Šta je novo?

Treba mi kamera koja ne secka ...

1110

Slavan
Učlanjen(a)
14.02.2008
Poena
309
Cao svima,

radim diploski na temu virtuelne realnosti i centralna stavka mi je da mi web kamera ne secka. Ja imam neku stariju MSI kamericu, cim ugasim svetlo nista se ne vidi, a ako malo brze pomerim neki objekat ono kasni, ili ja gledam sa strane pa pogledam u kameru pa u monitor na trenutak vidim svoje oko :)

Dakle sta je dobro, da ima da se nadje, a da nije preterano skupo, dakle najvaznije mi je da ne dolazi do kasnjenja vec da mi prenosi sliku u relaTime i da radi lepo pod slabim svetlom.

Hvala

Sada sam nacuo da je mozda problem sto je ova moja kamerica USB. Da li to stvarno moze d abude problem pa da kasni slika. Ima li negde kod nas da se kupe fire wire kamerice ili mozda neka nadogradnja?

Nema veze sto je kamera USB, vec je problem slabo osvetljenje, jer jeftinije i ne kvalitetne kamere spustaju frame rate na recimo 15 ili 10 frps-a.

Ono sto tebi treba je kvalitetna kamera.

Poslednja izmena:
Iskreno ne bih mogao da ti kazem, jer nemam preteranog iskustva.

Savet bi bio da malo potrazis po netu, procitas par review-ova.

Inace sto se tice MS kamere, za te pare ne verujem da valja :)

Dobre kamere krecu od 50-60 evra, a da znas da si kupio ozbiljnu stvar od 80-90 pa nadalje :)

Upravo htedoh i ja ovo da predlozim mada koliko se secam ranije sto sam gledao tamo sumnjam da ce i jedna kamera zadovoljiti tvoj kriterijum...eventualno mozda ovaj najskuplji logitech! Ono sto tebi treba je neka video kamera koja ima drajvere da radi kao vebcam na kompjuteru (mislim da imaju neki panasonic modeli) :wave:

Ne razumem kako si ti doshao do diplomskog u toj temi kada ne razumesh ama bash nishta o onome shto treba da pishesh ?

Web kamera koja ne laguje i ima 30fps u loshim svetlosnim uslovima ne postoji, jer bi koshtala jedno 500 evra...

Ne razumem kako si ti doshao do diplomskog u toj temi kada ne razumesh ama bash nishta o onome shto treba da pishesh ?

Web kamera koja ne laguje i ima 30fps u loshim svetlosnim uslovima ne postoji, jer bi koshtala jedno 500 evra...

Ma moja tema je potpuno drugacija tice se skroz leve tehnologije nego sam jednostavno hteo u nju ovo da ugradim, al kad god mi je slabo svetlo ne radi kako meni odgovara pa sam odustao od upotrebe kamerice, no hvala svima ;)

Nazad
Vrh Dno