Šta je novo?

Traktor Dj 1.0 Pro Problem

Andragon

Čuven
Učlanjen(a)
30.09.2005
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 14700 + Thermalright Assassin X120 SE ARGB
Matična ploča
Asus ROG B760-I
RAM
Crucial Pro DDR5 2 x 16 GB DDR5
GPU
INNO3D RTX 5070 12GB TWIN X2
Storage
Samsung 990 PRO 1TB + Lexar NM790 2TB + WD Purple 4TB
PSU
GAMEMAX GS 850G SFX 850W
Kućište
Sharkoon QB ONE
Miš & tastatura
Master 3S + MX Mini
Laptop
Macbook Pro M1 Pro + Macbook Pro 2015
Mobilni telefon
Samsung S20+ 12GB 256GB
Pristup internetu
  1. Optički internet
e ovako drugari imam sledeci problem,kada sam instalirao windows 7 pozitivno sam se iznenadio kad sam video da su drajveri za zvuk instalirani i da je sam prepoznao zvucnu (integrisana REALTK 7.1 na ploci P5K),medjutim problem imam sa traktor Dj programom,jer mi zvuk secka i krci.Zatim sam sam skinuo drajvere sa realtek sajta (njihove poslednje za 7) sve se lepo instaliralo ali se nishta nije promenilo sem sto sam dobio ikonicu u taskbaru. Kod Win Xp sam morao u traktoru da podesim sample rate na 44100 ili 48000 (to je bilo svejedno) a obavezno sam morao da podesim audio latency koji je morao da bude na 14,5 da ne bi bilo seckanja... ali mi to sad traktor ne dozvoljava,sve sam probao i druge verzije i problem je isti... Sta da radim? :wall:

Prilozi

• traktor.webp
    traktor.webp
    131.7 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
Cwlle probao sam ali se nishta ne deshava 🙁 Pokushavam da nadjem resenje celi dan,citam officijalne forume ali ne mogu nigde nishta naci o ovom problemu. Na nekim mestima se spominje da se poveca sound buffer ali ta opcija pod windows 7 nigde ne postoji

E ovako nashao sam deimicno resenje za moj problem,skinu sam ASIO4ALL drajver,instalirao,u njemu sam podesio latency i sad kad pokrenem traktor asio se sam pokrece i daje mi norm zvuk

Prilozi

• traktor 2.webp
    traktor 2.webp
    143.8 KB · Pregleda: 48
Moja greshka u izrazavanju 🙂 Mislio sam trenutno,racunam da ce izaci orginalni Realtek drajveri koji nece imati ovaj problem (valjda ce imati opcija kao kod drajvera na XP da mogu da povecam buffer size). Inace u Assio drajverima nema potrebe da se povecavaju latency compesacion kao sto sam prvi put uradio. Resenje je obadva latency potenciometra staviti na 0 a povecati ASIO Buffer Size (vidi se na slici iznad) tako sam dobio zadovoljavajuci zvuk (ne bas idealan kao sto je bio na XP) Cini mi se da mi sad traktor vuce oko 750 MB rama ali opet mi je bitnije to sto uopste radi 😀

to je definitivno do drivera
kad sam stavio 7 i traktor, uvezao sve zivo iz proslog setupa isto nisam mogao da podesim latency....ni u verziji 3.xx ni pro
sva sreca pa za creative postoje i oni modovani driveri (Danijel_K) kod kojih je moguce podesiti latency u traktoru

Nazad
Vrh Dno