Šta je novo?

Treba mi preporuka

Crnogorac081

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
319
Sad cu da kupujem novi komp pa sam mislio da uzmem graficku ATI RAdeon 9200 128 MB VIVO. (80-90 evrica). Da li vrijedi ova kartica ovih para i da li biste mi preporucili neku drugu sa pribliznom cijenom. ?

P.S: Sta znaci oznaka DVI , jel to ulaz za digitalne kamerice ili sta ?

Hvala

za cenu nisam bash siguran, DVI je digitalni IZLAZ za tft monitore VIVO znachi da ima video ulaz i izlaz...

Aha znaci to je DVI, hvala, a jel ovaj video in moze da se kaci i na digi. kamericu ?

Ako ti se ne gadi polovno 🙂 bolje uzmi gf ti4200 ili radeon 9000pro za te pare...

Kao nova, kartica je sasvim u redu cenovno zbog VIVO mogucnosti, a 9000Pro jeste brzi od 9200 pa ako je negde nadjes, razmisli i o njoj...

re:

...evo sa pcberza.co.yu

Sapphire ATI Radeon 9000 64MB DDR, VIVO 85€
ADACOM
011/33.44.123

to proveri, ali po meni malo preterana cena...bolje uzmi polovnu 9000/HIS 9200 (128-bitnu) ViVo.

9000 nema Ati Rage Theatre cip i malo je brzi od 9200 u 3D-u.
His 9200 Excalibur ima Rage Theatar cip, ako ti je bitniji ViVo i Video Reprodukcija MPEG,DivX...materijala uzmi nju.A nova 9200 ViVo kosta izmedju 60-65€.

Poseti www.pcberza.co.yu

pozdrav

Poslednja izmena:
Taj gore je obichan 9000, koji je brzinski isti kao i 9200, jer radi na istom taktu (250 MHz za GPU, 200 za VRAM), razlika je samo u AGPx8 koji ima 9200. 9000Pro, o kome sam pricao, je solidno brzhi od obe ove kartice, jer radi na 275/275.

Po meni je najbolje da uzmes neki ti4200 polovan za oko 75e i uzivas.

9000/9200 bez PRO su bulja od kartica i ne vrede ni 50€ a kamoli 85!!! Poslusaj Optimusa za Ti4200, jer u cenovnom rangu do 100€ (a mozda i malo preko) nema bolje kartice 😉
P.S. Osim ako ti ne treba iskljucivo zbog VIVO? Mada, i onda ima jeftinijih varijanti.

Poslednja izmena:
Bre djeticu skupi josh koji euro pa kupi 9600pro. Batali te titanijume. Sto se tiche VIVO opcije neces se leba najesti od toga, ma koju kartu uzeo za neki iole ozbiljan rad
VIVO je maltene neupotrebljiv.
Ja toliko a sad "titandzije" nek raspale po ovom postu pa nek pokvare choveku thread.

Ako hoćeš 9200 VIVO, razmisili i o varijanti sa 64MB RAM-a, cena joj je oko 60 eura, jer u toj klasi onih dodatnih 64MB ti neće mnogo značiti. Ja sam instalirao desetak takvih i sasvim lepo rade (opet napominjem - za tu klasu kartica).

dogriz je napisao(la):
Ako hoćeš 9200 VIVO, razmisili i o varijanti sa 64MB RAM-a, cena joj je oko 60 eura, jer u toj klasi onih dodatnih 64MB ti neće mnogo značiti. Ja sam instalirao desetak takvih i sasvim lepo rade (opet napominjem - za tu klasu kartica).
Verovatno mislis na 9200SE VIVO. Za 60 eura nigde u maloprodaji ne mozes naci ni "obican" 9200 a kamoli VIVO.

Ne, mislim na pravi FULL 9200 VIVO Sapphire, ima ga u Sintehu, bar ga je bilo dok ja nisam poručio robu 😉

ZverBre je napisao(la):
Bre djeticu skupi josh koji euro pa kupi 9600pro. Batali te titanijume. Sto se tiche VIVO opcije neces se leba najesti od toga, ma koju kartu uzeo za neki iole ozbiljan rad
VIVO je maltene neupotrebljiv.
Ja toliko a sad "titandzije" nek raspale po ovom postu pa nek pokvare choveku thread.

Nisam nikakav "titandzija" vec najobicniji "matematicar", jer jer 9600Pro skoro duplo skuplji od polovnog Ti4200 a bolji je oko 10% (ako izuzmeno FarCry)!!! :guitar:

deka je napisao(la):
9000/9200 bez PRO su bulja od kartica i ne vrede ni 50€ a kamoli 85!!! Poslusaj Optimusa za Ti4200, jer u cenovnom rangu do 100€ (a mozda i malo preko) nema bolje kartice 😉
P.S. Osim ako ti ne treba iskljucivo zbog VIVO? Mada, i onda ima jeftinijih varijanti.

sto pricas gluposti? jeste Ti4200 dobar, ali ni 9000/9200 nisu za bacanje, narocito uz dobar procesor ranga 2500+...

Pa pazi, nisu za bacanje ali je titanijum bar za 20% bolji...

Jos jedan glas za Ti4200 !
Za te pare nema bolje!

Voodoo_NBGD je napisao(la):
sto pricas gluposti? jeste Ti4200 dobar, ali ni 9000/9200 nisu za bacanje, narocito uz dobar procesor ranga 2500+...
Alo, Vudu!!! Pazi kako se izrazavas :smackbum: Ti4200 je osetno bolji od o/c 9000Pro kartice a ne od obicne 9000/9200!!!

ma najbolje... osetno je bolji u opengl-u. u d3d-u, od pro je brzi max 20%, a od non-pro ne vishe od 25-30% (osim ako u nvidiji nisu tako dobro nabudzili drajvere u zadnjih godinu dana)...

ne znam cemu uzimanje radeona kad nvidia ima ugovore o optimizaciji sa svim novim igrama.mozda su bolji ali nece moci uskoro da se nose sa nvidiom ako ne promene taktiku.i posto uzimam uskoro graficku,da li ta ti4200 podrzava one uboge pixel shadere koje traze nove igre i zbog kojih traze FX seriju,jer ne bih da upgrade-ujem
grafiku posle mesec dana.koliko je GPU i memorija na njoj?

ma najbolje... osetno je bolji u opengl-u. u d3d-u, od pro je brzi max 20%, a od non-pro ne vishe od 25-30% (osim ako u nvidiji nisu tako dobro nabudzili drajvere u zadnjih godinu dana)...

Pocinjem da sumnjam da ti ustvari nikad nisi video kako rade ni 9000/Pro a ni Ti4200, jer drugo objasnjenje za tvoje komentare ne postoji: Ti4200 je DUPLO bolji od 9000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KO BRE NIJE VIDEO? PA COVECE, IMAM 9000 A IGRAO SAM SE I NA 9000PRO I NA TI4200/4400!

Jel ja treba da ti crtam da bi razumeo? Pogledaj chartove iz Sveta Kompjutera kada su prvi put predstavljeni 9000 i 9000 Pro, pa ponovi da je Ti4200 duplo brzi! A i u medjuvremenu su katalisti dosta doradjeni, tako da brzinska razlika moze biti samo manja.

Prilozi

• 3dmark.gif
    3dmark.gif
    11.4 KB · Pregleda: 50
  • quake3.gif
    quake3.gif
    11.3 KB · Pregleda: 40
  • ut2003.gif
    ut2003.gif
    16.2 KB · Pregleda: 46
KO BRE NIJE VIDEO? PA COVECE, IMAM 9000 A IGRAO SAM SE I NA 9000PRO I NA TI4200/4400!

Jel ja treba da ti crtam da bi razumeo? Pogledaj chartove iz Sveta Kompjutera kada su prvi put predstavljeni 9000 i 9000 Pro, pa ponovi da je Ti4200 duplo brzi! A i u medjuvremenu su katalisti dosta doradjeni, tako da brzinska razlika moze biti samo manja.

Mani sinteticke testove, ja ti pricam o tome da 90% igrica koje na 9000 (nisam ni spominjao PRO) igras u 800x600 na medium, na Ti4200 bez problema idu na 1024x768 na high :smash: (UT2003 sam u pola igrice prestao da igram dok sam imao 9000 sve dok nisam kupio Ti4200 kada je poletela!) Uzmi u obzir da se SVAKI Ti4200 bolje oc od bilo kog 9000, a kada se tome pridoda kvalitet slike koji Ti daje u OGL (takodje, 90% najboljih igrica), lako se dodje do zakljucka da je kartica duplo bolja :guitar:

opet ja,jel moze neko da mi pomogne.pitanje je par postova gore.

FTA je napisao(la):
ne znam cemu uzimanje radeona kad nvidia ima ugovore o optimizaciji sa svim novim igrama.mozda su bolji ali nece moci uskoro da se nose sa nvidiom ako ne promene taktiku.i posto uzimam uskoro graficku,da li ta ti4200 podrzava one uboge pixel shadere koje traze nove igre i zbog kojih traze FX seriju,jer ne bih da upgrade-ujem
grafiku posle mesec dana.koliko je GPU i memorija na njoj?

Dobro de, sto se ljutis 😀 Da ne bi bilo zabune, sve sto pricam pricam iz licnog iskustva i onoga sto sam video (na monitoru a ne u testovima!), ne preporucujem Ti4200 u tvom slucaju, jer razlika izmedju "novih" i "starih" pixel shadera nije u zahtevnosti vec u kvalitetu prikaza tako da to nije neko merilo, ali Ti sam po sebi ne moze da ganja nove igrice bez seckanja (sto je osnova za dobar i opusten fps). Nadji nekog polovnog FX5900XT ili Club3D R9800SE koji moze da se moduje, za cifru 120-150€ i sigurno neces morati da je menjas za mesec dana.

Ajde dosta je bilo prepucavanja, ja sam trazio karticu koja ima dobar Tv-out VIVO i da je 128-bitna, min 128 MB memorije i sa pristojnom cijenom.. a ne da se prepucavate ATI VS NVIDIA 🙂)

Nazad
Vrh Dno