Šta je novo?

Trazim ovakvu igricu

Golden

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Ako se neko jos seca C64 bila je na njemu jedna igrica koja se zvala `Space Rogue` i uglavnom se bazirala na tome da ste lutali svemirom, trgovali, napadali druge (po zelji) isli na druge svetove, pricali sa ljudima, medjuzvezdani skokovi, itd. potpuno nelinearno.
Dakle igra bi trebala da bude nesto savremeniji Elite da mogu da upravljam letelicom da nemam misije nego da sam idem po svom nahodjenju dakle trgujem-prodajem, nadogradjujem letelicu, pucam na druge ako mi se prohte, da mogu da sletim na planetu (vidjeno u Elite-u)
Ono sto imam kao slicno je `Indipendent War` ali imam proklete misije i sve je linearno.

Ajde ako je neko cuo za tako nesto, bio bi zahvalan za odgovor.

Mislim da je i Space Rogue imao misije, ali je defintivno postojala prilicna sloboda. Sto se tice neke igre tog tipa na PC-u, mislim da je 'X - Beyond the frontier' bila veoma blizu onoga sto ti trazis, a ako se ne varam izasao je i nastavak doticne igre, ali sad da me ubijes ne znam kako se zove... :(

Golden je napisao(la):
Ako se neko jos seca C64 bila je na njemu jedna igrica koja se zvala `Space Rogue` i uglavnom se bazirala na tome da ste lutali svemirom, trgovali, napadali druge (po zelji) isli na druge svetove, pricali sa ljudima, medjuzvezdani skokovi, itd. potpuno nelinearno.
Dakle igra bi trebala da bude nesto savremeniji Elite da mogu da upravljam letelicom da nemam misije nego da sam idem po svom nahodjenju dakle trgujem-prodajem, nadogradjujem letelicu, pucam na druge ako mi se prohte, da mogu da sletim na planetu (vidjeno u Elite-u)
Ono sto imam kao slicno je `Indipendent War` ali imam proklete misije i sve je linearno.

Ajde ako je neko cuo za tako nesto, bio bi zahvalan za odgovor. [/B]

I ja sam ljubitelj Elite-a i isto sam tako pokusao da nadjem nesto slicno svaki moj pokusaj zavrsio se neslavno, zadnji put mi je radnik u cd klubu preporucio TERMINUS, malo starija igra ali na fazonu Elite-a, avaj imao sam prokleti WinXP na kome nije mogla da radi tako da je nisam ni probao, praticu ovaj THREAD pa ti ako nadjes neku takvu javi a i ja cu da skoknem do cd kluba danas pa cu opet da davim radnika da mi preporuci neku takvu jer je on sve moguce na tom fazonu odigrao.

da Dandy na www.beyondthefrontier.com se moze naci ta igrica i koliko vidim ima jos dosta nastavaka, neznam nisam je probao na slikama izgleda grafika ok, e sada samo prica da ide uz to.

Kad vec prichate na tu temu, da li se neko seca igre "striker" sa C64?
Polu-menadzerska simulacija, vi ste u ulozi igracha u shansi, a krecete iz engleske trece divizije (chetvrte lige).

Bio bih do groba zahvalan onome ko bi mi nasha neshto slichno ili navedenu stvar uz C64 emulator.

HVALA!

Polu-menadzerska simulacija, vi ste u ulozi igracha u shansi, a krecete iz engleske trece divizije (chetvrte lige).

Bio bih do groba zahvalan onome ko bi mi nasha neshto slichno ili navedenu stvar uz C64 emulator.

HVALA!

e striker je bio fantastican! ja jendom nisam gasio komp 3 dana kako bi nastavio da igram :D dogurao sam do serije a cini mi se, tamo sam bio 1 strelac ali mi je tim ispao iz lige (ne secam se koji)...

bas bi bilo dobro da igra moze da se nadje za pc

ZeeGerman je napisao(la):

HVALA!

E sto se tice emulatora tu sam expert, sve ama apsolutno sve igre koje sam igrao pocev od spektruma, preko komodorea pa do igara u fliperanam sam nasao i imam pozamasnu kolekciju, sto se tice striker-a to nisam igrao tako da ga nisam ni trazio ali za nostalgicne tipove kakvi ste vi bice pravo uzivanje da pocnete kvest trazenja igara koje ste igrali kao mali. Evo vam adresa od koje bi ste mogli da pocnete http://www.lemon64.com/ , doduse, ja sam svoje traganje zavrsio jos pre nekoliko godina tako da bas ne znam jel ovo sajt gde cete sve naci ali ima dosta linkova.

Srecno!

Moram i ja da vam se prikljucim, vise ni sam ne znam koliko sam meseci proveo uz elite i frontier...

nazalost, to sto trazis pojavice se tek tek krajem godine u obliku dugo ocekivanog microsoftovog freelancera, koji ce biti bukvalno osavremenjeni elite...
a sto se tice indipendence war-a, igrica uopste nije lose zamisljena ali je ubi linearnost, mada ima i brojne propuste, ja sam je deinstalirao posto sam pogubio zivce u misiji gde treba da poiskljucujes sve zvezde smrti a zbog glupih medjuanimacija uvek se pogubim na koju stranu treba da krenem..

znaci, cekamo freelancer

P.S. Mislim da na igri radi i Kris Roberts (valjda se ovako pise), mislim da je pravim ljubiteljima elite-a ovo sasvim dovoljno..

Spirit je napisao(la):
Moram i ja da vam se prikljucim, vise ni sam ne znam koliko sam meseci proveo uz elite i frontier...

nazalost, to sto trazis pojavice se tek tek krajem godine u obliku dugo ocekivanog microsoftovog freelancera, koji ce biti bukvalno osavremenjeni elite...
a sto se tice indipendence war-a, igrica uopste nije lose zamisljena ali je ubi linearnost, mada ima i brojne propuste, ja sam je deinstalirao posto sam pogubio zivce u misiji gde treba da poiskljucujes sve zvezde smrti a zbog glupih medjuanimacija uvek se pogubim na koju stranu treba da krenem..

znaci, cekamo freelancer

P.S. Mislim da na igri radi i Kris Roberts (valjda se ovako pise), mislim da je pravim ljubiteljima elite-a ovo sasvim dovoljno..

Dace Bog!

A jel moze neko da preporuci igru koja najvise lici na Elite?

Super za Freelancer a da li Frontier (ili kako se vec zove novija verzija) moze da zadovolji one moje prohteve ?

u bre, secam se pre dve godine se pricalo za freelancera, al' ga nesto u poslednje vreme ne vidim... secam se da je starlancer izasao i da je bio ***** :)

Sto se frontiera tice, to je bio zvanicni nastavak elite, izasao je nekih godinu dana kasnije... grafika je znaci blagi ocaj za danasnje standarde, mada je meni igra bila zaraznija od elite
obavezno je probaj, ima oko 1-2 MB, nisam siguran, ako budes imao problema cimni mene pa cu probati da je iskopam

Starlancer je daleko od lose igre, jeste da su misije linearne ali su fenomenalno osmisljene

Ali zato kad izadje freelancer... (aj da ga ne ureknemo ali igra stvarno obecava)

Meni je najbolja igra takve tematike i jedna od najboljih ikada Privateer (prvi deo, a i drugi je bio odlican). Jeste da ima misije, ali je sloboda kretanja velika a sama igra fantasticna. :cool:

privateer je bio fantastican! nikada necu zaboraviti ono rokanje u asteroidnom polju sa kilratijima i piratima...

Ako neko sluchajno naleti (nazimi):D na striker-a za C64, neka mi se javi na email ili ga okachi ovde, poshto moje traganje izgleda da postaje uzaludno...:(

P.S. da li se neko seca Jumping Jack-a sa spektruma?

ZeeGerman je napisao(la):
Ako neko sluchajno naleti (nazimi):D na striker-a za C64, neka mi se javi na email ili ga okachi ovde, poshto moje traganje izgleda da postaje uzaludno...:(

P.S. da li se neko seca Jumping Jack-a sa spektruma?

Pokusacu da ti nadjem striker-a kad budem kupio vreme, a sto se tice jumping jacka, njega imam ali ga odavno nisam igrao.

Evo linka za nostalgicare fudbala sa c-64.

http://user.tninet.se/~gqp150l/football/football4.htm
Odatle mozes da skines i Striker-a.

Inace imam i space rogue, i to za c-64, amigu i atari.
U ponedeljak cu da uplatim drenik, pa cu uraditi upload na private space.

Inace cim vas napadne nostalgija, vi samo vicite, sve mogu da nadjem.
Ako se jos i nekome igra neka 1vs1 iz tog vremena, slobodno mozete e-mail da mi posaljete, odmah cu da organizujem nesto, ali ne preko emulatora, nego sa hardverom :)

laxduke je napisao(la):
Inace cim vas napadne nostalgija, vi samo vicite, sve mogu da nadjem.
Ako se jos i nekome igra neka 1vs1 iz tog vremena, slobodno mozete e-mail da mi posaljete, odmah cu da organizujem nesto, ali ne preko emulatora, nego sa hardverom :)

Evo ja pokusavam 100 godina da nadjem dve igre za Amigu ali ne ide, u pitanju su Blue Angel 69 (sigurno znas sta je to:)), i Overlander (otprilike u Mad Max fazonu). Naravno, u WinUAE formatu.
:wave;

Linkovi slede...

ftp2.drenik.net/laxduke/BlueAngel69.zip

Blue Angel 69 Amiga ADF format

ftp2.drenik.net/laxduke/OVERLANDER.zip

Overlander Amiga ADF format

ftp2.drenik.net/laxduke/striker.T64

Striker C-64 Tape format

Vince Carter je napisao(la):
Evo ja pokusavam 100 godina da nadjem dve igre za Amigu ali ne ide, u pitanju su Blue Angel 69 (sigurno znas sta je to:)), i Overlander (otprilike u Mad Max fazonu). Naravno, u WinUAE formatu.
:wave;

Koje su to igre, o cemu se radi ?

Golden je napisao(la):
Koje su to igre, o cemu se radi ?

Blue Angel 69 je logicka igra, igras protiv kompa tj one 'polugole robot ribe':D - njen lik se svojevremeno pojaviljivao na sve strane, ekran je izdeljen na polja sa brojevima, kurzorom biras polja samo horizontalno, a 'ona' samo vertikalno ali samo iz reda u kome je trenutno kursor a to je posledica prethodnog poteza suparnika (uh ala sam zakomplikovao) i treba imati sto veci skor na kraju.:):):)

Overlander je voznja sa pucanjem u nekom postapokalipticnom Mad Max okruzenju, prevozis neki teret izmedju gradova a juri te X vrsta neprijatelja... Tehnicki nije bila bogznasta, ali mi je atmosfera bila super. :)

laxduke je napisao(la):
Linkovi slede...

Puuuno hvala, ali trenutno ne mogu nista da skinem (server se uopste ne odaziva), probao sam sa euneta i iz @lite i iz full rezima. :(

Najverovatnije moramo biti Drenikovi korisnici da bi mogli skinuti !?

Mmm, ne znam zasto nece?
Sada sam pokusao sa sezama lokal, onda sezam world, onda yubc i sve radi!
Pokusaj ponovo.

laxduke je napisao(la):
Mmm, ne znam zasto nece?
Sada sam pokusao sa sezama lokal, onda sezam world, onda yubc i sve radi!
Pokusaj ponovo.

Pokusao sam ponovo i nece, a nece ni sa Tehnikoma.:( Zanimljivo je da mogu da pristupim ftp.drenik... ali ne i ftp2.drenik...
:(

Golden je napisao(la):
uglavnom se bazirala na tome da ste lutali svemirom, trgovali, napadali druge (po zelji) isli na druge svetove, pricali sa ljudima, medjuzvezdani skokovi, itd. potpuno nelinearno

Probaj Privater, deluje kao igr koju si opisao.
Zbog nje sam i ja kupio svoj prvi PC

Vrh Dno