Šta je novo?

Trajanje popravke kod servisera

Blatex

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2009
Poena
320
Verovatno niko ne zna precizan odgovor ali da pokušam.

Pre jedno tri nedelje mi se pokvarila matična i vratio sam prodavcu (bila je pod garancijom), ali nažalost garancija ne važi jer je ploča pretrpela strujni udar (spržena je). E sad, oni su vratili distributeru na popravku tako da će mi javiti da li će moći ili ne da poprave.

E sad, posle prve nedelje, nazvao sam (prodavca) da mi jave da li je ploča gotova, rekli su mi za par dana. Posle par dana ništa, nazovem posle 4-5 dana ponovo - opet mi kažu za par dana. Posle nedelju dana nazovem ponovo, a oni mi kažu da distributer obično prioritet stavlja na popravku delova koji su pod garancijom ali da ni njima nije jasno zašto su se ovoliko zadržali (i da, trebalo bi valjda da bude gotovo za par dana).

E sad, interesuju me vaša iskustva, koliko ovo može da traje, već sam ušao u četvrtu nedelju bez matične... Neko mi reče da serviseri moraju da završe bilo kakve popravke za mesec dana (ili 40) i onda moraju da jave da li je uspešno ili ne. Ne znam šta da radim, da li da čekam ovako u nedogled ili da odustajem (nisam do sada imao ikakvih iskustava sa serviserima)...

(izvinjavam se ako sam promašio temu)

u roku od 45 dana mora da ti vrati plocu ili zameni drugom sad sto je sprzena ne znam kako to ide

Tesko ce oni to popraviti, realno. A nema nikakav rok koji ih obavezuje

Drugo, nisi trebao tako lako pristati na odbijanje garancije...

realno .... kad kazes da je sprzena ..... jel mislis ima crne tragove po sebi od strujnog udara ili su ti oni rekli da je sprzena ?
Realno mozda ih samo mrzi da se cimaju .... ili duguju pare tom istom uvezniku .... pa resili da te legano odjebu.
Meni nikad nece biti jaso kako neko moze da konstatuje sprzenu maticnu plocu ako nema vidljive tragove na sebi...... ovo kazem jer sam par puta cuo te izjave.

Ti si nju koristio u normalnim kucnim uslovima (nisi se sa njom dobacivao, polivao vodu po njoj i sl.) mozda je proizvodjac ploce lose projektovao tranzistore za plocu ili kondezatore i ono sto je normalno ploca trebala da izdrzi, ona nije... tako ako ti ne prihvate garanciju odmah im pripreti trzisnom inspekcijom.

MORAJU DA PRIHVATE GARANCIJU nema dileme.

Zavisi i od uslova garancije koju daje proizvodjac, mada koliko ja znam kad neki deo izgori to nema garanciju. Sto nije fer jer se ispostuju svi uslovi....

Vrh Dno