Šta je novo?

Treba mi misljenje o novoj konfiguraciji

gr-off

Slavan
Učlanjen(a)
23.06.2007
Poena
301
- MB SocketAM2 AMD790FX,Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 PCIe/DualDDR2/SATA2/RAID/GLAN/SB/1394
- CPU SocketAM2, AMD Athlon64 X2 5200+ BOX,Dual core
- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Platinum R2 XTC/CL 4-4-4-15 /Kit
- HDD SATA2 7200 500GB WD Caviar 5000AAKS 16MB 3 godine
- DVD+/-RW NEC AD-7203S black S-ATA LabelFlash DVD Multi Writer 20xDVD 12xDVD-RAM 2MB, 2god
- Floppy Disk Drive NEC 1,44MB Black 1god
- VGA GeForce 8800 GT Sparkle PCI-e 512/DDR3/Dual Dual-link/ DVI/HDTV/HDCP/ 256-bit
- Kuciste ATX Middle Tower 400W Chieftec DX-01B-D-U, Black,w/Door,w/USB
- UPS 650VA/390 W Mustek Office
- Zvucnici Altec Lansing VS3251E Subwoofer 5.1
- Mis USB Samsung Pleomax,WIRELESS optical mouse, BLACK,SCM4600B

Dakle...
Ploca je oko 200e. Podrzava i AM2+ procesore, ATI CrossFire (licno, meni ne treba) DDR2 na 1066Mhz itd. Malo razmisljam i za buducnost. Mozda nekad uzmem neki AM2+ procesor i memoriju na 1066Mhz.
1) Da li je ovo bacanje para na ovu plocu? Procesor mi za sada odgovara,
zbog male potrosnje.
2) Kakva je memorija?
3) Kakva je graficka kartica?
4) Koje napajanje da uzmem?
5) Da li komponente trose struje u zavisnoti od napajanja ili koliko je
potrebno da bi komp radio? Ne zelim da mi komp trosi kao grejalica 24/7.
6) Ima li ko iskustva sa ovim surround-om?
7) Kakav je UPS? Mogu li na njega da "zakacim" i produzni, pa da imam TV, bezicni
telefon, DVD player, stampac, punjac za mobilni i i jos neke male potrosace?
Znam da ima shuko uticnice, nego da li je pametno kaciti ovoliko uredjaja?
Takodje, znam da nece dugo da rade (par minuta), ali taman da iskljucim sve i
da ih zastitim od promena napona.

Kuciste ima 400 W realne snage (what ever!!). Da li je to dovoljno. Znam da ima
nekih "kineza" koji imaju manje nego sto pise. Da li se chieftec razlikuje od njih?

Ne pitajte sta ce mi floppy :D

Malo igrice, photoshop, corel, 3d max...

Mucim muku sa monitorom. Pogledao sam sve moguce testove i topike,
ali i dalje nisam siguran. Samsung ne daje garanciju na mali broj mrtvih pixela.
Da li to misle na pixele ili subpixele? Gde je ovde zastita potrosaca?
Sa druge strane, MAG daje garanciju 3 godine na 1 mrtav pixel, ali nema DVI.
Dajte neku preporuku drugog proizvodjaca. Da, da interesuje me 20-21'' monitor.

Sve zamerke i eventualni predlozi su dobrodosli.

Poslednja izmena:
Ovako ako ti ne treba Crossfire bacas pare za ploču moj predlog je neka ploča bazirana na 770chipsetu ovu na primer http://www.biostar.com.tw/app/en-us/mb/content.php?S_ID=321,pošto je AMD chipset nameće sa sam po sebi neki ATI HD3870 sa 512mb recimo ovako neštohttp://www.itsvet.com/proizvod/sapphire-radeon-hd-3870-512mb-ddr4/comp_comp_vga/130/980umesto te 8800Gt,za razliku izmedju cene 770 i 790 ploče uzmi ovo napajanje http://www.itsvet.com/proizvod/corsair-cmpsu-450vx/comp_comp_powersupply/63/220 i opet ti ostaje slobodnih 60evrića pa uzmi još nešto eventualno neki dobar kuler kao na primer ovaj http://www.itsvet.com/proizvod/thermaltake-cl-p0257-blue-orb-ii/comp_comp_cooler/49/369 e sad opet ti ostaje 20 evra :D Šta sa njima ti odluči a ja ti ipak predlažem sledeće pošto vidim da ti keš(valjda je tako)nije problem sudeći po spisku koji si naveo da razmisliš o nekoj Intel varijanti jeste da ja imam AMD platformu ali meni je keš PROBLEM ***:D Nisi naveo koji 20"monitor wide ili ?

Poslednja izmena:
1) Da li je ovo bacanje para na ovu plocu? Procesor mi za sada odgovara,
zbog male potrosnje.
2) Kakva je memorija?
3) Kakva je graficka kartica?
4) Koje napajanje da uzmem?
5) Da li komponente trose struje u zavisnoti od napajanja ili koliko je
potrebno da bi komp radio? Ne zelim da mi komp trosi kao grejalica 24/7.
6) Ima li ko iskustva sa ovim surround-om?
7) Kakav je UPS? Mogu li na njega da "zakacim" i produzni, pa da imam TV, bezicni
telefon, DVD player, stampac, punjac za mobilni i i jos neke male potrosace?
Znam da ima shuko uticnice, nego da li je pametno kaciti ovoliko uredjaja?
Takodje, znam da nece dugo da rade (par minuta), ali taman da iskljucim sve i
da ih zastitim od promena napona.

1) Jeste, ta ploca je odlicna ali bi bilo previse dati 200e za nju. U stvari, ako si malo gledao po forumu, video se da NIKO ne preporucuje AMD procesore, jednostavno nisu konkurentni intelovim. Za te pare koje dajes za plocu i proc (skoro 300e) imas da kupis neku P35 plocu (90-100e) i Q6600, kombinacija koja ce da pojede malu decu u odnosu na tog AMD-a. Dakle ne vidim svrhu kupovati AMD za te pare.
2) memorija je odlicna
3) graficka je odlicna
4) mozda ce ti i gurati to sve chieftec 400w koji dobijas uz kuciste, ali pazi sigurno je da ce biti na granici. Za napajanje ti preporucujem Corsair 520W (oko 100e)
5) Nisam siguran na sta mislis, ako mislis da napajanje od 520w uvek vuce 520W odgovor je NE. Vuce samo onoliko struje koliko mu je potrebno.
6) za taj surround stvarno ne bih znao nista da ti kazem, ali tu vazi pravilo, koliko para toliko muzike.
7) :S::wall: Ja taj mustek ne bih uzeo da mi ga neko da dzabe, ima par tema o njemu na forumu, to je krs jedan nevidjen koji je nekima cak i prouzrokovao crkavanje komponenti. Mozda jedino moze da posluzi za neku staru PII ili PIII masinu, pa i ako napravi neku havariju onda da ne zalis mnogo. A ti bih jos prikacio mu i "sitne" potrosace, kao sto su TV, stampac itd :S: Da bi ti UPS sve to terao sto si naveo, morao bi za njega da ozdvojis jedno ~2000e :mad:

hmm... ok, ok... mozda sam bio malo subjektivan. Ipak, oduvek imam AMD,
pa sam se zato i odlucio na to. Znaci, Q6600? Ok. Recimo da uzmem taj
procesor. Koju plocu mi preporucujete (model, proizvodjac)?
Sta mislite o E6700? Na nekim testovima u igrama pokazao se bolji od Q6600 @ 3Ghz.
Kod multitaskinga je bio losiji. A kakav je E6750?

Sto se tice monitora, najradije bih uzeo wide, mada nije toliko bitno.

Dopuna:
Da li igre ne podrzavaju vize jezgra pa je rezultat losiji?

Poslednja izmena:
Vrh Dno