Šta je novo?

Trazim objasnjenje ( nemam problem )

• Začetnik teme Začetnik teme THUNDER
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
T

THUNDER

Guest
Imam TBird na 1000MHz. i FOP38. Temperatura procesora mi je
prosjecno 45-46 nstepeni. Kuler sam pokvario pa nesto previse zuji. Zelim da promjenim kuler. Koji mi kuler preporucujete da kupim do 40DM da dobro hladi jer planiram da overklokujem procesor. Nije bitno ako se cuje malo jace, samo da dobro hladi.
Moja ploca je Abit KT7A. Da li se uvjek mora skidati ona guma koja se dobije na hladnjaku i stavljati pasta ako se zele dobiti niske temperature hladjenja?
Hvala.😉

Ako ti buka ne smeta i drugi FOP38 bice sasvim dobar. Tu su jos Volcano 6Cu+ i Volcano 7, ako vec moze da se uzme po YU.

"Zvaku" sa kulera skines i stavis pastu. Ukoliko je povrsina kulera tu gde treba da nalegne na procesor neravna, uzmes neku jaaako finu smirglu i poravnas, obrises fino nekim alkoholom (dakle, mora biti potpuno cisto). Onda tek montiras takav kuler na procesor sa pastom.

Ukoliko mozes da nadjes i nije ti zao malo dodatnih para, uzmi CuSpacer, bakarnu plocicu koja se stavlja na procesor i ima proreze za gumene odbojnike i L kontakte. Mozda ce smanjiti za koji sitni stepen temperaturu, ali je vaznija njegova uloga da te onemogucava da zdrobis core die procesora menjanjem kulera koji imaju nezgodnu oprugu. Osim bakarne, postoji i posrebrena i pozlacena verzija Spacera (za oba procesora i Intel i Amd) za odgovarajuce kulere i paste (Zalman, ArticSilver i slicno). Generalno, nema nekog drasticnog dobitka u temperaturi (ja sam dobio -3C), ali si siguran da neces ukakiti procesor. Bakarni kosta trenutno ovde napolju max 7-9 dem.

Ostani na istom kuleru i kupi kuciste sa horizontalnim napajanjem, garantovano ti temperatura pada 10-15 stepeni.

E onda odradi ovo sto kaze silverglider.

U zdravlje

Ako te ne interesuje buka, najbolji je FQP 38, ako te interesuje buka onda Titan TTC-D5TB.

Mislim da bi ti 6Cu+ odradio posao. Nema potrebe da nabavljas egzoticne coolere. E sad u vecini slucajeva gumu treba skinuti, kao sto rece Silver, ali ova na 6Cu+ je stvarno odlicna. Ja sam bio prosto odusevljen, i mislim da bih je strugao tek ako nabavim artic silver (sto je kod nas sci-fi). Sta da ti kazem, celeron2 566@1050

Odlucio sam se za 6CU+. Da li on sigurno moze da ide na moju plocu (ABIT KT7A)?

Naravno da moze da ide na tvoju plocu, ali ja ti ipak preporucujem da prvo cujes kako 6cu+ radi. Ja sam ga imao i poludeo sam od izuzetno neprijatnog piskavog svuka koji proizvodi.

ps. btw, jesi li skinuo zvaku sa fopa i stavio termalnu pastu?

Mislio sam da gumu skinem ali kad se pokvario i poceo da zuji odlucio sam da kupim novi kuler. Ako taj previse zuji dali bi TITAN
dobro hladio mog TBird-a kad se overklokuje?

THUNDER je napisao(la):
Mislio sam da gumu skinem ali kad se pokvario i poceo da zuji odlucio sam da kupim novi kuler. Ako taj previse zuji dali bi TITAN
dobro hladio mog TBird-a kad se overklokuje?

Nivo buke 6Cu+ je odprilike na nivou (ispravnog) fop38, tako da znas sta mozes da ocekujes. Hladi malo bolje (nije neka bas velika razlika). Sto se zvake tice, najbolje prvo probaj sa zvakom, pa ako ne budes zadovoljan lako ces je sastrugati.

Titan zaobidji. Alpha je jako dobra, ali i kosta. 6Cu+ i fop38 ti dodju nekako best buy, naravno znas kakvu buku prave.

Baj d vej, imas na benchmarku test coolera pod cooling device...

Geek_master je napisao(la):
Titan zaobidji. Alpha je jako dobra, ali i kosta. 6Cu+ i fop38 ti dodju nekako best buy, naravno znas kakvu buku prave.

Jesi li pratio nedavnu diskusiju o Titanu? Pokazao se odlicnim...

Razlika izmedju 6cu+ i fopa38 je u frekvenciji koju proizvode dok rade. 6cu+ zvuci kao fen, a fop38 ima dubok zvuk koji meni licno vise odgovara tj nervira me mnogo manje.
Stvar je cisto subjektivna.

Vince Carter je napisao(la):
Jesi li pratio nedavnu diskusiju o Titanu? Pokazao se odlicnim...

Sta ces, ne moze covek sve da postigne...

A zar nije bilo ranije prica kako ne valja nista?

6 Cu+ 'ladi bolje od FOP38 coolera , a oba se deru neverovatno.
Preporuka je TT Volcano 7 koji se vrti od 3000-5000 rpm u zavisnosti koliko je visoka temperatura u kucistu.

To je onaj sto realtime menja broj obrtaja? To nikako, uzasno je frustrirajuce (bar meni) kad stalno menja zvuk, zvuci kao da se pokvario.

Jesi li ti njega isprobao ili pricas napamet. 😕

Nazad
Vrh Dno