Šta je novo?

Trancend JetRam kvalitet ?

cobraman

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2009
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
Asus vivobook pro 15 oled
Mobilni telefon
Huawei p30 pro
Pametni uređaji
Huawei gt2
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Moze li mi neko reci nesto vise o kvalitetu ovih memorija? Posedujem 3 stapica, 2x512 + 1gb na 667Mhz. memorija je stara oko 3 god.

512 moduli su u DC-u:
DIMM1: Transcend JM367Q643A-6
DIMM3: Transcend JM367Q643A-6

1gb modul je:
DIMM2: Transcend JM667QLJ-1G

Nemaju hladnjake. E sad,koliko vidim, sada JetRam spada u ekonomsku klasu , ali meni ovi rade sasvim ok i to overclockom uz 2v sa 667Mhz na 792Mhz, uz zatezanje latencija sa 5-5-5-15 na 4-4-4-13. I radi savrseno stabilno, svi testovi ok, igrice pice...Ne znam ciji su cipovi ali je oznaka pun kruzicu donjem levom uglu cipa.

Ima li jos nekih misljenja i zanima me prvenstveno ima li razlike u CIPOVIMA koje su ugradjivali pre 3 god i sada na Jetram modulima?:guitar:

Poslednja izmena:
Koliko mi je poznato, Transcend sam izradjuje svoje cipove, za razliku od recimo Kingstona. Vaze za kvalitetne, ne nesto sposobne za veliki overklok, ali ipak dobre cipove. Imao sam 1 modul od 1gb, ddr1 je bio u pitanju. Bio sam bas zadovoljan, pogotovo jer sam dobio 10 godina garancije. Plus su bili skroz ok sa cenom. Bolje od toga ne moze ;)

Koliko mi je poznato, Transcend sam izradjuje svoje cipove, za razliku od recimo Kingstona. Vaze za kvalitetne, ne nesto sposobne za veliki overklok, ali ipak dobre cipove. Imao sam 1 modul od 1gb, ddr1 je bio u pitanju. Bio sam bas zadovoljan, pogotovo jer sam dobio 10 godina garancije. Plus su bili skroz ok sa cenom. Bolje od toga ne moze ;)

Ne izradjuje cipove, stavlja sta stigne, kao i ostali.

EDIT: Cipovi mogu da se identifikuju preko nalepnice na modulima, preko slova koje stoji posle barcode-a:

Micron ('N' behind barcode)
ProMOS ('M' behind barcode)
Nanya ('Y' behind barcode)
Powerchip ('P' behind barcode)
Elpida ('E' behind barcode)

Poslednja izmena:
Danas sam jedan primerak Transcend 1GB 800MHz sa Powerchip chipovima "slučajno" klokovao na 1100Mhz sa 2.2V (vadio HyperX i zaboravio da resetujem BIOS).
Prošla je instalaciju OS-a i 20 krugova memtest-a.
Pogledaću sutra tačnu oznaku modela.

Sto se tice kita od 1GB ,posle bar koda pise P, znaci po tvom - Powerchip.

A ovi malci od 512MB ,evo sta pise posle koda...:trust: Restriction of Hazardous Substances :S: :p?

Poslednja izmena:
Sto se tice kita od 1GB ,posle bar koda pise P, znaci po tvom - Powerchip.

A ovi malci od 512MB ,evo sta pise posle koda...:trust: Restriction of Hazardous Substances :S: :p?

To su stariji moduli, oni ne mogu da se identifikuju tako prosto. :)

Ali mogu ti reci da su najverovatnije PowerChip isto zbog te oznake pored tackice na samim cipovima. Uporedi i sam :wave:

Ne izradjuje cipove, stavlja sta stigne, kao i ostali.

EDIT: Cipovi mogu da se identifikuju preko nalepnice na modulima, preko slova koje stoji posle barcode-a:

Micron ('N' behind barcode)
ProMOS ('M' behind barcode)
Nanya ('Y' behind barcode)
Powerchip ('P' behind barcode)
Elpida ('E' behind barcode)

He, buduci da sam na preporuku sa ovog sajta u davna vremena uzeo transcend 1gb...nista me vise ne cudi i od sad verujem samo sebi :/

Transcend Powerchip kod mene radi na 1066 MHz /1.95v

moduli od 2gb

He, buduci da sam na preporuku sa ovog sajta u davna vremena uzeo transcend 1gb...nista me vise ne cudi i od sad verujem samo sebi :/

Ova tvoja poruka mi deluje kao da si poslusao savet sa sajta i nesto se *****ao, posto kazes da sad verujes samo sebi...? :S: i ja imam trancend od davnih vremena pa mi radi ko sat, ne vidim sto takva poruka...:wave:

Mozda me nisi razumeo...vec sam rekao da mi je radio odlicno, radi i dalje u racunaru moje sestre, ali sam mislio na podatak da transcend proizvodi sopstvene memorijske cipove. Ne zanimaju me memorije nesto posebno, i nikad nisam proveravao taj podatak, i uzeo ga zdravo za gotovo. To vise necu raditi, jer posle kad pricas o necemu, ispadne da izmisljas

Da ! Ti izmisljas !!! siguran sam u to !

A ti , sto nas kolektivno maltretiras i bacas u katarzu !!!

Mora da si agent Kingstona !!!

Vrh Dno