Šta je novo?

Transcend Storejet i HP ProBook laptop ... neslaganje?

bazdi

Čuven
Učlanjen(a)
18.05.2002
Poena
619
Čudna situacija: zakačim Transcend USB 2.0 od 500GB pomoću njegovog Y kabla na HP ProBook 4530s i iskopiram potrebne fajlove. Operativni sis. Win7 x64. Windows odradi posle nekog vremena update i od tada na bilo koju kombinaciju 4 usb porta (jedan je usb3.0) kada priključim externi Transcend on se zavrti ali ne svetli mu lampica i Windows ga ne prepoznaje. Nema ga u device i disk manageru. Deinstaliram USB drivere - ništa. Taj Hdd na Asus i Toshiba laptopu radi odmah čak i bez priključivanja na 2 usb porta. Uradim reinstalaciju windowsa na HP-u, update biosa, preformatiram Transcend - nema komunikacije i dalje. Nasurfovao sam se po forumima u potrazi za rešenjem ali sva koja sam našao i isprobao nisu dala rezultat. Moj tužni zaključak : HP Probook i Transcend Storejet usb 2.0 kupljeni u Srbiji septembra 2012 se ne vole... ili ?

Drugi USB cable? Jesi li probao da li radi pod nekim Linuxom? Mozes i neku LIVE distribuciju. Ako radi onda je softwerski nesto zeznuto, ako ne radi znas na cemu si.... Samo ideja sta dalje da trazis....

Probao naravno s drugim kablom...a da je softverski zeznuto -- pa to je Windows, naravno da je zeznuto. Izgleda da probook ima nesto u uefi biosu što zeza hard diskove sa sopstvenim power managementom. Neki ljudi vade bateriju iz lapa da bi im proradio externi hdd, neki povežu y usb kabl na drugu mašinu pa prebacuju dok je upaljen na hp jedan po jedan usb...ma pišijada. Hvala za predloge !

Nazad
Vrh Dno