Šta je novo?

Treba mi EKSTREMNO MALI e-mail program

• Začetnik teme Začetnik teme wiz011
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

wiz011

Guest
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
440
Šta će mi? Često se dešava da kliknem na neku e-mail adresu i ne znajući, a onda grrr-vrrr... Pola sata čekam da se podigne TB, eda bih ga potom zatvorio. Osim toga, zgodno mi je da mogu kratak mail da pošaljem pomoću nečega što se diže - puf!

Našao sam program QuickMailer. EXE ima samo 44 kB i diže se praktično trenutno (nije problem da se čačkanjem Registry-ja asocira sa mailto linkovima, a da ostalo ostane na TB). Program mi treba za slanje preko Gmaila i mada se ne snalazi baš uvek sa stunnel-om (tako mali programi po pravilu ne barataju sa SSL) - u principu radi. Ali, postoje dva problema:

1) Kad mu uključim word wrap mailovi stignu umesto ovako:

xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx

Ovako

xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Bez word wrapa nije zgodno.

Drugi problem je mnogo veći. QuickMail nema nikakvu arhivu poslatih mailova. Zamišljeno je da po želji šalje kopiju na adresu s koje je poslat, ali na Gmailu to zbog nečega ne radi (dobro, Gmail pamti u sent šta je poslato, ali hoću da imam u lokalu a da ne moram da kopiram itd).

Probao sam i Pawsoft Minimail, ali je previše bagovit i neupotrebljiv (šteta, ima mnogo više opcija od QickMaila, a skoro jednako brzo se diže).

E, da... Apsolutno je neophodno da ima SMTP autentifikaciju (bez toga nemam načina da stunnel-u prosledim parametre za logovanje na Gmail server).

Poslednja izmena:
Bre, ništa ne znate, sve ja moram sam...

Ovo je LOODILO kakav sam mali program našao, ima i FULL SSL support, unicode, podržava sve i svašta (valjda ima u osnovnoj verziji više opcija nego TB bez ekstenzija). 100-nak kB bez SSL biblioteka. Open source. Neverovatno!

http://www.nakka.com/soft/npop/index_eng.html

Da, BRE, nas CALL CENTAR je na raspolaganju svakog, pogotovo radnog dana od 02:00 do 04:00.

Ajde, ajde... Pravi kompjuteraši rade noću. Ovi što su ovde preko dana po prirodi stvari nisu ni za šta. :d

ja sam ovaj program video nekada ranije, ali nisam obratio mnogo paznje na njega... ajd, sad cu ga bas probam (iako kao default koristim Gmail webmail)

hm... wiz, ima li za GB plugin Ritual? U Maxthonu on pokazuje malu ikonicu uz "kursor-ruku" kad stanes na neki link - pa, tako, izmedju ostalog pokazuje i pisamce kada je link za email!

Poslednja izmena:
Program izgleda dobro, stvarno je brz. Sve u svemu, odlicno resenje. Bravo wiz, stvarno znas da nadjes dobre stvari.

Jedno pitanje u vezi nPOP-a: moze li se namjestiti da se startuje minimiziran kad se stavi u Startup?

edit: Rijesih, morao sam ipak rucno ubaciti precicu u Startup (a ja ga prvobitno ubacio u Registry/All Users/Run), pa staviti da se startuje minimized. Seljacki, ali radi 🙂

Poslednja izmena:
A sta je to sto bi moglo da zadrzi nekoga da koristi ovaj program? 🙂 Danas (osim u ekstremnim uslovima) uopste nije bitno da li je program 100 KB ili 5,6 MB.

Ekstra je da se nosi na flash-u. Sto bi rekli: "sve svoje sobom nosim" 😀

A i startuje brzinom munje u odnosu na Thunderbird 🙂

Geminisoft Pimmy lets you manage your electronic mail, newsgroups and RSS channels easily and everywhere you are. The full program may be run from a floppy disk or a pen drive and does not need installation.

Pimmy is a commercial product and can be only used under the terms of the license. For additional information please read carefully the license.

Using Pimmy you can:
manage an unlimited number of POP3 and IMAP4 mailboxes ;
read and write messages on newsgroups with advanced features to retrieve threads and change provider;
keep yourself informed with RSS and ATOM channels;
easily find new messages to read either online or offline;
quickly manage folders with thousands of messages using the new cache ;
group mail and newsgroup messages on discussion threads and show them in a useful tree view;
import messages and contacts from Outlook Express, Thunderbird and other mail programs;
manage charset at best and communicate with all the world;
adapt Pimmy at your accessibility needs;
download messages from all all server automatically and contemporaneously ;
use filters to decide what messages you want to download, when and where;
read online only the messages you are interested in, unless download them all, and leave mail on the server until you decide to delete them;
read online a preview of first 200 lines of a message unless download it all;
delete a message online before reading or dowloading it, to help you against spamming and virus attacks;
send messages using different providers easily;
manage different senders and signatures (even with the same mailbox);
attach files and documents with the built-in zip compression ;
play MP3 and other audio and video files with the integrated mini player.

http://www.geminisoft.com/en/pimmy/

I uposte, za malecke programe:

http://www.tinyapps.org/

Ali ovaj Pimmy nije besplatan (19,95 US$- puno za mail client, kad ih ima besplatnih).

Postoji stara verzija Pimmy-ja koja jeste besplatna. Ne znam, ja nekako ne mogu da se prilagodim ovom programu (mislim na Pimmy), sav mi je nekako zamumuljen, mada je prilično moćan (prati i news a ima i ugrađen MP3 player, što je skoro pa perverzija). Sviđa mi se to što Pimmy poruke snima kao pojedinačne poruke u uobičajenom formatu, nema neki svoj specijalan format baze.

Kako namjestiti da nPOP brise mail-ove sa servera? Ja kad odradim "mark for delete" i kliknem na "update marked", on kao odradi to, ali mi ipak ostane mail na serveru i to kao neprocitan, jedino sto ga nPOP kapira kao procitanog pa ga vise ne prijavljuje (ovo se desava i na cg.yu i na gmail nalogu).

Kako namjestiti da nPOP brise mail-ove sa servera? Ja kad odradim "mark for delete" i kliknem na "update marked", on kao odradi to, ali mi ipak ostane mail na serveru i to kao neprocitan, jedino sto ga nPOP kapira kao procitanog pa ga vise ne prijavljuje (ovo se desava i na cg.yu i na gmail nalogu).

Posto je program open source, generalno mozes (i treba) slobodno da pitas npr. na mailing listi programa. Ako nista drugo autor ce verovatno da se javi. Ako se ispostavi da je u pitanju bug, to ce se brzo srediti itd.

@ wiz011
jedan mali trik (mozda koristan?) za nPOP/nPOPQ* :
editovanjem ove 2 linije u '.ini'-ju :

ViewApp="\Windows\iexplore"
ViewFileSuffix="htm"

dobijas mogucnost da kroz "File -> External viewer" otvaras 'HTML' mail-ove u GB-u/IE-u/sta god ......

(*) Qta Sakamoto-va lepsa/smislenija razrada nPOP-a ima neke bolje funkcije i lepsi izgled (kao recimo OE) ........
medjutim, nesto je zatajio u poslednja 2 'build'-a nPOP-a, tako da 'SSL' jos ne postoji u nPOPQ-u (ugradjen je u pretposlednjoj verziji nPOP-a). steta!

mada mislim da nije zgoreg kliknuti, s vremena na vreme, na http://hp.vector.co.jp/authors/VA003011/#nPOPQ i proveriti dal japanac Sakamoto prati japanca Nakashima ..... 🙂

OT: btw. Passerby ti napravi tamo plugin za RSS ...

P.S. ako ovo nije dovoljno za vracanje usluge (sala, naravno 🙂 ), osecaj se slobodnim da pitas za jos neki "EKSTREMNO MALI" program.
na mom windows-u, skoro iskljucivo, "trce" mali programi koji nemaju instalaciju, ne pisu/prepravljaju nista van svog foldera itd ......

😉

Poslednja izmena:
@ wiz011
jedan mali trik (mozda koristan?) za nPOP/nPOPQ* :
editovanjem ove 2 linije u '.ini'-ju :

ViewApp="\Windows\iexplore"
ViewFileSuffix="htm"

dobijas mogucnost da kroz "File -> External viewer" otvaras 'HTML' mail-ove u GB-u/IE-u/sta god ......
E, da, deluje zanimljivo, to ću pogledati... Mada sam poslednjih dana poludeo pa za svakodnevno "mailiranje" počeo da koristim Outlook Express (zapanjujuće, ali diže se skoro isto tako brzo kao nPOP).

Inače, tvoje rešenje za @ u GB je fenomenalno (neverovatno, ali ja se toga nisam setio, koristio sam CLCL umesto toga, njegov hook za hotkeys gazi GB). I ne moraš da dodaješ = ili tako nešto, dovoljno je da & prebaciš na ono slovo koje ti odgovara (ali MORA da bude &, inače prebacuje na default keys). Ist problem postoji i sa €, i isto se rešava. Evo šta sam na bazi tvoje ideje uradio sa GB :d

http://benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=967240&postcount=46

btw. Passerby ti napravi tamo plugin za RSS ...[/COLOR]
Pogledao sam. Eno tamo diskusije o tome. Stvarno ga je dobro uradio.

A ekstremno mali programi me uvek zanimaju...

@ZoNi

Tek sad videh tvoje pitanje za Ritual... Nemam pojma, nisam znao ni da Maxthon to ima. Nisam siguran, ali zar ne bi moglo to da se izvede pomoću eksternog user CSS? Mene recimo nervira MARQUE i sve sam ih izbacio pomoću eksternog CSS-a (znam da ti znaš kako se to radi, pa neću da objašnjavam).

Poslednja izmena:
.....................
I ne moraš da dodaješ = ili tako nešto, dovoljno je da & prebaciš na ono slovo koje ti odgovara
................

OT ..... ma da, setio sam se al' me je mrzelo da ispravljam, a i njega je mrzelo da napise dal' je, uopste, procitao to .....

.......................
A ekstremno mali programi me uvek zanimaju...
................

OT ovo je extremno najmanji koji koristim. ".wav" player, 3 KB ! "pure Assembly"
http://webpages.charter.net/bobad/microwav.htm

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno