Šta je novo?

Treba mi player sa LINE-IN prikljuckom

cronnin

Slavan
Učlanjen(a)
05.10.2007
Poena
320
Treba mi MP3/MP4 player sa line-in prikljuckom.
Vidim da ima samo par modela ovde kod nas.
Vito UC04, Trekplay MP3-384...

Jel valja ovo necemu?
Zanima me bitrate signala - znaci sampling rate, rezolucija i kompresija kodera?
Jel neko konkretno probao kako to radi?

Znam da ima toga vishe na skupljim MP4 modelima, ali mi je player potreban samo zbog line-in funkcije, pa bih se zadrzao na socijalnim modelima.

Transcend T.sonic 630, ima Line In, Ext Mic i Internal Mic.
Sa Line In podaci su sledeci (citam iz Properties fajla, slicno kaze i Winamp): Bit Rate - 352kbps, Audio Sample Rate - 44100Hz, Audio Sample Size - 4bit, Channels - 2 (stereo), Audio Format - IMA ADPCM.
Sa radija: sve isto kao gore.
Sa Mic In: Bit Rate - 176kbps, Channels - 1 (mono), sve ostalo isto.
Ext mikrofon mi trenutno nije tu, mogu i te podatke da ti dam popodne ako ti znace.
Nivo signala snimljen preko Line In je isti kao kod originala (tj, verovatno automatska regulacija nivoa radi dobro), ali je primetno uskracen za nize tonove (mozes preko slusalica da slusas izvor, pa se to sve lako primeti).
Eto...

hvala

To je znaci osakaceni PCM ( 2x 44100 x 4 = 3528000 bita).
Rezolucija signala mi deluje dosta slaba.

Imao sam isti na Trekplay-u, samo sto je on semplovao u 16KHz sto je davalo 128kbps i kriminalni kvalitet zvuka. Ovaj Transcend je vec dosta bolji.

Externi mikrofon? A imas poseban prikljucak za njega, ili si mislio da ga stavis na line-in?

A kad si vec kod nivoa signala, kako podesavas jacinu ulaznog signala da ne udje u distorziju? Da li si mozda primetio kako se ponasa pri velikom dinamickom opsegu ulaznog signala?

Sad proverih - kvalitet Ext Mic isti kao interni Mic.
Externi mikrofon se prikljucuje na Line In ulaz, samo sto je u meniju playera potrebno prebaciti na odgovarajucu stavku (ponudjene Mic, Ex-Mic, Line-In).
Nema podesavanja nivoa ulaznog signala za Line In, to ti je sto ti je. Ja sam isprobavao snimanje signala iz HiFi tunera i nije bilo distorzije. Nisam previse experimentisao.
Za snimanje sa obe varijante mikrofona imas biranje dva nivoa osetljivosti - Memo i Meeting, gde je ovaj drugi nesto osetljiviji. Tu je uredjaj prilicno dobar. Za tu klasu.

Nazad
Vrh Dno