Šta je novo?

Trazi se napajanje...

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
... za moju azdahu iz potpisa.
Dakle: [email protected]>3.6 GHz, 4 x 1 GB DDR2 800 MHz, GTX280 SuperOc, 7 HDD-ova, 8 ventilatora (8 x 12 cm), 1 optika, 1 PCI uredjaj (Audigy 4).

Trenutno napajanje prosto ne moze da napaja sve, pogotovo ne u igrama.

Predlozi su dobrodosli :)

Prosto neverovatno da Prophecy 750 ne moze da napaja masinu, mada znam da taj LC nema toliko jaku 12V granu kao neka druga 750W napajanja, sto ce reci da LC pomalo laze.:p
Izbor kod nas je prilicno los.:wall: Recimo da bi Antec CP-850 bio ubedljivo najbolja kupovina (134e) ali usled novog CPX formata mislim da ne moze da stane u tvoje kuciste.:S: Antec Signature 850 je vrh napajanje ali kosta 250e.:S:
Ostaje jedino da se pojuri neki Thermaltake Toughpower 1000W ili 850W, u slucaju da ne zelis da das 250e za Antec G-850.

Poslednja izmena:
Ja bi razmislio o zameni kucista za neki Antec koji podrzava to napajanje i uzeo njega jer je koliko vidim u odnosu na ostala itekako kvalitetan i povoljan. :)

Ako se ne odlucis za Antec kuciste i napajanje, od jeftinijih imas ThermalTake Toughpower 850W (oko 150e). Proverena CWT platforma, puno A na 12V grani, sasvim solidno napajanje, 2 ili cak 3 godine garancije.

Postoji i u Chieftec varijanti, kada je nekih 15e jeftinije ali ima samo 1god garancije.

Poslednja izmena:
Prosto neverovatno da Prophecy 750 ne moze da napaja masinu, mada znam da taj LC nema toliko jaku 12V granu kao neka druga 750W napajanja, sto ce reci da LC pomalo laze.:p
Izbor kod nas je prilicno los.:wall: Recimo da bi Antec CP-850 bio ubedljivo najbolja kupovina (134e) ali usled novog CPX formata mislim da ne moze da stane u tvoje kuciste.:S: Antec Signature 850 je vrh napajanje ali kosta 250e.:S:
Ostaje jedino da se pojuri neki Thermaltake Toughpower 1000W ili 850W, u slucaju da ne zelis da das 250e za Antec G-850.

Pa daje samo 52A na +12V ako je verovati nalepnici. HX620 daje vise od toga ;)

Ako se ne odlucis za Antec kuciste i napajanje, od jeftinijih imas ThermalTake Toughpower 850W (oko 150e). Proverena CWT platforma, puno A na 12V grani, sasvim solidno napajanje, 2 ili cak 3 godine garancije.

Postoji i u Chieftec varijanti, kada je nekih 15e jeftinije ali ima samo 1god garancije.

Chief otpada u startu. Gde ima taj TT?

A i PC Power&Cooling ima onaj 750W model na Seasonic platformi.

Isto pitanje vaz i za PCP&C, gde moze da se nadje kod nas?

Trebalo bi da ih ima u At*m-u (i PC P&C i TT).
A taj Prophecy daje 26+26A na 12V, kombinovano je to sigurno manje od 52A, verujem ne vise od 46-47A.

Poslednja izmena:
Pa daje samo 52A na +12V ako je verovati nalepnici. HX620 daje vise od toga ;)
Eto kao sto sam i rekao, napajanja od 750W iz vise klase imaju ~60A na 12V.
HX620 daje tacno 50A.

Chief otpada u startu. Gde ima taj TT?
Zasto Chief otpada? U principu radi se o identicnim napajanjima kao i TT Toughpower. BTW, TT 850W ima u Altiju (WinWin), i kosta oko 14k dinara.

Isto pitanje vaz i za PCP&C, gde moze da se nadje kod nas?
Takodje Alti, cena oko 12k dinara ali moja preporuka je da ides na jace od 750W. Taj Silencer jeste bolji i jaci od Propecy-ja, ali mislim da to nije velika razlika u snazi.

Mislim da ti jace od toga PCP&C 750W napajanja ne treba...ima 60A na 12v grani i to ce da tera bez problema tvoj komp...imam PCP&C pd 1000W 72A 12v grana (pre neki dan teralo 4870x2 u CF modu(jedna na vodi druga na ln2) i i7 975 @ 5.2 GHZ (na LN2) sa jos 3 diska i dvd-om bez da stucne,veruj mi da ne postoji gora kombinacija za 12v granu od ove koju sam ti naveo) ...tako da tih 60A kod modela 750W je sasvim dovoljno za to sto tebi treba...Inace za neupucene PCP&C su jedna od najboljih ( najkvalitetnijih ) napajanja na svetu (po meni jedino Silverstoun ZEUS i DE serija , Enermax galaxy i ovo najnovije njihovo cedo mogu u tu klasu )...inace nikolas61 je uzeo taj model od 750W i on tera i7 i gtx295 i nekoliko diskova bez problema a usput imas i 5 god garancije na taj disk......

Mislim da ce TT Toughower od 1000W biti moja sledeca kupovina :)

Hvala :)

Imam ja Real Power Pro M, Cooler Masterov, nov, 120 evića, ako te zanima ;)

Vrh Dno