Šta je novo?

TRAZI SE: Gigabyte MAYA II Radeon 9800 TEST BENCHMARKA.CO.YU

maxer

Čuven
Učlanjen(a)
25.09.2002
Poena
680
Dali neko ima sacuvan CEO TEST (snimljen u .html formatu ili kako god) ?

Ako ima nekog, dali bi mogao da izvuce sve REZULTATE TESTOVA (tj. snimi sa SaveAs svaki ponaosob) i da ih u .zip-ovanom obliku posalje na [email protected]

HVALA.

P.S.
samo Rezultate (oni ce biti sacuvani kao *.png fajl), slike kartice nisu potrebne.

Zar nemas sve ovde?

http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?sid=3190

Ti rezultati se nece razlikovati od onih dobijenih testiranjem retail radeon kartice. Test nema poentu. U svakom slucaju budi oprezan sa Gigabyte, jer desava se da im crkne fan.

Freak_Power je napisao(la):
Ti rezultati se nece razlikovati od onih dobijenih testiranjem retail radeon kartice. Test nema poentu. U svakom slucaju budi oprezan sa Gigabyte, jer desava se da im crkne fan.

Ma nema frke, necu da je kupujem.

maxer je napisao(la):
...
Rezultati se i dalje traze ... :rtfm:

Ja ti poslah ceo test.
Cisto da se nasmejes i ti malo dok ga budes citao :mrgreen:

Pa vadi sta ti treba !

Pozdrav

OptiPlex, nastavis li sa ovim finim bezrazloznim podjebavanjem mene (ne mislim samo na ovaj konkretan post), letis sa foruma, pa se vidimo pod novim nick-om...

vazi?

byMaX je napisao(la):
OptiPlex, nastavis li sa ovim finim bezrazloznim podjebavanjem mene (ne mislim samo na ovaj konkretan post), letis sa foruma, pa se vidimo pod novim nick-om...

vazi?
cekaj a sto? i drugi se non stop podjebavaju (moderatori, eto vam psovke pa brisite sve ovo!!!) pa niko nikoga ne banuje zbog toga.

byMaX je napisao(la):

vazi?

A na osnovu cega ti to pretis ? Ko ti kaze da je uopste smeh uperen protiv tebe, o egocentricni stvore :mrgreen: !!!

Smesno mi je to sto je testirana karta u svom inzinjerskom primerku koja nije mogla da radi ni na 50 mhza nizim taktovima od nominalnih pa su rezultati nemerodavni i procenjivano je odokativno kako bi radila karta na nominalnim taktovima. Naravno, OC sekcija je nemoguca zbog ociglednih razloga.

E sad, niko ne kaze da je to tvoja krivica. Dobio si takvu kartu na test i to je to. Zasto mislis da u svemu moras biti ti tema i da uvek mislim na tebe :beat:

Pozdrav
P.S. zasto se ne bi rashladio ? Davno niko ovde nikome nije tako otvoreno pretio, pogotovo od jednog starijeg clana drugome. I usput, kao sto vidis - bez razloga ;P

Miroslav je napisao(la):
...

cekaj a sto? i drugi se non stop podjebavaju (moderatori, eto vam psovke pa brisite sve ovo!!!) pa niko nikoga ne banuje zbog toga.

Ma pusti bre...jasno je da ista pravila ne vaze za sve i da nije svakome sve dopusteno.
Znas kako se kaze svi smo ravnopravni, a neki malko vise ;)

Ali nebitno, nema potrebe praviti dramu od ovoga, posto je nadam se sada jasno (pogledati moj gornji reply) da je Max doveden u zabludu :D

OptiPlex je napisao(la):

Ajde sada prestani da lupas i objasni ovaj deo:

"Smesno mi je to sto je testirana karta u svom inzinjerskom primerku koja nije mogla da radi ni na 50 mhza nizim taktovima od nominalnih pa su rezultati nemerodavni i procenjivano je odokativno kako bi radila karta na nominalnim taktovima. Naravno, OC sekcija je nemoguca zbog ociglednih razloga."

Gde nije bilo oc sekcije??? U testu 9600??? Pogledaj malo poslednju stranu! Koja je to karta radila na 50MHz nizim taktovima od nominalnih??? Daj se presaberi malo... Nemam ja nista protiv tebe, kulirao sam ona tvoja pod-jebavanja (Abit bios i slicna), svaki put kada neko nesto prigovori, ti si tu da dalje pod-jebavas, a onda pricas kako ja mislim da ti imas nesto protiv mene. Kao da nemas, ha? I nisi ti nikakav cenjeni member, treba samo da vidis deo razgovora na forumu za moderatore, o cuvenom "Filipenku"... Ustvari, cak se moze reci da ja nemam nista protiv tebe, vise nego da ti nemas protiv mene. Ako se samo smiris i prestanes da me "uzimas u usta" bez ikakve potrebe, nece biti nikakvih problema ni sa moje strane... Kapiras?

PS. A ja ****** jos hteo da mu rezem neke nove igre! Strasno!

byMaX je napisao(la):
...
Ajde sada prestani da lupas i objasni ovaj deo:

"Smesno mi je to sto je testirana karta u svom inzinjerskom primerku koja nije mogla da radi ni na 50 mhza nizim taktovima od nominalnih pa su rezultati nemerodavni i procenjivano je odokativno kako bi radila karta na nominalnim taktovima. Naravno, OC sekcija je nemoguca zbog ociglednih razloga."

Gde nije bilo oc sekcije??? U testu 9600???

Pogledaj malo o cemu je uopste rec u tredu. Ne radi se uopste o testu 9600 nego o testu GA-Maya 9800 Pro. Zato bi mogao da bacis pogled pre nego sto krenes da pretis i donosis pogresne zakljucke, cisto malko da sacuvas zivce :D

A evo celokupne overkloking sekcije iz testa GA Maya 9800Pro:
"Overclocking

Ako odmah bacite pogled na tabelu koja se nalazi par redova ispod, vide楴e da su grafici u svakoj rezoluciji gotovo izjedna襮i. Da li se podizanje frekvencije memorije od 2.5MHz (DDR 5 MHz) i core-a od 15MHz, mo?e nazvati overkloking-om? ?ao nam je ?to nam je na testiranje do?ao ba? ne?to lo?iji primerak, ali bi svako ko ga je kupio imao pravo na zamenu. Isto tako, verujemo da svi ostali rade korektno i da se mogu overklokovati kao i Sapphire-ov model, na primer, jer verujemo da, kao i ranije, Gigabyte samo potpisuje ono ?to je napravljeno u Sapphire-ovim proizvodnim pogonima."

I to je bilo sve. Naravno drugo nije ni moglo posto karta nije lepo radila, sto, opet ponavljam, nije tvoja krivica - takvu kartu si dobio na test.

byMaX je napisao(la):
...Pogledaj malo poslednju stranu! Koja je to karta radila na 50MHz nizim taktovima od nominalnih??? Daj se presaberi malo...

Opet ponavljam, rec je o testu GA MAya 9800Pro, koji je covek trazio. Evo ga izvod iz tog testa:

"MAYA II Radeon 9800 Pro je ostavila izvanredne utiske kada je o?trina prikaza u pitanju ? ATI je i ovoga puta bio na visini zadatka i tu vi?e nemamo ?ta novo da dodamo. Problem je bio vezan za preteranu koli詮u toplote koju je kartica osloba�� u radu. Naime, na default taktu od 380/680 MHz, nijedan test nismo mogli da dovedemo do kraja. Ustanovili smo da je memorija krivac za ovo, kao i da je stabilna frekvencija nekih 50MHz ni?e ? na 630MHz. Svakako, re蠪e o primerku, odnosno sample-u koji smo imali na testu. Dodatno poja衮o hla��e memorije je omogu橬o stabilan rad, ali ne i eliminisanje grafi諩h bagova."

To je preuzeto sa tvog testa.

byMaX je napisao(la):
...Nemam ja nista protiv tebe, kulirao sam ona tvoja pod-jebavanja (Abit bios i slicna), svaki put kada neko nesto prigovori, ti si tu da dalje pod-jebavas, a onda pricas kako ja mislim da ti imas nesto protiv mene. Kao da nemas, ha?

To sa Abitom si sam kriv, i nisam ja jedini primetio, ima jos ljudi (Vucko, javi se). Opet ti govorim da ja nemam nista protiv tebe, a ko zna sta ti sve shvatas kao podjebavanja...

byMaX je napisao(la):
... I nisi ti nikakav cenjeni member, treba samo da vidis deo razgovora na forumu za moderatore... Ustvari, cak se moze reci da ja nemam nista protiv tebe, vise nego da ti nemas protiv mene. Ako se samo smiris i prestanes da me "uzimas u usta" bez ikakve potrebe, nece biti nikakvih problema ni sa moje strane... Kapiras?

Sta mene briga sta vi pricate na forumu za moderatore ? niti me interesuje. Nisam ni tvrdio da sam voljen ili cenjen vec da sam stari member i da ma koliko to izgledalo cudno postujem neka pravila, mnogo vise nego neki moderatori, a pogotovo ne pretim nikome.

byMaX je napisao(la):
...PS. A ja ******* jos hteo da mu rezem neke nove igre! Strasno!

Da, ubio si se od rezanja :)

Da zakljucim - procitaj jos jednom o kojoj je karti rec (tred o 9600 je 3 sobe pre ove), procitaj ponovo sta sam sve napisao, obrazlozenje sta mi je smesno...videces da neces naci sebe niti nesto sto tebi licno zameram. Zameram tome sto je testiran inzenjerski primerak koji ne bi ni trebao da se testira ukoliko ne radi na predvidjenim frekvencijama. To nije moja tvrdnja vec vasa nekadasnja polisa "ukoliko nesto ne radi kako treba mi to vratimo i ne opisujemo jer nema svrhe" i zato nalazim da mi je test smesan.
I opet ti kazem - iskuliraj bre covece. Niko ovde ne nasrce na tebe, niti ti preti.

Max, nadam se da sada sledi izvinjenje sto si prevideo o cemu se radi i bez razloga napao filipenka.

Da vidim da i ti jednom priznas da si se zeznuo :)

Pozdrav!

Ok, sorry filipenko... Poceo je da zeza u testu 9600Pro, a slike su nestale iz 9800Pro i ja sam se *****ao... Jos jednom OptiPlex, Filipenko, Brutalni... sorry

pozdrav

byMaX je napisao(la):
Ok, sorry filipenko... Poceo je da zeza u testu 9600Pro, a slike su nestale iz 9800Pro i ja sam se *****ao... Jos jednom OptiPlex, Filipenko, Brutalni... sorry

pozdrav

Nema problema :mrgreen:

Pozdrav

P.S. Ajde, mogao bi neko da zakljuca ili obrise tred posto je bez potrebe prerastao u jednu bespotrebnu raspravu koja nema neku poentu i nema potrebe da ljude opterecujemo citanjem onoga sto nije bas najpreporucljivije za citanje.
Maxer je dobio sta mu je trebalo

Pozdrav #2

Vrh Dno