Šta je novo?

Trajanje baterije na laptopu...

nebojsa999

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2007
Poena
319
Treba mojoj kevi kompjuter za posao. I, naravno, tu je glavno pitanje trajanja baterije.
Pa aj` sad da vidim... da mi kazete kakav komp. imate, koji model, koliko traje baterija...
Nista od celerona... Centrino, core duo, amd....

Meni je trajanje baterije krucijalno. Zato sada koristim i istovremeno preporucujem tvojoj majci HP NC2400 ili novi 2510. Imam 9-cell bateriju koja je najkompaktnija baterija u 9cell kategoriji koju sam ja video u zivotu.
Ja inace ne gasim Wifi i u tim uslovima baterija mi traje i preko 7 sati...

Kad sam leteo, u avionu sam odgledao 2 filma i ostalo je vise od pola baterije. Ja sam prezadovoljan...

tnx!
7 sati!!!:zgran:
Nisam ni znao da moze toliko da izdrzi bilo kakav notebook... Super...

Kazi mi da li si imao priliku da poredis da li coreduo ili coresolo (centrino valjda dodje isto) sa njihovom potrosnjom?

Broz, to je 12" ekran ili...? Nešto ovako?

Stvarno zvuči fantastično tih 7h.
Ja sam maksimalno do sada imao nešto manje od 5h na starom modelu Vaia sa 900Mhz ULV CPU-om, 10.6 ekranom i to je bilo sa svetlom ekrana na minimumu i kucanje u Wordu, ništa BT, WiFi i sl.

Trenutno koristim HP6715b (cena mu je ispod 50k) i sa skalom za svetlo ekrana na cca 30% (može i na 0% da se radi, u zamračenoj prostoriji), WiFi i BT uključeni (ne može odvojeno, to me smara kod ovog modela),....surf, kucanje, poneki video, MP3 u pozadini (samo deo vremena).....3h +/- 10min...

Juče sam skidao nešto sa NET-a (preko WiFi) i slušao MP3....ekran je većim delom bio isključen i posle 3.5h je baterija bila na polovini. Onda sam instalirao neke programe i koristio lokalnu mrežu WiFi još preko sat vremena i nisam dobio upozorenje da je prazna baterija (namešteno je na 10%).

Pa tako je i kod DELL-a, verujem i kod drugih... Jedno hardversko "wireless" dugme, pa ti enable-uj, disable-uj sta ces da koristis, BT il Wireless

U ***, ja sa ovim mojim Acer 9302WSMi (AMD turion 1600MHz) ne mogu više od 2 sata ni pod eventualno. Ima 17" ekran i 7300go, verovatno to uzima svoj danak.
Doduše, prilikom kupovine autonomija mi je bila na poslednjem mestu, inače bih kupio nešto što duže drži bateriju, samo da je 17".

skini samo HP wireless assistant, dobices ikonicu u taskbaru, desni klik i po potrebi gasis/palis samo wifi ili bt, ili oba odjednom

http://h20000.www2.hp.com/bizsuppor...&swLang=8&mode=2&taskId=135&swItem=ob-46858-1

'ladno ga nije bilo na stranici sa drajverima/SW za moj model, kada sam uzeo notebook (nisam proveravao da li ga sada ima :d ).
U svakom slučaju, hvala za link, aplikacija je odlična, čak je bolja od one koju sam imao na prethodnom notebook-u (tamo je bio mehanički prekidač za uključivanje WiFi/BT). Hotkey više ne moram ni da koristim za ovu namenu, sve može preko assitant-a.

Hvala, još jednom :wave:

R_U_S, prvenstveno zahvališ ekranu za bateriju, ali sve ima svoje prednosti i mane ;)

U ***, ja sa ovim mojim Acer 9302WSMi (AMD turion 1600MHz) ne mogu više od 2 sata ni pod eventualno. Ima 17" ekran i 7300go, verovatno to uzima svoj danak.
Doduše, prilikom kupovine autonomija mi je bila na poslednjem mestu, inače bih kupio nešto što duže drži bateriju, samo da je 17".

Pa da, sve ima svoju cenu. Tako je i sa velicinom ekrana, sto je veci, vise trosi bateriju. Upravo zbog toga ima vise klasa laptopova, a ljudi kupuju ono sto je njima najpotrebnije.

Da se i ja opet ukljucim u temu... Pa dosta ti traje baterija PJ. Meni centrino na 1,6GHz, sa Wirelessom mozda 2h. Mada je kompjuter star. Sad vec oko 3,5 godina, i ima ATI 9600 grafiku.
Sta ja znam... i jesam i nisam zadovoljan. Ranije je trajala baterija i duze. I to dosta.

Iskustvo za trajanje baterije na ovom modelu sam i pokupio ovde na forumu. Tada sam rekao, OK, vreme je da menjam notebook.
Ne sećam se čija je preporuka bila, ali sam mu vrlo zahvalan :)

Vrh Dno