Šta je novo?

Treba mi Internet ...1 mbps/512 kbps. Novi Beograd

ymiljan

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
620
Ovako: treba mi info o konekcijama, odnosno o minimumu koji mora odgovarati ovom u naslovu.

Trenutno imam kod PTT KDS 256 flat - Novi Beograd.

1) Da li je trenutno kod svih provajdera za ADSL maksimalna brzina 768/192?
2) Da li će možda skoro ADSL+/ADSL2
3) Ako je iznajmljena linija, piše uglavnom da su brzine do 2mbps, ali niko ne pominje upload speed. Da li neko zna koliki je, i koliko to, okvirno sve može da košta, pošto nisam uspeo da nađem nigde cene s tim u vezi.
4) Satelit... našao sam cene za dvosmerni internet... tolike su kolike su. Pitanje je vezano za upload speed ako je jednosmerni satelit. Ako je npr. ADSL sekundarna konekcija, to verovatno znači da mi je upload speed opet max. 192 kbps? mislim, to je jedino logično, ali vredi pitati svejedno
5) Nešto drugo... i šta?

obrazloženje:
ne, ne želim da razvijam p2p related biznis. Konekcija navedena u naslovu je preporučena od strane jedne zapadnoevropske kompanije za video conferencing i VPN konekciju na njihov server...

Ako neko nešto zna... hvala unapred

Za sada je max sto se tice adlsa 768...a na novim beogradu Beogrid nudi to sto trazis... upload i download su isti...

www.beogrid.com

Poslednja izmena:
Nedavno sam cuo za ove ... U nekim paketima imas i zagarantovan protok.

Hvala puno.
Uglavnom, za ono što meni treba došao sam do sledećih podataka (pa neka stoji ovde, možda nekom zatreba nešto slično):

1) Satellite
provider: SatSpeed
connection:1024/512 kbps
type: 2-way satellite, flat-rate
installation + equipment 2,500.00€
subsription (monthly) 410.00€

2) Wireless
provider: TerraNet
connection: 1024/512 kbps
type: Wireless, Motorola Canopy module, flat-rate
installation + equipment: 875€
subscription: 350.00€

3) Cable
provider PTT KDS
connection: 1024/512 kbps
type: cable, flat-rate
price:
installation + equipment 0€
subscription: 370€

nije naveden SBB pošto ni teoretski nije moguće uvođenje kabla istog provajdera, bar ne u ovom trenutku.

Ono što još ne znam je vezano za iznajmljenu liniju. Nešto postoji na Veratovom sajtu, ali ne mogu da dođem do cifre i detaljnih tehničkih podataka.

Vrh Dno