Šta je novo?

Transcend SSD340 128GB

apostol7

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Ima li neko iskustva sa ovim SSD-om, valja li?
Vidim da je medju najeftinijima (oko 7400 za 128GB).

Ono sto mene zanima je da li uzeti ovaj ili samsung 840 evo??
Vredi li doplata za evo?

Poslednja izmena:
Transcend SSD340 ima kontroler JMicron JM667H (čitaj ultra-low end), za neku casual upotrebu još i može da prođe. Imaš testova na netu.

Perfornse su mu niže od savremenih ssd-ova, drajv se jako loše ponaša kad se optereti (tipa istovremeni upis i čitanje sitnh fajlova).

Međutim, najveća boljka mu je jako loš GC, vremenom dosta uspori i nikada se ne vrati na performanse novog diska, sem ako ne radiš secure erase.

Moj savet doplati tih 20% za neki kršteni SSD sem ako ne želiš da nas za mesec-dva zapitkuješ zašto ti je SSD toliko usporio.

Ako je baš tesno za novac, za samo 500 din više (~8K din) imaš Crucial M500 120GB, koji nije nikakav brzinski šampion, ali je sasvim pristojan SSD i to od firme koja ima daleko veću reputaciju kada su SSD-ovi u pitanju, mada bih ja ipak išao na EVO.

Poslednja izmena:
Hvala na brzom odgovoru i savetu, sada mi je jasno zasto je najeftiniji. Otpisao sam ga iz liste :d

Ja sam se nesto utripovao da ima sandforce kontroler :)

kada budem uzimao, a sada sam tek u razmatranju, najverovatnije ce pasti 840 evo.

Poslednja izmena:
Odlican izbor jer on (EVO) nema SF kontroler. :D
Ja ozbiljan samo da znas.

Hahahahah, znam, znam. ;)

Imao sam pre SF ssd, V300, ali morao sam da ga prodam, zafalilo para za konfiguraciju.
Tek kada sam ga prodao shvatio sam koliko znaci ssd!

Ali evo, opet je doslo vreme da se uzme ssd :)

Koliko vidim, sada evo (120GB) deluje kao najbolja kupovina.

Poslednja izmena:
250 GB je jos bolji (ako para ne fali...)!

Nije loš izbor ni Crucial M500 240GB, trenutno mu je MP cena 13,000.

Sasvim OK performanse plus standardna Crucial-ova podrška što znači da se svi bug-ovi ako ih ima brzo peglaju i dugo ima fw update-a.

Jedina mana mu je garancija od 2 godine i što je već izašao M550 model (doduše ne kod nas).

Nije loš izbor ni Crucial M500 240GB, trenutno mu je MP cena 13,000.

Sasvim OK performanse plus standardna Crucial-ova podrška što znači da se svi bug-ovi ako ih ima brzo peglaju i dugo ima fw update-a.

Jedina mana mu je garancija od 2 godine i što je već izašao M550 model (doduše ne kod nas).
Razmišljao sam o evo 840 od 250gb, ali bih uštedeo 3000 rsd ako je moguće. Da li je ovaj crucial bolja varijanta za sata II, ili da ipak dodam novac za samsunga?

Dodaj jer je bolji i jer ih ima svuda, pa u slucaju potrebe za reklamaciju imas na raspolaganju skoro pa odma uredjaj a za M500 se moze desitri da ih nema nigde...

Vrh Dno