Imam opciju da zamijenim moj Gainward 6600 GT 256 MB GS sa Gainward 6800 128 MB LE. AGP je u pitanju. Ovu trampu radim sa prijateljem pošto on nije neki ljubitelj overclockinga. Testirao sam grafičku juče čitav dan i sa dodatnim hlađenjem radi stabilno na 500/900 i još sam uz pomoć Riva Tunera otključao 15p i 5v što je skoro duplo više od moje 6600. Sa ovakvim podešavanjima testirao sam je u nekolko novijih igara ( Tomb Rider, Oblivion...) i dobijam 10-15 FPS više. Ovaj 6800 ima i nekoliko mana. Ventilator na cooleru zna da ''zadrlja'' svakih nekoliko minuta i ne pokazuje mi ispravno temperaturu u driverima. Ma šta ja radio temperatura je uvijek 65-68 stepeni.
Evo i nekoliko konkretnih pitanja:
1. Da li je ova trampa dobra ideja?
2. Kakvog je kvaliteta memorija na ovoj grafičkoj?
3. Da li je pametno da ubacim bios od 6800 Ultra?
4. Kako da riješim ovaj problem sa temperaturom? Čini mi se da je sonda u redu. Možda bios pravi probleme?
Znam da sam naporan za prvi post ali bio bih zahvalan na svakom korisnom savjetu
Evo i nekoliko konkretnih pitanja:
1. Da li je ova trampa dobra ideja?
2. Kakvog je kvaliteta memorija na ovoj grafičkoj?
3. Da li je pametno da ubacim bios od 6800 Ultra?
4. Kako da riješim ovaj problem sa temperaturom? Čini mi se da je sonda u redu. Možda bios pravi probleme?
Znam da sam naporan za prvi post ali bio bih zahvalan na svakom korisnom savjetu