Šta je novo?

Trazim savet! XP pa 98?

Učlanjen(a)
17.10.2003
Poena
619
Prijatelj ima instaliran XP na c:, sad mu treba i 98 😡
Sta predlazete?
1. Da stavim 98 na d: - sta tacno da izmenim u boot.ini i da li ovo fukcionise?
2. Da prekopiram XP na d:, na c: vratim fat32 i instaliram 98 - da li bi i ovo radilo?
3. ...

Cini mi se da nema shanse da 98 ide na particiju koja nije C:, tako da pod 2, dodushe nemam pojma kako kopirati xp na drugu particiju (a da on josh i radi :d ) sa sve boot sektorom itd...

POZ :wave:

instalirati novu kopiju xpa i win98..

Sad sam saznao da nema sanse da diram XP!
Nago, kako da ga bacim na D:, 98 na C: i da to sve funkcionise?

Imam novu ideju!
Ima li sanse da samo prekopiram celu C: particiju na D:, instaliram 98 na C: a zatim dignem XP instalacioni cd i uradim repare XP-a koji je na D: particiji?

ima sanse, ali ti niko ne garantuje da ce radi |>>
tj meni je jednom uspelo tako nesto, doduse sam terao 2 kopije xpa, ali eno covek se vec par meseci zali da mu nikako ne polazi za rukom...

imam jednu glupavu ideju, ali bi trebalo da je nedestruktivna, tj da radi

C ne diras, zato je nedestruktivna...
napravis novu D particiju _PRIMARNU_ fat32
po xp ce normalno da se vidi... mozes da odradis hide na njoj
e sad skines i instaliras GAG boot manager
dodas mu particije C i D i OBAVEZNO mu ukljucis HIDE primary partitions...
e sad pustis ga da proba da digne sa D, pri cemu ce C sakriti... pokrenes instalaciju win98 i sad to ima sanse da odradi posao i da se instalira na D... naravno ne garantujem, ali je sigurno manje bolno od svih ovih tvojih ideja...
ehm da... moze biti problema ako je prva particija prevelika... treba druga da pocne u prvih 1024 blokova, bese? ne znam tacno, ali mozes probati ovako kako sam ti rekao u svakom slucaju... partition magic bi tu odradio posao oko eventualnog smanjivanja c particije i pravljenja nove D particije...

Nazad
Vrh Dno