga stavlja u klasu sa onim rezacima koji dobro (ili solidno) rezu, a lose citaju. Kada bih danas birao rezac uzeo bih LiteOn, pa sta bude. Od LG-ja ne bi nista ni nacrtano uzeo, tako da bi izbor pao na LiteOn. Ovo naravno, ako, kao i ja, vec nemas pouzdan DVD citac. Ako ga imas, onda mozes da uzmes i NEC i Pioneer ili Asus, sasvim je svejedno. S tim sto od Asusa trenutno ne verujem da postoji tisi uredjaj. Kada mi je kuciste bilo otvoreno, ventilatori (koje sam postavio pre 3 meseca) su glasniji od rezaca. A kompjuter mi je dosta tih, pa ti vidi. Zakljucak: Asus je solidan rezac, jako je tih, ali ocajan citac. Ako nemas dobar DVD citac, ja bih ti preporucio LiteOn. Tvoja je odluka, a ja sam samo napisao svoje iskustvo.
Svako dobro !