Šta je novo?

Traveler DV 550 HD

noisy43

Cenjen
Učlanjen(a)
11.04.2011
Poena
154
Kamkorder
http://www.traveler-service.de/popups/DV-550_HD_uk_popup/
Šta mislite o ovome? Cijena je do nekih 80€ max.
Ne treba mi za posao. Namjena bi joj bila, eto da imam. :)
Možda da se snimi neka pijanka ili slično.

5.0 Megapixel
HD Video resolution (1280 x 720)
4x Digital zoom
3.0'' LPTS-TFT Colour Display
Video light technology
HDMI A/V-output
Incl.: 1 Lithium-Ion battery, Power supply unit, Video editing software, Pouch with belt loop, HDMI/USB/Video-cable

Za zezanje je sve dobro, osim ako se ne bavish videom pa znash kako kamera moze da snima :)

Najveci problem kod te kamere ce ti biti nepostojanje stabilizacije i mnogo shuma u losijim svetlosnim uslovima...

pa radio sam kao montažer na lokalnoj tv. I znam ponešto o kamerama. Ali kao što rekoh, to mi ne treba u životu. :)
A pogledaj na linku technical data.
Piše:

Special functions:

Automatic and manual white balance setting

Video stabilisation
Motion detection
7 Scene modes:
Pretpostavljam da misliš na to.
Kamkorder sam već naručio, cijena je 79.99€.
Mislim da je regularan odnos cijena/kvalitet.

Poslednja izmena:
4x digital zum... :S: To je ta "stabilizacija". Negde sam cuo/procitao (mozda na nekom YT linku) da ako koristis stabilizaciju, da onda nema zuma i obrnuto. Stabilizacija ustvari samo kropuje sliku i tako "redukuje" vibracije.

Moguce da bih je jedino primio na poklon (poklonu se u zube ne gleda) ali bih je sklonio u vitrinu i ne bih je koristio.

Cisto samo za zezanje... nista vise od toga. Potrazi po JuTjubu klipove snimane njom.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Problem sa ovakvim kamerama je da sa pijanki daju relativno slabe rezultate, zbog slabe osetljivosti.

Koliko para - toliko muzike; ako je neko veliki ljubitelj džeza, ali nema para da plati big band, pitanje je da li će mu jedan amater sa harmonikom završiti posao.

Traveler ili ti Maginon je robna marka firme Supra je Nemacka firma sa dugogodisnjom tradicijom poznata po tome sto iskljucivo svoje proizvode plasira preko sirokog lanca prodavnica Aldi po celome svetu preko 20 zemalja evrope Amerike i Australije.

Traveler ili ti Maginon je robna marka firme Supra je Nemacka firma sa dugogodisnjom tradicijom poznata po tome sto iskljucivo svoje proizvode plasira preko sirokog lanca prodavnica Aldi po celome svetu preko 20 zemalja evrope Amerike i Australije.

Pa da, Nemci su bas poznati po dobroj elektronici :) Ja mislim da ce proci josh 30 godina dok se ne iskoreni ono "Nemachka preciznost i kvalitet" shto je josh Hitler ovom narodu ugurao u glavu :)

Back to reality, uvek cesh iz Japana imati najkvalitetniju stvar za odredjene pare, ja mislim da si za 90-100e mogao da kupish onu Toshibu neku najjeftiniju, koja je sigurno bolja od ovoga...

Pogledaj samo kakvu rupicu od objektiva ima spomenuta kamera. Kao kod telefona. Odmah je jasan i kvalitet slike.

Nazad
Vrh Dno