Šta je novo?

Treba mi preporuka PSU&GPU

milos84bc

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2008
Poena
304
E ovako, kupio sam sledece komponente:

CPU: Intel Q6600

MB: DFI LanParty DARK P45 T2RS

RAM: 4X1GB OCZ 1066

HD: Sata II Seagate Baracuda 320GB

Case: Antec Nine Hundred

Molim vas uputite me koje napajanje je dobro i koja graficka za ove komponente, a da mogu da igram igrice novijih naslova naravno da ne bude preterano skupo, posto sam se dosta istrosio na ovome.

Unapred Zahvalan. :wave:

E ovako, kupio sam sledece komponente:

CPU: Intel Q6600

MB: DFI LanParty DARK P45 T2RS

RAM: 4X1GB OCZ 1066

HD: Sata II Seagate Baracuda 320GB

Case: Antec Nine Hundred

Molim vas uputite me koje napajanje je dobro i koja graficka za ove komponente, a da mogu da igram igrice novijih naslova naravno da ne bude preterano skupo, posto sam se dosta istrosio na ovome.

Unapred Zahvalan. :wave:

Ako oces igrice uzmi e8400

A sta sa Q6600 nece moci da se igra? :D

Milose, za novije igrice Ati Radeon 4850 u cenovnom rangu do 200e (~ 160e), a ako ne bi da dajes tolike pare, onda GeForce 8800GT koji bi trebalo da je oko 100e i koji je naravno, slabiji.

Koliko para, toliko muzike :)

Sto se tice napajanja, Antec, OCZ, Corsair... Ja sam kupio pre manje od mesec dana OCZ ModXStream 600W (kostao je oko 100e) i za sada sam zadovoljan kako radi.

A sta sa Q6600 nece moci da se igra? :D

Milose, za novije igrice Ati Radeon 4850 u cenovnom rangu do 200e (~ 160e), a ako ne bi da dajes tolike pare, onda GeForce 8800GT koji bi trebalo da je oko 100e i koji je naravno, slabiji.

Koliko para, toliko muzike :)

Sto se tice napajanja, Antec, OCZ, Corsair... Ja sam kupio pre manje od mesec dana OCZ ModXStream 600W (kostao je oko 100e) i za sada sam zadovoljan kako radi.

Pa za igrice je bolji e8400 i to ima dosta tema o tome na forumu. Jeste quad ali ipak je 65nm i vise struje trosi itd. A graf. 4850 kosta 150e a ne do 200 za 209€ kupi 4870

za igrice bilo koji, za igre je vec druga pricha.

a ti markosvaba nisi bash chitav, e ? sad ce dechko da ode i da proda svoj vec kupljeni Q6600, jer si mu ti rekao da je E8400 bolji u igrama. chak i da jeste, razlika je nebitna da bi on sad morao da ide da proda svoj procesor i kupi drugi ... skoncentrishi se na ono shto je pitao.

grafichka svakako ATI 4800 series, koji god, ako necesh da dash vece pare uzmi sebi 4850, ali bi definitivno dobra kupovina na duge staze bila 1Gb 4870, zbog DDR5. a imash Sapphire-ovu verziju za 220 evra.

napajanje - kolko sam ja razumeo ljude ovde po forumu, bilo koje od renomiranog proizvodjacha. neko je spominjao da Cooler Master napajanja nisu dobra, te njih preskochi (oni valjda koriste tudju tehniku i ubaciju u svoje kutije), te bi OCZ, Corsair, i pre svega Antec trebali da rade pos'o ...

Evo sta bih ti ja preporucio:
Grafika- Gainward BP8800GT-512-TV-DD bulk pakovanje za oko 90e (ako moze da se nadje) ili XFX 9600gt (imao juce) kod pakoma za 7600din ili eventualno neki Ati 4830 za do 100e.

Napajanje za tu konfiguraciju pa recimo najjeftinije koje bih stavio je LC6560T za oko 45e (i ja ga imam), ili neko malo skuplje i brendiranije od 450-500w tipa OCZ,Thermaltake,PC P&C,Gigabyte... za oko 60-70e.

Po meni ti je ovo best buy trenutno, a ako imas vise novca onda mozes da kupis i nesto jace od ovoga ali ti je ovo u svakom slucaju trenutno dovoljno za igranje na 19 ili 22".
:wave:

slozio bih se sa Igoritzom i OCzom,oko napajanja i grafike.
samo care nisi naveo na kom bi se monitoru ti igrao,a to je jako bitno prilikom izbora grafike.Mada u svakom slucaju 4850 ima da ti sluzi svrsi.

@milos84bc Neshvatljivo mi je sto si sklopio i vise nego dobru gaming konfiguraciju ,uzeo jako dobro kucjiste,dobar quad,dovoljno rama ali cjes zato uzeti neko budjarac napajanje i na njemu sve to terati.Nikada mi takvo razmisljanje necje biti jasno,ali dobro,kako god odlucio nadam se da se necjes pokajati.

@disha_m postedi nas svojih saveta,plz ,necjemo uzimati LC i gotovo :D

@M!ST!CX
Pa nisam znao da Vas je dvoje, ja mislio samo Milos pita.

@milos84bc
Napisi koliki ti je monitor i koliki budzet, ja sam ti napisao sve najjeftinije solucije pa ispadoh sugav.

I molim te zanemari onaj LC sto sam spomenuo kupi neki Thermaltake trt2 550w sli ready da te mistik voli najvise na svetu:D

@M!ST!CX
Pa nisam znao da Vas je dvoje, ja mislio samo Milos pita.

@milos84bc
Napisi koliki ti je monitor i koliki budzet, ja sam ti napisao sve najjeftinije solucije pa ispadoh sugav.

I molim te zanemari onaj LC sto sam spomenuo kupi neki Thermaltake trt2 550w sli ready da te mistik voli najvise na svetu:D
gramaticki nije pravilno recji dvoje(kada su 2 muskarca u pitanju),drugo ono za LC sam napisao zato sto pratim tvoje postove i vidim koliko se lozis na ista,a trecje to moje napajanje cje mu sigurno bolje sluziti,mana je sto je v2.0 pa nema 8pin 12v za plocu vec 4pin ,tako da ne znam koliko bi bez toga mogao da klokuje svoj quad ako bude imao namere u opste :)
i cetvrto cita se mistikS :D
a ja ne volim LC iz licnog iskustva,znaci ne pricam na pamet kada mi je LC 6550 silent giant doslovce eksplodiralo u kucjistu(par dana posle isteka jednogodjisnje garancije),em sto nije imalo ni peak od 550w a kamoli toliko realne snage ,o naponima na 12v grani da ne pricam(to sam naravno tek kasnije saznao jer sam to napajanje uzeo cim se pojavilo,i nisam znam za negativna iskustva koja su ljudi kasnije imali sa njim),jedino sto moram da priznam je da je bilo extremno tiho.Tako da LC u moju masinu nikada vise necje ucji,mozda ovo nekom deluje kao subjektivan zakljucak,ali meni je i vise nego dovoljno.A ti nastavi da ga volis,niko ti ne brani.

@M!ST!CX
Kao prvo gde sam ja to napisao da volim LC napajanja?
Volim svoju zenu i dete, roditelje,rodbinu i prijatelje, a za hardware se ne vezujem emotivno.

Kao drugo, ucestvovao sam u diskusiji vezanoj za jedan konkretan model LC napajanja, isti koji posedujem, i samo njega sam i preporucio Milosu izmedju ostalih.

Kao trece, ne pada mi napamet da tu glumim nekog advokata za sva LC napajanja, kvalitet im varira od modela do modela (ima jako losih, solidnih i jako dobrih, pa sta kome zapadne).

Kao cetvrto, taj LC Titan ti je napajanje istog nivoa kao tvoj TT tr2 (ATX2.0, stariji dizajn sa po 15-ak ampera na 12V) samo sto je 20ak evra jeftiniji, ali ne ocekujem da ces ti to da priznas.

Kao peto, znam dobro gramaticku razliku izmedju dvojice, dve, dva i dvoje. Izvini ali meni je taj tvoj nick mistix imao nekako zenskasti prizvuk pa (posto sam jel'te za jednakost polova) sam pretpostavio da si mozda zensko. Valjda se nisi uvredio.

Kao sesto, sve sto sam Milosu predlozio napisao sam iz najbolje namere, da sam u njegovoj situaciji ja bih to predlozeno kupio i za sebe.

Kao sedmo, mozes da se ne slazes sa mojim misljenjem, ali nemoj da me bez razloga vredjas (kad kazes da vas postedim svog saveta) kad nijednu jedinu rec nisam uputio tebi licno.

disha_m;1688150 Izvini ali meni je taj tvoj nick mistix imao nekako zenskasti prizvuk pa (posto sam jel'te za jednakost polova) sam pretpostavio da si mozda zensko. Valjda se nisi uvredio. [/QUOTE je napisao(la):
lepo ja kazem da mu je nick gejski :) hahhahahaha

@topic
ja bih ti preporuchio da ne shtedish na napajanju,imash za neki 100e da kupish TT 700w,koje ce extra da te sluzi ili za 30e vishe kao moje TT 850w,koje je bruka,koliko je tiho to ne mogu da ti kazem,poshto ga ne chujem od drugih kulera :)

Nazad
Vrh Dno