Šta je novo?

Transcend StoreJet 25H3 1TB

igor88

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2009
Poena
575
Uzeh ovog malisana juce,na fotografijama mi je deovao glomazno i ruznjikavo zbog boje. No odlucih se da ga porucim i pazarim jer mi je neophodan novi Hard pa reko da se ponovim. Dodjoh kuci teska kutija,smorih se uh tezak je u pm okozicu se sa uredjajem ali sta je tu je 13000 je dato i kraj . :-D

Da ne duzim pricom, otpakova ga ja kada ono lagan kao perce,lep,i mali hardic,na prvi pogled odusevio me je (naravno ukusi su razliciti mozda nekome bude rugoban) cak mi ni ova ljubicasta boja ne smeta uzivo jer mu lepo cuci sa sivom okolnom gumom. Sa zadnje strane ukrasen je nekim simpaticnim zvezdicama ili pusicima sto mu daje dodatnu zanimljivost i verovatno sprecava isklizavanje iz ruke kao i klizanje sa kucista ili mesta na koji odlazemo HDD.

Kvalitet zavrsne izrade je fantastican i u ruci HDD deluje robusno i utegnuto,naravno zbog prisustva gume nema skripanja niti grebanja kucista HDD-a.

Brzina HDD-a je naravno fantasticna i uradicu test @3.0 i 2.0 USB portovima samo da uradim full format koji na 1tb traje oko 10 sati.

Uz hard disk dobija se besplatna aplikacija za backupovanje svih podataka koje odaberete i jedinim pritiskom na mehanicko dugme HDD ce uraditi sam Backup bez ponovnog selektovanja fajlova i ostalih gnjavaza.

Cena Kvalitet hmm sta znam Hdd je fantastican,ja sam mozda odabrao nezgodan trenutak pa je cena bila pomalo i visoka (13000 RSD) ali ne kajem se,uredjaj je zaista fantastican u svakom pogledu: Dizajn,Kvalitet,Brzina.

U pakovanju ide komplet uputstva sa prospektima ostalih Transcend proizvoda, jako debeo USB kabl, i naravno 25H3 1TB tvrdi disk. Sve to je upakovano u kvalitetnu i plasiticnu kutiju.

Uz garanciju od 3 godine iliti 36 meseci,mislim da je ovaj HDD veoma vredan pomene i kupovine (trenutno Best Buy).

Kapaciteti ovog hdd (25H3) u ponudi mogu se naci i od 750GB i 500 GB.

FOTOGRAFIJE:

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    111.7 KB · Pregleda: 104
  • 2.jpg
    2.jpg
    110.2 KB · Pregleda: 115
  • 3.jpg
    3.jpg
    84 KB · Pregleda: 112
  • 4.jpg
    4.jpg
    82.6 KB · Pregleda: 106
  • 5.jpg
    5.jpg
    139.3 KB · Pregleda: 113
Fino, neka sluzi dobro i dugo...

A sad slikaj ponovo na jacem svetlu uticnicu/e za kabal i slikaj sam kabal da vidimo kakav je ...

Nema potrebe na novim diskovima raditi full format dovoljan je quick ;)

Ja jednostavno volim da uradim to radi bezbednosti mojih Dokumenata , nekako se uvek hdd pokazao bolje nakon full formata nego Quick :) I eto ostade mi ta navika ili tradicija :-D

Edit evo fotki kabla na zalost nisam imao uslova da fotkam bolje fotke i dalje sam u maloj zurbi :)

Ovaj dzekic koji ulazi u HDD mi deluje kao MicroUsb e sada dal bi radio na istim kablovima ne znam :-D

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    98.3 KB · Pregleda: 88
  • 2.jpg
    2.jpg
    81.6 KB · Pregleda: 94
  • 3.jpg
    3.jpg
    101.5 KB · Pregleda: 92
Poslednja izmena:
Imam oko mesec dana ovaj hard i veoma sam zadovoljan, što se tiče brzine meni je nekih 100Gb prebacio sa internog na ovaj eksterni hard za nešto malo više od 26 minuta, u pitanju su bili HD filmovi. Takođe veoma je tih i ne greje se.

Evo radim format i trebalo bi oko 12 da bude gotov sto znaci da cu sutra naj verovatnije moci da uradim neki test brzine ako ima potrebe za tim :-D

Posto ne mogu edit da odradim,treba mi pomoc kada idem na bezbedno uklanjanje HDD-a i dalje se oseca da hdd radi pod rukom iliti malo vibrira i svetli plava lampica,dal je to normalno WIN7 je u pitanju sa starim storejet-om nemam taj problem.

EDIT: Pustio sam ga 2 min i sam od sebe iskljucio je lampicu :-D format je zavrsen i HDD je spreman za akciju i punjenje :-D

Poslednja izmena:
@IGOREeeee
Setio sam se necega...
Imas li LCD tv?
Ajde taj USB3 hdd zakaci na USB2 port od LCD tv-a.
Bilo koji LCD ili jos bolje neki LG ili najbolje LG LW5590 ;)
Stavi neki film (moze i avi ili dvix) stavi nekoliko slika i pokusaj da li TV vidi usb3hdd i to sto si ubacio u hdd.
Zakaci oba kraja usb kabla u LCD, pa experimentisi onda sa 1 i sa drugim iskljucenim i ukljucenim usb utikacem na kablu... da proverim da li moze raditi usb3hdd na lcd-tv koji imaju usb2 konektore i ko zna kakvu podrsku (da li uopste imaju) za usb3 uredjaje...
Moze i tudji tv, kod komsije u prodavnici tv uredjaja...
HVALA!

Poslednja izmena:
Brzine na slicnom Transcendu(TS750GSJ25M3=Toshiba MK7559GSXP)
Igor88 jel znas mozda koji je hdd u njemu?
ehdd.jpg

isto toshiba koliko sam video na everestu ali brzine su mi malcice manje na I5 procesoru @ 2.8 WIn7 x32 :-D def treba masinu da menjam ili je do toga sto sam stavio samo test 1x? :-D

Edit samsung TV ga vidi i pusta film :-D Probacu i na Philipsu pa javaljam, a mogu i na lg ali nije moj pa ces sacekati neko vreme,isto kao i za sony :-D

Prilozi

• 2 20.jpg
    2 20.jpg
    44.9 KB · Pregleda: 40
  • 2 30.jpg
    2 30.jpg
    50.9 KB · Pregleda: 36
Poslednja izmena:
... samsung TV ga vidi i pusta film :-D Probacu i na Philipsu pa javaljam, a mogu i na lg ali nije moj pa ces sacekati neko vreme,isto kao i za sony ...

Lepe vesti...
Vazi, sacekacu strpljivo...
Hvala

Nazad
Vrh Dno