Šta je novo?

Treba mi pomoc oko konfiguracije

novajlija_ns

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2008
Poena
301
Planiram da kupim konfiguraciju, ne treba mi za preterano zahtevne igre ili tako nesto...Sastavio sam listu komponenti i dosta sam vodio racuna o cenama (jer mi je budzet ogranicen) pa ne znam da li je kvalitet na nivou...molim da prokomentarisete sta valja a sta ne valja:
MB- Asus P5Q PRO
CPU- Intel Core2Duo E8400
HDD- Seagate ST3320620AS, 320GB, 16MB cache
RAM- 2x1GB DDR2 Geil Black Dragon 1066MHz
Kuciste- Cooler Master CM590

Dodatna pitanja:
1. Namerno sam izostavio graficku jer je to nesto u sta se najslabije razumem pa vas molim da mi preporucite neku, recimo 512MB sa cenom od oko 100 evra, koja bi se dobro uklopila u ovu kombinaciju.
2. Moze li mi neko objasniti razliku izmedju hard diskova "Seagate ST3320620AS"
i "Seagate Barracuda ST3320620NS" (oba imaju kapacitet od 320 giga i 16MB cache memorije). Da li je razlika u kvalitetu ili?

Za 100e mozes da uzmes 3870 ili 8800GT ( mada je ~110e on )
Uz ovo sto si za sada sklopio trebao bi uzeti u najmanju ruku 4850, a on je ~130e, mozda i nesto vise sada kad su digli cene ..

Mozes videti da nadjes nesto po oglasima pa sklopis za lovu koju si i planirao, ako ne, useti malo na ploci ili eventualno procesoru mada bila bi steta ne uzeti E8xxx, a dodaj za grafiku.

Hvala na odgovorima! @OCz kad si vec pomenuo dizanje cena, bas iz tog razloga sam poceo da se dvoumim oko kupovine novog kompjutera...da li je pametnije sacekati neko vreme, da li ce se cene spustiti? Ili ce nastaviti da rastu?

ST3320620NS
The Seagate® Barracuda® ES enterprise
Applications

* High-demand business applications
* Network Attached Storage (NAS)
* Storage Area Network (SAN)
* Dynamic, capacity-intensive RAID systems
* Maximum-capacity servers
* Media content storage—audio, video, image
* Reference and compliance data storage
* Enterprise backup and restore—D2D, virtual tape
* Collaboration—email, messaging
* Infrastructure—web, print, file
* Video surveillance

ST3320620AS
The Seagate Barracuda 7200.10 desktop hard drive

Applications

* Mainstream PCs
* Performance PCs
* Gaming PCs
* Workstations
* Desktop RAID
* Personal external storage devices

mislim da ovo dovoljno govori ;)

Hvala na odgovorima! @OCz kad si vec pomenuo dizanje cena, bas iz tog razloga sam poceo da se dvoumim oko kupovine novog kompjutera...da li je pametnije sacekati neko vreme, da li ce se cene spustiti? Ili ce nastaviti da rastu?

Nadamo se da nece rasti, a kada ce pasti ..pa ko bi ga tacno znao.
Mislim da se bez obzira ne isplati igra cekanja, jer posle bi mozda bilo slicno i za pojavu Nehalema idt..

Gledaj da prodjes sto jeftinije :)

Poslednja izmena:
Nisam hteo ST3320620NS nego ST3320620AS koji je nekih ~30e jeftiniji (@ZAP, hvala na obrazlozenju)...ipak, verujem da ima boljih resenja od tog Seagate-a, zato sam i pitao za vasa misljenja (s tim sto meni stvarno ne treba vise od 320 giga, a ako bude trebalo kupicu jos jedan hard)...

Vrh Dno