Šta je novo?

treba mi brz savet (sedim ispred radnje)

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
izashao sam malo iz shtosa, ne mogu da se snadjem, treba da sastavim konfu, pomagajte:

za plochu sam se odluchio za ASUS M4A785TD-V EVO, jer mi je bolje da uzmem 785G chipset, no 770, imam svoje razloge

procesor:

nemam pojma kako stoje stvari: jel ima neki Athlon II X2 koji moze da podrzi preko 1066 RAM-a DDR3 ?

u sushtini, nemam pojma kako ide sa otkljuchavanjem jezgra, i kako ide sa celom prichom oko preformansi Athlon 2 VS Phenom 2, znam samo da L3 nije toliko presudan, pomagajte - ocu da me izadje jeftino, glavni motiv. shta je najbolje sada za oko 60ak evra ?

RAM: e tek ovde neam blage shta valja. videh na nekoj temi nekakav mushkin, ja iskreno prvi put za njih chujem. ukombinujte mi sa procesorom, da rade valjano zajedno. 2 GB DDR3 bi za sad uzeo. isto - jeftinoca je motiv

Grafika: jel ove nove izauvaju stare ? u smislu - 5750 bolja ili ne od 4850 ? dao bih za grafiku shto manje, ako negde nadjem 4830, i nju bih uzeo, osim u sluchaju da nije izashlo nishta novo shto je slichne cene - a boljih preformansi .. ?

eto, to me interesuje, ako ima neko da odgovori shto pre - izvolte :) hvala puno na zurbi, u napred

Licno ne bih kupovao procesor slabiji od X3 425, normalno radi sa bilo kojom memorijom, a kosta tek 4-5e iznad 60, a dodatno jezgro itekako znaci i znacice. :)
Mushkin memorija je dobra, uzmi je slobodno, dovoljno je da kupis onu na 1333MHz CL9 (ili Transcend npr, nebitno), nema potrebe da uzimas nesto skuplje/jace.
5750 je po performansama na nivou 4850, ali manje trosi i noviji je cip (DX11, bla bla... ), ako ti je to bitno. Nisam siguran da moze da se nadje 4830, ali potrazi.

hvala peja, aj sad ovo pomazi - sad vidim, E**on i A**m imaju bukvalno 20% nize cene, a ja se zaleteo u jednu trecu radnju, a u A**m ne rade do ponedeljka .. jel ima u E**on sve shto mi treba ?

dalje - x3 435 moze da podrzi ram od 1600 ??

radice bre 1600 mhz,sve memorije za amd su u rasponu od 1333-1866,preko ne moze ;) Potrebno je samo u biosu staviti na 1600 mhz,jer je po defaultu 1333 (zavisi od ploce)

Ali naslov teme je krvav "sedim ispred radnje". Mora sad da se kupi i gotovo, nema sutra.

pa, upravo je u tome problem, sacu sve da objasnim, i da kazem detaljno shta mi treba:

Pare za novi PC sebi imam da kupim. imam i preko, ali planiram da dam oko 300-320 evra bez monitora, jer planiram da kupim i kojekakve gedzete.

e sad - Mama radi jako bitan posao, koji joj zavisi od interneta, i narednih nedelju dana u random trenutcima mora da seda za komp, shto meni ne odgovara - jer od kako smo se preselili, i ja iskljuchio njen iz struje - crkla je matichna nepovratno (otisho bios na plochi, i nepovratan je uz SVE metode povratka bios-a ikada probane)

da kupujem matichnu za 754/ddr1 necu, niti zelim da bacam pare na takve gluposti,
a svoj novi moram da kupim ionako.

elem - nisam danas kupio, jer sam bio do pre 3 meseca pod utiskom da pobeda-pobeda shop i Megatron imaju najbolje cene - a u trenutku ispred radnje, u kolima, provalim preko moba da drastichno mogu da ushtedim kupovinom u drugim firmama

e sad, shto se kompa tiche:

matichna:
odluchio sam, a i kolko stigoh da proverim preko review-a, ASUS M4A785TD-V EVO je vishe nego dobra plocha, sobzirom da danas ploche proizvode samo tri firme, nekako mi asus najpouzdaniji. 80 evra

cpu:

idem na ovaj A2 x3 - 65 evra

Grafichka:

pozvao firmu, imaju 4830, jache mi ne treba, a to sam upucen kakva je grafichka, i doci ce mi vishe nego dobro (proizvodno sakacena 4850, koja ponekad moze i da radi kao 4850) dx11 mi ne treba, kao ni dx10, jer odigram RPG jednom u 2-3 godine, kad izadje neshto dobro. 65 evra.

RAM:

ne znam cene, ne znam ko valja, da li Kingston, Geil, ili taj Mushkin, preporuchite mi 2x1Gb DDR3 na 1600mhz .. ?

napajanje:

imam LC Power od 650W, imam i gomilu kineza za drugi komp (bluberi i kompanija od po 450W)

dakle - 210 evra, bez ram-a, i unosa, rezacha i hard diska.

predlozite mi ram, za mish i tastaturu znam shta cu (40 evra zajedno), koji hard od 500Gb, i ko sad pravi izdrzljive rezache ?

ram, neko ti vec rekao za Mushkin
hdd samsung f3 ili wd black (kome carstvu si vise naklonjen, performanse su tu negde)
dvd rw sve jedno (samsung, lg, lite on, pioneer), to je danas potrosna roba od 20€. vidi da uzmes onaj koji daje 2 godine garanciju

Jel si uzeo komp ili jos uvek sedis ispred radnje :d (da ti saljemo neko osvezenje)

Nazad
Vrh Dno