Šta je novo?

Treba mi pomoc PS2!!!

pajam24

Slavan
Učlanjen(a)
09.08.2006
Poena
320
Nadam se da sam pogodio rubriku za post, ako nisam neka me moderatori isprave.. Naime imam jedan krajnje glup problem! Prodao sam svoj PS2 ortaku pre par dana i problem je sledeci: Kod mene je konzola radila najnormalije, ma ko ZMAJ!!! Ortak uzeo i zakacio je na tv i slika mu je crno-bela! I u koji god ulaz od tv-a da ubaci slika je isto CRNO BELA:-devil-: !!!
Taj TV njegov je iz 96.Onda je otisao na drugi i zakacio i tu ista stvar!!! CRNO BELA slika!! Taj TV je iz 2000, onda je nesretnik popizdeo i otisao da proba na jos 2 tv ista stvar!!! Decko je poludeo a mnogo mi je dobar ortak!!! Znaci SONI je original kupljen u COM TRADEu pre 4 meseca!!! Kod mene je radio ko zmaj.. Imam TV Toshiba iz 2005.. Stvarno mi je neprijatno!! Ako neko moze da mi pomogne ili da mi da neki savet bio bih mu zahvalan!!! Mozda neki ispravljac ili kabl neki? Unapred HVALA!!

Preko kakvog kabla je povezan ps2?

Imam i SCART i obican cinc onaj ZUTI koji god da se koristi kod ortaka slika je crno bela, naravno kod mene je ok! Ne Razumem...:( :(

Imam i SCART i obican cinc onaj ZUTI koji god da se koristi kod ortaka slika je crno bela, naravno kod mene je ok! Ne Razumem...:( :(

imao sam ja problema pre jedno 12 godina sa nintendom isto crno bela slika preko scart prikljucka... resio sam ga nikako tad..

To zavisi od TVa, ne podrzavaju svi NTSC (nek proba PAL igru). Moze da se reshi pal boosterom.

treba ti ntsc u PAL konverter
imas ga u svakoj radnji koja prodaje soni aj da ne lupam ali mislim da je oko 10 e
a noviji tvovi su svi MULTI (PAL SECAM NTSC) pa nisi imao te probleme

Nemoj da covek baca pare na konvertere, boostere, etc. vec si ga dovoljno uvalio :p
Umesto crno- bele, dobice crno-belo-ljubicastu sliku...:)

Neka jednostavno kupuje samo PAL verzije igara i resen problem.

imas ga u svakoj radnji koja prodaje soni aj da ne lupam ali mislim da je oko 10 e
a noviji tvovi su svi MULTI (PAL SECAM NTSC) pa nisi imao te probleme

Hvala na savetima problem je resen upravo tako, kupljen je taj kabl i sve je ok.. Ispostavilo se da je konzola NTSC, a pise na njoj da je PAL.. Ja nisam imao problema sa njom jer mi je TV noviji pa nisam ni provalio... Trebalo je da reklamiram konzolu zbog neistine jer je kupljena u poznatoj firmi, ali nisam hteo:)
Kad ste vec pokrenuli ovo opet da pitam zasto su DVDovi koji se pustaju otprilike ljubicaste slike, znaci kabl je ispravio samo igre ali ne filmove?

Poslednja izmena:
Kad ste vec pokrenuli ovo opet da pitam zasto su DVDovi koji se pustaju otprilike ljubicaste slike, znaci kabl je ispravio samo igre ali ne filmove?
Čip koji je ugrađen u konzolu ne podržava tzv. RGB fix. Verovatno je Mars, pa filmove jedino možeš gledati sa kompozitnim kablom, tj. onim crnim što dolazi uz PS2

Čip koji je ugrađen u konzolu ne podržava tzv. RGB fix. Verovatno je Mars, pa filmove jedino možeš gledati sa kompozitnim kablom, tj. onim crnim što dolazi uz PS2

Jeste cip je Mars.. HVALA PUNO PROBACU!:wave:

Nazad
Vrh Dno