Šta je novo?

Transfer mode?

• Začetnik teme Začetnik teme Dabar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Na sekundarnu granu sam postavio CD pisač kao master a čitač kao slave, i ni jedan ne može da koristi DMA transfer mode već samo PIO, a sve to pod W2K. Našao sa podatak da bi trebalo da svi noviji CD uređaji normalno koriste DMA. Kad pokrenem CloneCD mašina mi totalno zaglavi pri radu sa DMA. Sa PIO modom nema problema. Na drugoj particiji gde mi je Win98 rade sa DMA bez problema. U čemu je stvar?
Da iskoristim priliku kada sam već tu, mada nije ovde mesto za to pitanje, kada ubacim disk u CD uređaj prođe dosta vremena do otvaranja podataka. Da li i tu ima neka caka da se to ubrza? Da ne razvlačim puno, mašinu sam nedavno nadogradio i snaga mu ne manjka.
Pozdrav!!!cheers

Mozda ce raditi sa novijim drajverima za plocu. Koja je, sa tim podatkom vece su sanse da ti neko na forumu odgovori.

DS9 je napisao(la):
Mozda ce raditi sa novijim drajverima za plocu. Koja je, sa tim podatkom vece su sanse da ti neko na forumu odgovori.
Matsonic 8137C. Proverio sam ViA 4in1 drajveri sa CD-a su noviji nego oni koji se mogu skinuti sa mreže.
Pozdrav!!!cheers

Dabar je napisao(la):
Matsonic 8137C. Proverio sam ViA 4in1 drajveri sa CD-a su noviji nego oni koji se mogu skinuti sa mreže.
Pozdrav!!!cheers
kako mogu biti noviji nego sa mreze? ako pod mrezom mislis internet

Miroslav je napisao(la):
kako mogu biti noviji nego sa mreze? ako pod mrezom mislis internet
Meni je to čudno, ali na CD-u je verzija 4.42 a na Matsonicovom sajtu 4.38, pretpostavljam da veličina broja određuje starost drajvera, veći broj noviji vdrajveri.
Pozdrav!!! cheers

Dabar je napisao(la):
Meni je to čudno, ali na CD-u je verzija 4.42 a na Matsonicovom sajtu 4.38, pretpostavljam da veličina broja određuje starost drajvera, veći broj noviji vdrajveri.
Pozdrav!!! cheers
ali su na sajt proizvodjaca chipseta najnoviji 4.45
i prilikom instalacije ukljuci dma mod,znaci u toku instalacije ce te pitati da li zelis dma ili ne.Budi pazljiv! 🙂

Probaj da razdvojis cd-rw i cd-rom na odvojene grane.
Probaj i da uradis remove ide grane.
Da li si uradio nadogradnju, pa onda instalaciju os na cist disk?

Nazad
Vrh Dno