Šta je novo?

Transcriber softver/sajt/skripta za latin->korejski/japanski?

alfaunits

Znamenit
Učlanjen(a)
24.06.2006
Poena
1,385
Treba mi dakle nesto sto ce text iz latinicne azbuke (uz odredjena jezicka pravila korejskog/japanskog naravno) da uradi "transcribe" na korejski i japanski.

Npr. Google translate moze da uradi obratno - kada ukucam recimo "모기" on dole ispise "mogi" jer se tako pise romanizacijom korejskog. Meni treba nesto obratno... sto ce iz "mogi" da transcribuje "모기".

Ovo mi je potrebno zbog pisanja. Posto ne umem slepo da kucam na korejski na korejskoj tastaturi, kucanje je presporo, ali ako kucam latinicno "keumdiriji ma" a neki softver to transkribuje u korejska slova mogu mnogo brze kucati za vezbanje.
(ovo inace znaci: Ne diraj, BRE :p)

Slabo ćeš ovde da nađeš nekoga sa ekspertizom kompjutera i orijentalnih jezika. Postoji program, tj. dodatak za Word koji prebacuje između latinice i ćirilice ali mislim da ne radi na principu promene kodnog rasporeda pa nebi mogao da se prebudži. Ako si verziran u korenaskom vidi možda na nekim njihovm sajtovima. Imao sam u Torontu jedno vreme devojku koreanku, pokušala da me nauči mjihova slova ali za mene ostadoše samo kuke i motike a ona nauči ćirilicu za nekoliko dana.

Ma mogu i ja da napravim takav softver za jedan dan, posto znam "kanadu" (azbuka korejskog, nista komplikovanija od italijanske), ali bih radije da svoje vreme na drugi nacin iskoristim :D

E, da... Google ima nesto jos bolje za srpski, tj. da recimo "pricas" prebaci u "причаш" (naravno da je DALEKO od idealnog, ali shvatate ideju(. Nesto u tom fazonu mi treba za ove orijentalne jezike.

Nazad
Vrh Dno