Šta je novo?

Trazim zvucni sistem za oko 600e

Mozda jeste najlosiji opis, ali, u realnom zivotu, tako ga koristi bar 90% korisnika :)
Pozdrav

Ma nisam jos uzeo, sada geldam da uklopim narudzbu i moj odlazak tamo. Nadam se da ce to biti do kraja meseca.

A odlucio sam se na Denon AVR-1713 (zbog audyssey+MultiEQ) + 2 x Canton GLE 490.2.
To bi ukupno, uz povrat PDV-a, trebalo izaci do 720e.

Kada vec idemo tamo, razmisljam da li mi nesto fali u tom sistemu.
Kako sam razumio woofer je suvisan, barem sada za pocetak, a i ne moze se uzeti nesto dobro za male pare.
Po netu sam vidjao sisteme, 2xCanton GLE 490.2 + 1 GLE Center. Cemu sluzi u toj kombinciji taj centralni?

Za filmove, gde dijalog uglavnom ide preko centralnog, a i dodaje prostornosti ostalih zvukova.
Verujem da ti pored tih Cantona nece nedostajati woofer.
Trebaju ti neki krsteni zvucnicki kablovi, a i ostali kablovi (zavisno od ostatka sistema).
Pozdrav

Uf na kablove sam i zaboravio.
Moze li preporuka, odnosno sta da potrazim a sta da izbegnem?

Ne ide samo dijalog preko centralnog zvucnika vec kompletan dogadjaj centra ekrana, zvuk je punog opsega.
Subwoofer nije potreban jedino aok zvucnici imaju ugradjeni sw u sebi.
Sto se tice kablova gledaj da su interkonekti oklopljeni i pristojno napravljeni. Tu tek ima price... koji budzet?

Vidim da se centralni, Canton GLE 455, moze uzeti za neki 150e, kada se odbije PDV izadje oko 120e, mozda se odlucim i za njega.

Sto se tice kablova, stvarno nemam pojma, ali kapiram valjda se moze uzeti nesto da valja za 20ak evra?
Razmak podnostojceg od receiver-a nece biti veci o 2m, ali eto da ima prostora za neko sirenje, max 3m.
Znaci 2 x 2 do 3m, mozda i za centralni, ali tu ne treba vise od 1m. Treba li jos nesto?
Imas li mozda neki link da vidim sta je u ponudi?

Zdravo,

Evo na kraju i da javim sta sam pazario:
- AVR Denon 1713
- 2x Canton GLE 496 (Podnostojeci)
- 1x Canton GLE 456 (Center)

Naravno, probio sam prvobitni planirani budzet od 600e, na kraju je oprema izasla oko 900 i nesto evra.
Trenutno usviravam zvucnike kojekakvim burnin cd-ovima, i slatke muke oko istrazivanja i tweaking-a :)

Da li sam zadovoljan ili ne, tu nemam sta reci, ovo mi je prvi HiFi, tako da mi je prelaz bio veliki, nemam sa cim drugim ni da uporedim...

Hvala na sugestijama.

U zdravlje da se sluzis! Trebace ti jos 3 zvucnika min. ;)

Hvala.
Da, verovatno, ali prvo da ovo savladam :) ...

Imaces zvuk u jednoj ravni ispred sebe. Tek kasnije kada dodas surr kanale i sw imaces pravi 3D tj okruzujuci zvuk sa snagom potrebnom za pravi dozivljaj. Kada sve to sastavis iskalibrisi i uzivaj.
Naravno, za surr sistem je jos bitnije nego za stereo da pravilno rasporedis zvucnike, dampiras ako mozes, postavis teske zavese preko prozora i sl.

Nazad
Vrh Dno