Šta je novo?

Treba mi napajanje

Neky

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poena
330
...pa ako neko poklanja tu sam :p Ako ne poklanja, moram da kupim, a šta da kupim? Konfiguracija iz profila, mada ću ići na i3/DDR3 kad još malo skoči plata, treba da je relativno tiho (tiše od Frontiera koje je bilo unutra) po mogućnosti modularno.

Nekih 6000 dinara mi je plafon za sada.

Hvala mnogo drugari.

Državni službenici i IT valjda nikako ne idu zajedno :p Ništa, bacite predloge neke, neka bude i više od 6000 pa ću da namaknem valjda sa nekih strana.

Imaš four-ou-four poruka... =) Elem, mislim da bi ti za pomenutu konfiguraciju bilo više nego zadovoljavajuće i ovo napajanje. Naravno da je pomenuti chieftec bolji, ili seasonic 520/620 GB/GM, ali mislim da natezanje budžeta u ovom slučaju nije neophodno.

podrzavam bokin stav . kod mene celeron na 4GHz + 4850 radi na prilicno slabijem LC-u .

Za i3 mu stvarno ne treba 650 W
kvalitetnih 450 W ce mu raditi posao i vise nego dobro..tako da bi isao na neku 500 W varijantu..
moja konfa iz potpisa ide i na cfietftecu od 380 W ;)

Chiefteca CFT-600-14CS je 80W jači, ~300din skuplji i modularan.

Seasonic SS-520GB ima godinu dana dužu garanciju. Biti ili ne biti...

Hvala vam svima na preporukama.

Poslednja izmena:
Stiglo Chieftec CFT-600-14CS, Seasonica nema nigde. Jako sam zadovoljan, tiho i kvalitetno napajanje.

I ja sam uzeo pomenutog chifa ali me zanimaju neke stvari> Prvo 12V grana je zakucana na 11.88 jel to ok ili nije i drugo cini mi se da je malo toplije napajanje kakvi su utisci ostalih korisnika>?

^Upravo. Meni svaki program, uključujući i MSI-jev koji dođe s pločom, daje potpuno drugu vrijednost, a sve je različito od BIOSa. Da vjerujem, recimo, HWmonitoru, dosad bi mi trebala biti spržena čitava konfiguracija. :D
Ukratko, senzori su često neprecizni, tj. softver ih slabo "čita". Ne sjekirajte se previše ako nemate vidljivih problema u radu, a ako vas baš brine - ponesite nekome ko zna šta radi i ima dobru opremu, pa provjerite.

Nazad
Vrh Dno