Šta je novo?

Trazim link ka CPU Overclocking guide-u

opusten

Čuven
Učlanjen(a)
15.08.2004
Poena
620
Citao sam faq i neke Bench-forum-guide-ove ali nije to to. Radio sam i search i ovde i u google-u, ne mogu da nadjem nista adekvatno.

Ocu malo da udjem u te OC vode. Znate li link ka nekom dobrom uputstvu, detaljno objasnjenom (sa sve voltazama, memory timmings-ima, itd)?

Niko ti nikada nece moci reci tacnu voltazu za cpu i tajminge za memoriju koje ces ti da overklokujes jel se sve to razlikuje od primerka do primerka. Objasnjenje na becnhmarku je dosta dobro opisano, a ima i 1000 iskustava sa razlicitim kombinacijama u oc-u ploca i procesora.

Niko ti nikada nece moci reci tacnu voltazu za cpu i tajminge za memoriju koje ces ti da overklokujes jel se sve to razlikuje od primerka do primerka. Objasnjenje na becnhmarku je dosta dobro opisano, a ima i 1000 iskustava sa razlicitim kombinacijama u oc-u ploca i procesora.

Pa ja i ne trazim da mi neko na gotovo kaze na kolko se stavlja voltaza i tajminzi, nego me interesuju detalji (na primer na koliko cpu multiplayera se preporucuje da povecavam voltazu i slicno).
Sto se tice 1000 iskustava, tu si u pravu, mozda tu mogu da nadjem slicnu mashinu, i skontam na sta da obratim paznju.

Taj neko si ti,ladno lik postavi pitanje i onda sam na njega odgovori.Lukavo nema sta🙂
evo ti lik,pa bunari,naci ces bar 1ooo vodica za klok(za sve zivo i mrtvo,sto se tice hardvera)
http://www.benchmark.co.yu/forum/forumdisplay.php?f=16
Ovaj forum je prava riznica znanja,samo sto neki ljudi jednostavno ne vole da uce.

Taj neko si ti,ladno lik postavi pitanje i onda sam na njega odgovori.Lukavo nema sta🙂

POBOGU :zgran:

pa nisi vajda pomislio da sam toliko lud da se ne secam da sam ja postavio to pitanje?
Sta si mislio, da bolujem od MPD-a (Multiple Personality Disorder)?
Nasao sam nesto interesantno pa da podelim sa buducim pokolenjima (ako budu znali da koriste search).
poz.

CPU: AMD Athlon Xp 2000 Socket A,
MoBo: Abit NF7-S v2.0
RAM: 2xKingston 512 DDR400
Case: LC Power 550 Watts
nisi napisao koje hladjnje imas
---------------------------
za pocetak memorija na auto, spusti mnozilac na recimo 8 pa trazi max fsb, kad ga nadjes, dizi mnozilac, i na kraju zategni memoriju
-----------------------------------------
mozes da ocekujes proc 10-10.5x200, ili 9.5x220 na 1.65V
memorija 2.5-3-3-6 na 200 Mhz ili 3-4-4-7 na 220 Mhz sinhrono

Ljudi stvarno....dajte neke ideje gde moze da se od pocetka sve lepo nauci. Pretrazih ceo forum i net i sve neki zastareli uputi i vodichi.

Nazad
Vrh Dno