Šta je novo?

Treba mi najjaca AMD konfiguracija-savet

b4b

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
Ok, posto imam neogranicena sredstva :banana: za kupovinu AMD racunara sa najjacim komponentama koje mogu da se kupe kod nas , trebaju mi saveti koje komponente treba da uzmem. :wave:

Pa ovako...

DFI LanParty nF4 SLI-DR
A64 San Diego ili Venice, najjaci koji nadjes
2x512MB Corsair XMS PC4400 valjda, sa Samsung TCCD
2x GF 6800GT PCI-E, ima u MB Softu MSI valjda
2x74GB Raptors @ RAID 0 + 2x250GB Seagate SATA
Najjace Enermax napajanje koje nadjes i kuciste po izboru, moze i neki Big tower
Kad vec uzimas, otvori se i za neko posteno vodeno hladjenje, posalji PM Chuck Norris-u, on donosi svasta

Monitor, misa, tastaturu, zvucnike i ostatak odaberi sam, to bar nije tesko...

Dovoljno dobro?

Mozda neko ne bi uzeo AMD ... Cini mi se da ddr2 memorija ima samo na plocama za intela a to je trenutno najbolja memorija pa ti vidi.
Sad vidim vuletov predlog ... nije lose samo zar nema nigde 2 x 1gb memorije?

Poslednja izmena:
DFI LanParty nF4 Ultra - D
A64 Venice, 17ta nedelja @ 2.8/9ghz-a za svaki dan.
Kuler, Thermalright XP-90C & Panaflo 92mm :p
2x512MB Corsair XMS PC4400, sa Samsung TCCD
ATi X850XL
2x Maxtor/Samsung/Seagate @ RAID 0
Enermax napajanje, 400+ vati ce ti sve terati.

Ostalo sam izaberi: ).

Poslednja izmena:
Pa sta ce ti X850XL (za koji uzgred, nisam cuo) ako imas neogranicena sredstva? Brate idi na SLI, barem ces da budes baja u 3D markovima :D, pa onda mirno cekas da nV poizbacuje profile sa sve igre koje igras i uzivas... Naravno tu se i SLI ploca podrazumeva. Opet, ne vidim zasto ne bi uzeo 2x74GB WD Raptor, to ce biti ludo kad se stavi u RAID 0 a za "storage" pazaris jedan ili dva Seagate-a od 250Gb, prostora nikad dosta.

Ovo sto je Vule rekao, ali da to spakujes Thermaltake Kandalf kuciste. :banana:

Ako jos nije kasno

Daklem ako jos nije kasno ja bih predlozio konfiguraciju:
AMD Athlon FX55 (idi do Imtela i naruci dobices ga sigurno, samo se malo strpi)
Asus AN8 SLI deluxe nForce4 (zaboravi na gluposti kao sto su DFI, sto da kupis Daewoo kad mozes Mercedes, pusti likove iz Digitala i Benchmarka kojima je od presudne vaznosti za preporuku ploce to sto napon memorije moze da se digne na 2.9 umesto na 2.85V!!)
4x512 DDR 400 Corsair
2x NVIdia GeForce 6800Ultra
...Ostalo je manje bitno osim ako ne zelis i sledecu brzu kombinaciju hard diskova: 2xWD Raptor 74 Gb, 10000 RPM SATA, povezani u RAID 0 za sistem+ jedan bilo koji za storage
:banana:

eatmyshorts je napisao(la):
Daklem ako jos nije kasno ja bih predlozio konfiguraciju:
AMD Athlon FX55 (idi do Imtela i naruci dobices ga sigurno, samo se malo strpi)
Asus AN8 SLI deluxe nForce4 (zaboravi na gluposti kao sto su DFI, sto da kupis Daewoo kad mozes Mercedes, pusti likove iz Digitala i Benchmarka kojima je od presudne vaznosti za preporuku ploce to sto napon memorije moze da se digne na 2.9 umesto na 2.85V!!)
4x512 DDR 400 Corsair
2x NVIdia GeForce 6800Ultra
...Ostalo je manje bitno osim ako ne zelis i sledecu brzu kombinaciju hard diskova: 2xWD Raptor 74 Gb, 10000 RPM SATA, povezani u RAID 0 za sistem+ jedan bilo koji za storage
:banana:

E sad stvarno nemam reci. Da sam moderator izbrisao bi ovaj post bez da pokusam da objasnim kako lupas. Aj molim te procitaj ponovo. Evo ja cu da pejstujem ovde:

zaboravi na gluposti kao sto su DFI, sto da kupis Daewoo kad mozes Mercedes, pusti likove iz Digitala i Benchmarka kojima je od presudne vaznosti za preporuku ploce to sto napon memorije moze da se digne na 2.9 umesto na 2.85V!!

ASUS je Mercedes? Dobro... To jos i moze, jer Mercedes i nije nesto... DFI je Daewoo? Zasto, pocinju istim slovom? DFI daje 4V na memoriji, a ne 2.9. Ja stvarno ne znam sta ti bi da napises ovakav post.

Pa onda, Corsair DDR400? Jel znas ti sta pricas? To je A64 masina kojoj lezi TCCD (ako si cuo za to) i visoka frekvencija. To visoka nije DDR400 nego DDR550+, jer jelda, vise niko ne kupuje DDR266 i DDR333...

Poslednja izmena od urednika:
Asus Mercedes? Mozda nekad...

@b4b: ako ti kinta uopste nije problem, ono sto ti je Vule postovao gore ima da ti radi k'o sat. Mozes samo da pojuris jos jaci procesor, ali to bi bilo vise za puvanje :d

A jel valja rambusova memorija memorija nesto? Tzv. RD.
Mislim kao ranije je radila na najvishim frekvencijama (a i danas na poprilicno vishim od standardnih).

Shang Tsung je napisao(la):
A jel valja rambusova memorija memorija nesto? Tzv. RD.
Mislim kao ranije je radila na najvishim frekvencijama (a i danas na poprilicno vishim od standardnih).

Pa... Kako da ti kazem... I Mohamed Ali je jos uvek dobar bokser :D

Poslednja izmena:
b4b je napisao(la):
Ok, posto imam neogranicena sredstva :banana: za kupovinu AMD racunara sa najjacim komponentama koje mogu da se kupe kod nas , trebaju mi saveti koje komponente treba da uzmem. :wave:
pazi da ja imam neogranichena sredstva... nebi se petljao sad da sklapam nesto sto na papiru izgleda kao najbolja kombinacija, a ujedno i najskuplja. Postoji brdo sajtova kao sto su alienware (iskreno da ti kazem pozaboravljao sam ih) onda http://www.go-l.com/ gde sa neogranichenim budzetom mozes da sklopis mnogo dobru konf. jes da ce da kosta, ali bar ce da radi, dobices legalan softver itd. Kad vec imas kesh sto da se muchis. jeste ovo sto su ti napisali extra kombinacija, najbolje je ovo sto ti je vule napisao, ali isto tako ja mogu da potpishem da ti jako dugo neces moci da izadjes na kraj sa samom konfom, a druga stvar je to sto neces iskoristiti ni 100 deo snage te konfe, no moje nije da ti solim pamet. Razmisli i o custom made konfama kao sto su dell i tako neke jache firme, kako god bilo ti postuj da vidimo sta si odradio.

eee a ja mislio da je monitor najbitnija stavka kod svake konfiguracije...

slusaj, slobodno ustedi na monitoru, jer 3D Markovi lece oci i pojacavaju erekciju!

to b4b: ok, mlad si, lozana, oces jako i brzo... razumem...

to svi ostali: samo vas gledam, dajete savete coveku i svadjate se izmedju dfi ili asus..?? a kad mu ovi nasi dileri namirisu pare u dzepu i uvale neke CRT 19" ili 21"sto im se od ko zna kad vucu po lageru, sta onda...???

to b4b ponovo: pogledaj ti prvo odlican TFT monitor, zatim dobar sto za racunar, udobnu stolicu i dobrog misa... za ostalo ces lako...

pozdrav

Vule je napisao(la):
E sad stvarno nemam reci. Da sam moderator izbrisao bi ovaj post bez da pokusam da objasnim kako lupas. Aj molim te procitaj ponovo. Evo ja cu da pejstujem ovde:

zaboravi na gluposti kao sto su DFI, sto da kupis Daewoo kad mozes Mercedes, pusti likove iz Digitala i Benchmarka kojima je od presudne vaznosti za preporuku ploce to sto napon memorije moze da se digne na 2.9 umesto na 2.85V!!

ASUS je Mercedes? Dobro... To jos i moze, jer Mercedes i nije nesto... DFI je Daewoo? Zasto, pocinju istim slovom? DFI daje 4V na memoriji, a ne 2.9. Ja stvarno ne znam sta ti bi da napises ovakav post.

Pa onda, Corsair DDR400? Jel znas ti sta pricas? To je A64 masina kojoj lezi TCCD (ako si cuo za to) i visoka frekvencija. To visoka nije DDR400 nego DDR550+, jer jelda, vise niko ne kupuje DDR266 i DDR333...

tebi je Mercedes losiji od Daewooa
:D :D
DFI je Daewoo, KIA ili tako nesto i nema sanse da se poredi sa jednim ASUS-om, Gigabyte-om, ABIT-om, MSI-jem ili Epox-om i nikada nece moci bez obzira ko presao iz Abita u DFI ili koliko moze da se podigne napon na memoriji, a za tvoju informaciju napon moze da se podigne na 3V sa originalnim BIOS-om a ne na 4!
To sto si ti detaljno iscitao sve brojeve Digital!-a (ili radis tamo) ne znaci da se zaista isplati kupovati memoriju na 550MHz sa TCCD cipovima i DFI Lan party. Ti izgleda njima verujes vise nego sebi, i ja isto citam sve brojeve Digital!-a ali takodje malo koristim i svoju glavu. A neko je spomenuo i Alienware, pa i oni koriste ASUS ploce a i Falcon North-West takodje uglavnom koristi ASUS ploce a sta mislis zasto!? :zgran:

DFI je Daewoo, KIA ili tako nesto i nema sanse da se poredi sa jednim ASUS-om, Gigabyte-om, ABIT-om, MSI-jem ili Epox-om i nikada nece moci bez obzira ko presao iz Abita u DFI ili koliko moze da se podigne napon na memoriji, a za tvoju informaciju napon moze da se podigne na 3V sa originalnim BIOS-om a ne na 4!
To sto si ti detaljno iscitao sve brojeve Digital!-a (ili radis tamo) ne znaci da se zaista isplati kupovati memoriju na 550MHz sa TCCD cipovima i DFI Lan party. Ti izgleda njima verujes vise nego sebi, i ja isto citam sve brojeve Digital!-a ali takodje malo koristim i svoju glavu. A neko je spomenuo i Alienware, pa i oni koriste ASUS ploce a i Falcon North-West takodje uglavnom koristi ASUS ploce a sta mislis zasto!? :zgran:

Napon se podize na 3.2V, a koliko znam postoji dzamper pomocu kojeg se ide preko, sve do 4V. To da li se isplati kupovati ovo ili ono nije poenta thread-a jer covek ne trazi best-buy nego THE BEST. Znas, to je ono najbolje sto moze trenutno da se kupi... Pare nisu bitne. Pa evo pogledaj, sta bi ti uradio da imas neogranicena sredstva na raspolaganju i treba da kupis auto. Uzeo bi A klasu? Zato sto je stabilna i zato sto Dejvid Kultard ima jednu takvu? Aha, video bi te...

U svakom slucaju, da se ne prepucavamo vise jer nemam zbog cega, sacekacemo da covek pazari konfu i da sklopi pa da vidimo koliko je zadovoljan ;)

TEP3A je napisao(la):
to svi ostali: samo vas gledam, dajete savete coveku i svadjate se izmedju dfi ili asus..?? a kad mu ovi nasi dileri namirisu pare u dzepu i uvale neke CRT 19" ili 21"sto im se od ko zna kad vucu po lageru, sta onda...???

Nek kupi lepo ViewSonic VX912b i nek uziva...

@eatmyshorts:
momče, ili si nov ili si stari ban, ne znam šta je posredi, ali spusti ton oko Asusa. Ako većina kaže (a i ja se slažem) da je DFI maksimum onda to ima svoju potporu. Zabrljao si u prvom postu i red je da se koriguješ, a ne da soliš. Nije rasprava "da li se isplati" već "šta ima najbolje-pare nisu problem".

edit1: ulete vule dok sam kucao rpl.

Poslednja izmena:
Vule je napisao(la):

ASUS je Mercedes? Dobro... To jos i moze, jer Mercedes i nije nesto... DFI je Daewoo? Zasto, pocinju istim slovom?

Kako bwe Mercedes nije nesto ??? To je najbolji auto od kada su se pojavili automobili. A bez obzira na sve ASUS-ovo a i MSI iskustvo u pravljenju ploca je nesrazmerno u odnosu na DFI.

BTW Mercedes ce uvek imati veci eksploatacioni period od Daewoo-a

Sve to što ste predložili je super, ali su to overklokerske memorije,bolja je varijanta ECC DDR memorija i FX 55 ostalo kao što ste predložili, čovek nije rekao da hoće vrhunsku overklokersku mašinu.

He, he pa dobro o ukusima ne vredi raspravljati. Ti ocigledno vise volis BMW od Merdzana, ali ako tako vise volis ASUS moze da predstavlja i BMW u odnosu na DFI (odnosno Daewoo) je jos uvek jaaaako mnooogo napred ,)

Vladd je napisao(la):
Cicija je proradila :D :D u tebi. Zasto ne 4x1GB kada su sredstva...
Pa Vapo chili....pa velika plazmica za 3-4 tisuce €...

Poz.

:d :D , zato sto i kada bih imao za sve to uzeo bi vec navedenu konfiguraciju....u stvari samo treba da se otvorim 700€ za g.k. i kuler :p. To vi Intelashi patite od megalomanije...megaherci, gigaherzi, RDRAM, velike temperature i sl. :d :d

ploca DFI SLI-DR jwe najbolja ploca na trzistu
CPU: FX-55 najjaci procesor na trzistu
Corsair XMS PC4400 2GB

Alienware Aurora™ 7500

Processor: AMD Athlon™ 64 FX-55 Processor with HyperTransport Technology
Memory: 2GB Ultra Low Latency DDR PC-3200 SDRAM at 400MHz - 4 x 512MB
Keyboard: Microsoft® Multimedia Keyboard - Space Black
Mouse: Razer Diamondback Mouse
Sound Card: Creative Sound Blaster® Audigy® 4 Pro High Definition 7.1 Surround Sound with Dual Firewire (IEEE® 1394)
Modem: US Robotics® 56K V.92 Performance Pro
Printers : Canon i80 Color Bubble Jet Printer
Warranty: 4-Year AlienCare Toll-Free 24/7 Phone Support with Onsite Service Bundle with AlienAutopsy and Respawn
Productivity Software: Microsoft® Office 2003 Professional Edition - OEM
Operating System: Microsoft® Windows® XP Professional with Service Pack 2
Chassis: Alienware® Full-Tower Case - Space Black
Motherboard: Alienware® nForce™4 SLI™ Chipset Motherboard PCI Express
Floppy Drive: 3.5" 1.44 MB Floppy Disk Drive - Black
Headphones: Sennheiser RS85 Stereo Wireless Headphones with HiDyn Plus
Optical Drive One: NEC® ND-3520 16x Dual Layer DVD±R/W Drive
Optical Drive Two: NEC® ND-3520 16x Dual Layer DVD±R/W Drive
Free Alienware T-Shirt: Free Alienware® T-Shirt - Black
Display One: NEC 30" LCD 3000 Black
Display Two: NEC 30" LCD 3000 Black
Network Connection: Integrated High Performance Gigabit Ethernet
Benchmark Software: 3DMark®05 Professional
System Drive: Extreme Performance - Serial ATA RAID 0 - 148GB (74GB x 2) Serial ATA 10,000 RPM w/16MB Cache
Storage Drive: Additional Storage Drive - 400GB Serial ATA 7,200 RPM w/8MB Cache
Alienware Exclusive Offers: Gamespot Complete - Free 90-day Trial (a $20.85 value)
Alienware Exclusive Offers: 10% off your next EB Games online purchase
Power Supply: PC Power & Cooling 510 Express 650 Watt peak power
Free Alienware Mousepad: Free Alienware® Mousepad
AlienWiring: AlienWiring - Exclusive Internal Wire Management - $99.99 Value - FREE!
Desktop Enhancements: Exclusive AlienGUIse Theme Manager
AlienInspection: AlienInspection - Exclusive Integration and Inspection - $99.99 Value - FREE!
Graphics Processor: Dual NVIDIA® GeForce™ 6800 Ultra PCI Express 512MB DDR3 with NVIDIA SLI Technology
Thumb Drives: Alienware® USB 2.0 4GB Flash Drive
Chassis Upgrades: Alienware® Acoustic Dampening

[1] $500 Mail-in Rebate; on Desktop Systems
[1] $100 Instant Rebate; on AMD Athlon 64 FX-55 Processor
[1] Free Shipping Mail-In Rebate; on Alienware systems excluding peripherals - Continental U.S. Only
[1] Special Financing Offer; 90 Days Same As Cash Financing with the Alienware Credit Card

SubTotal: $13,095.00

Poslednja izmena:
E sad ti lupas, tebi je Mercedes losiji od Daewooa
:D :D

"... DFI, one of the oldest companies on the motherboard market founded in 1981." I ti si naso da tupis kako DFI ne valja, a do juce si mislio da je DFI teletabis. Bez starca nema udarca.

Vrh Dno